0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Trouwring reparaties bij Juwelier Jos

Laat uw trouwring groter maken of kom langs voor een andere trouwring reparatie

Onze juwelier is gespecialiseerd in trouwring reparaties. Een trouwring symboliseert de eeuwige verbondenheid en heeft een grote emotionele waarde. Door het dragen kan uw trouwring van goud slijtage vertonen of kapot gaan. Ook uw trouwring van zilver kan slijten. U kunt bij ons terecht om uw trouwring te laten repareren, te restaureren of een nieuw sieraad te laten maken van uw ring. Heeft u een trouwring met steen? Wij geven u informatie over de jaarlijkse controle en onderhoudsbeurt. Ook kunnen we een gravure in uw gouden trouwring herstellen of plaatsen. Wilt u weten hoelang een trouwring reparatie duurt of hoeveel het kost om uw gouden ring met steentje te repareren? De antwoorden op deze vragen vind u op deze pagina.

Steen voor trouwring wordt gecontroleerd met loep achter werkbank
Geelgouden trouwring wordt gepolijst achter werkbank

Trouwring goud

Heeft u een trouwring van goud en wilt u deze laten repareren? We zijn gespecialiseerd in het maken, vermaken en repareren van gouden trouwringen. Maar ook voor een trouwring van zilver kunt u bij ons terecht voor een reparatie.

Voor het vergroten of verkleinen van een trouwring, voor het schoonmaken van een ring, het solderen van een gouden trouwring of voor het vermaken van een zilveren ring naar een nieuw sieraad bent u bij ons aan het juiste adres.

Alle trouwringen reparaties worden in huis uitgevoerd door een van onze gediplomeerde goudsmeden. Zo weet u zeker dat uw reparatie professioneel en vakkundig wordt uitgevoerd. Wist u dat we ook trouwringen verkopen? U kunt bij ons een uitgebreide collectie trouwringen bekijken.

Trouwring groter maken of trouwring kleiner maken

Het is mogelijk om een bestaande trouwring of een trouwring uit een erfenis te verkleinen of te vergroten. Daarnaast kan het ook voorkomen dat uw eigen ring op maat gemaakt moet worden. Wanneer we een trouwring groter maken of een trouwring kleiner maken, proberen we altijd eventuele gravures zoveel mogelijk te behouden.

Het vergroten of verkleinen van een trouwring met steen of stenen is arbeidsintensiever dan het vergroten of verkleinen van een gladde trouwring. Er bestaat altijd een kans dat de zetting schade oploopt bij dit proces en dan moet de zetting opnieuw opgebouwd of gerepareerd worden. Een trouwring van zilver of goud met geheel rondom edelstenen, de zogenaamde “alliance” trouwring, kan niet worden vergroot of verkleind. Vraag ons naar de mogelijkheden voor uw specifieke trouwring.

Trouwringen met steen

Het is altijd verstandig een trouwring met steen jaarlijks te laten controleren door een goudsmid. Dit omdat de zetting van een edelsteen door dagelijks gebruik kan slijten. Niet alleen door krassen en stoten maar ook door zweet, zuren en vocht kan de zetting slijten en zou de edelsteen eruit kunnen vallen. We kijken de zetting van uw gouden ring met steentje na en zo nodig repareren we de zetting. Door uw trouwring met diamant jaarlijks te laten controleren hoeft u niet bang te zijn dat u kostbare edelstenen verliest.

Heeft u uw ring met diamanten bij ons aangeschaft? Dan is een jaarlijks controle geheel gratis. Tijdens de controle letten we niet alleen op de zetting van de stenen, we maken uw ring ook schoon, we polijsten de ring en waar nodig polijsten we ook de edelsteen. Na de controle ziet uw gouden ring met edelsteen er weer als nieuw uit. Wanneer we onderdelen vinden die worden moet worden gerepareerd, dan geven we u eerst een kostenoverzicht. Wanneer u hier akkoord mee gaat, repareren we de ring.

Gravure trouwring

Een gravure van een trouwring, zoals die van uzelf, uw partner of uw ouders, heeft een belangrijke en emotionele waarde. 

Gravures werden traditioneel gezien handmatig in een trouwring gezet en werden niet zo diep gezet als gravures van tegenwoordig. Daarnaast zorgt wrijving en het om- en afdoen van een trouwring dat een gravure slijt. Hierdoor kan een gravure door de jaren heen minder zichtbaar worden. Wanneer dit het geval is, kunnen we de gravure voor u nakijken en bepalen of we de gravure kunnen herstellen.

