• 24 uur per dag online bestellen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Grote collectie
  • Winkel 6 dagen per week geopend

Vragen? Bel ons gerust op (0)182 78 63 38

Trouwring reparaties

Een trouwring symboliseert de eeuwige verbondenheid en heeft een grote emotionele waarde. Wanneer u deze veel draagt kan uw ring op den duur slijtage vertonen of kapot gaan. U kunt b ij ons terecht om uw trouwring te repareren, te restaureren of te laten opknappen.

Vergroten of verkleinen van een trouwring

Het is mogelijk om een bestaande trouwring of een trouwring uit een erfenis te verkleinen of te vergroten. Daarnaast kan het ook voorkomen dat uw eigen ring op maat gemaakt moet worden. Wanneer we een ring vergroten of verkleinen, proberen wij altijd eventuele gravures zoveel mogelijk te behouden.

Het vergroten of verkleinen van een trouwring met een edelsteen of edelstenen is arbeidsintensiever dan het vergroten of verkleinen van een gladde trouwring. Er bestaat altijd een kans dat de zetting schade oploopt bij dit proces en dan moet de zetting opnieuw opgebouwd of gerepareerd worden. Een trouwring met geheel rondom edelstenen, de zogenaamde “alliance” trouwring, kan niet worden vergroot of verkleind. 

Jaarlijkse controle van trouwring met edelstenen

Het is altijd verstandig een trouwring met edelsteen jaarlijks te laten controleren door een goudsmid. Dit omdat de zetting van een edelsteen door dagelijks gebruik kan slijten. Niet alleen door krassen en stoten maar ook door zweet, zuren en vocht kan de zetting slijten en zou de edelsteen eruit kunnen vallen. Wij kijken uw zetting na en zo nodig repareren we de zetting. Door uw ring jaarlijks te laten controleren hoeft u niet bang te zijn dat u kostbare edelstenen verliest.

Heeft u uw trouwring bij ons aangeschaft? Dan is een jaarlijks controle geheel gratis. Tijdens de controle letten we niet alleen op de zetting van de stenen, we maken uw ring ook schoon, we polijsten de ring en waar nodig polijsten we ook de edelsteen. Na de controle ziet uw ring er weer als nieuw uit. Wanneer we onderdelen vinden die worden moet worden gerepareerd, dan geven we u eerst een kostenoverzicht. Wanneer u hier akkoord mee gaat, repareren wij de ring. 

Gravure versleten of bijplaatsen

Een gravure van een trouwring heeft een belangrijke en emotionele waarde. Heeft u een trouwring van uzelf, uw partner of bijvoorbeeld van uw ouders? Dan heeft juist deze gravure extra persoonlijke waarde. Gravures werden traditioneel gezien handmatig in een trouwring gezet en werden niet zo diep gezet als gravures van tegenwoordig. Daarnaast zorgt wrijving en het om- en afdoen van een trouwring dat een gravure slijt. Hierdoor kan een gravure door de jaren heen minder zichtbaar worden. Wanneer dit het geval is, kunnen wij de gravure voor u nakijken en bepalen of we de gravure kunnen herstellen.

Naast het herstellen, kunt u ervoor kiezen om de gravure opnieuw te laten plaatsen. Hiervoor kunt u kiezen uit verschillende technieken. U kunt bijvoorbeeld kiezen om een lasergravure te laten plaatsen. Deze gravure slijt niet. Ook is er de mogelijkheid om naast een bestaande gravure een extra gravure te plaatsen. 

Tweede leven van een trouwring

Heeft u trouwringen van uw overleden ouders of van een overleden partner of dierbare? Draagt u deze niet en weet u niet zo goed wat u ermee wilt doen? Wij adviseren u hier graag over. Wij zijn gespecialiseerd in het vermaken van oude trouwringen naar een nieuw, uniek en persoonlijk sieraad. Zo kunnen wij van een oude trouwring bijvoorbeeld een nieuwe, bijzonder hanger maken met behoud van eventuele gravures. We noemen dit het tweede leven van een trouwring

Tijdsduur trouwring reparatie

De uiteindelijke tijd die een reparatie aan een trouwring inneemt, is afhankelijk van het soort reparatie die u wilt laten uitvoeren. Voor het vergroten of verkleinen staat gemiddeld 1 tot 2 weken. Ook voor het verdiepen of bijplaatsen van een gravure staat 1 tot 2 weken. Wilt u van een oude trouwring een nieuw sieraad laten maken? Dan moet u rekening houden met minimaal 4 tot 6 weken. 

Kosten trouwring reparatie

Onderstaande prijzen zijn een indicatie voor diverse trouwringen reparaties. Aangezien elke trouwring anders is, kunnen de prijzen afwijken. Kom langs in onze winkel en vraag één van onze medewerkers naar de kosten voor uw trouwring reparatie.