Naast het herstellen kunt u ervoor kiezen om de gravure opnieuw te laten plaatsen in uw ring van zilver of goud. Hiervoor kunt u kiezen uit verschillende technieken zoals bijvoorbeeld een lasergravure te laten plaatsen. Deze gravure slijt niet. Ook is er de mogelijkheid om naast een bestaande gravure een extra gravure te plaatsen. Hier leest u meer informatie over de verschillende mogelijkheden omtrent het graveren van sieraden.

Tweede leven van een trouwring

Heeft u trouwringen van uw overleden ouders of van een overleden partner of dierbare? Draagt u deze niet en weet u niet zo goed wat u ermee wilt doen?

We adviseren u hier graag over. We zijn gespecialiseerd in het vermaken van oude trouwringen naar een nieuw, uniek en persoonlijk sieraad. Zo kunnen we van een oude trouwring met diamant bijvoorbeeld een nieuwe, bijzondere hanger maken met behoud van eventuele gravures. We noemen dit het tweede leven van een trouwring. U kunt kiezen om uw trouwring van goud te vermaken naar een nieuwe ring, of naar een hanger of ander sieraad. We bespreken graag alle mogelijkheden met u tijdens een bezoek aan onze winkel.

Tijdsduur trouwring reparatie

De uiteindelijke tijd die een reparatie aan een trouwring inneemt, is afhankelijk van het soort reparatie die u wilt laten uitvoeren. Voor het vergroten of verkleinen staat gemiddeld 1 tot 2 weken. Ook voor het verdiepen of bijplaatsen van een gravure staat 1 tot 2 weken.

Wilt u van een oude trouwring een nieuw sieraad laten maken? Dan moet u rekening houden met minimaal 6 tot 8 weken. Een trouwring met diamant neemt langer in beslag dan een ring zonder stenen. Vraag ons naar de reparatietijd van uw ring tijdens een bezoek aan onze edelsmederij.

Juwelier

Een juwelier is de plek voor een reparatie aan uw trouwring.

In ons atelier aan huis werken gecertificeerde goudsmeden die uw ring op vakkundige wijze repareren. Uw trouwring van goud en uw trouwring van zilver worden ambachtelijk gemaakt. Juwelier Jos heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het repareren van trouwringen. Uw ring is dus bij ons in veilige en vertrouwde handen.

Wilt u een trouwring kopen? Wij bieden een grote collectie trouwringen aan. Maak een afspraak en bekijk vrijblijvend onze collectie.

Kosten trouwring reparatie

De prijzen voor het repareren van een trouwring liggen tussen de € 30 en € 150. Aangezien elke trouwring anders is qua materiaal, dikte en breedte is de prijs voor een reparatie verschillend. Een ring met diamanten of een ring zonder diamanten is verschillend in prijs.

Daarbij zijn sommige ringen lastiger te repareren dan andere ringen, zoals bijvoorbeeld bicolor ringen of alliance ringen met veel stenen. Kom langs in onze winkel en vraag een van onze medewerkers naar de kosten voor uw trouwring reparatie.

Trouwring reparaties

U kunt bij ons terecht voor alle trouwring reparaties. Zowel uw trouwring van goud als uw trouwring van zilver kunnen bij ons gerepareerd worden. Ook een gouden ring met edelsteen kunt u bij ons langs brengen ter reparatie.

Er zijn verschillende mogelijkheden omtrent het repareren van uw trouwring. Denk aan het vergroten of verkleinen van een ring, het schoonmaken en polijsten of het vermaken van een ring naar een nieuw sieraad. Dit laatste noemen we ook wel het tweede leven van een trouwring.

Het plaatsen of herstellen van een gravure kunnen we voor u in orde maken. De tijdsduur van een reparatie aan uw ring ligt tussen de 1 en 8 weken en de kosten zijn verschillend per ring. Kom langs in onze winkel en krijg een vrijblijvende en specifieke prijsopgave voor uw trouwring reparatie.

Kom langs in onze edelsmederij voor uw trouwring reparatie

Voor uw trouwring reparatie kunt u binnenlopen in ons atelier.
Het is ook mogelijk om een afspraak in te plannen.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.