• 24 uur per dag online bestellen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Grote collectie
  • Winkel 6 dagen per week geopend

Vragen? Bel ons gerust op (0)182 78 63 38

Trouwring reparaties

Onze juwelier is gespecialiseerd in trouwring reparaties. Een trouwring symboliseert de eeuwige verbondenheid en heeft een grote emotionele waarde. Door het dragen kan uw trouwring van goud slijtage vertonen of kapot gaan. Ook uw trouwring van zilver kan slijten. U kunt bij ons terecht om uw trouwring te repareren, te restaureren of een nieuw sieraad te laten maken van uw ring. Heeft u een trouwring met steen? Wij geven u informatie over de jaarlijkse controle en onderhoudsbeurt. Ook kunnen we een gravure in uw gouden trouwring herstellen of plaatsen. Wilt u weten hoelang een trouwring reparatie duurt of hoeveel het kost om uw gouden ring met steentje te repareren? De antwoorden op deze vragen vind u op deze pagina.

Trouwringen goud met bewerking
Trouwring reparaties aan geelgouden en rosegouden set trouwringen

Trouwring goud

Heeft u een trouwring van goud en wilt u deze laten repareren? Wij zijn gespecialiseerd in het maken, vermaken en repareren van gouden trouwringen. Maar ook voor een trouwring van zilver kunt u bij ons terecht voor een reparatie. 

Bijvoorbeeld voor het vergroten of verkleinen van een trouwring. Maar ook voor het schoonmaken van een ring, het solderen van een gouden trouwtrouwring of voor het vermaken van een zilveren ring naar een nieuw sieraad bent u bij ons aan het juiste adres.

Vergroten of verkleinen van een trouwring

Het is mogelijk om een bestaande trouwring of een trouwring uit een erfenis te verkleinen of te vergroten. Daarnaast kan het ook voorkomen dat uw eigen ring op maat gemaakt moet worden. Wanneer we een ring vergroten of verkleinen, proberen wij altijd eventuele gravures zoveel mogelijk te behouden.

Het vergroten of verkleinen van een trouwring met steen of stenen is arbeidsintensiever dan het vergroten of verkleinen van een gladde trouwring. Er bestaat altijd een kans dat de zetting schade oploopt bij dit proces en dan moet de zetting opnieuw opgebouwd of gerepareerd worden. Een trouwring van zilver of goud met geheel rondom edelstenen, de zogenaamde “alliance” trouwring, kan niet worden vergroot of verkleind. Vraag ons naar de mogelijkheden voor uw specifieke trouwring.

Trouwringen met steen

Het is altijd verstandig een trouwring met steen jaarlijks te laten controleren door een goudsmid. Dit omdat de zetting van een edelsteen door dagelijks gebruik kan slijten. Niet alleen door krassen en stoten maar ook door zweet, zuren en vocht kan de zetting slijten en zou de edelsteen eruit kunnen vallen. Wij kijken de zetting van uw gouden ring met steentje na en zo nodig repareren we de zetting. Door uw trouwring met diamant jaarlijks te laten controleren hoeft u niet bang te zijn dat u kostbare edelstenen verliest.

Set trouwringen zilver met steen zirkonia
Set trouwringen zilver met stenen zirkonia

Heeft u uw ring met diamanten bij ons aangeschaft? Dan is een jaarlijks controle geheel gratis. Tijdens de controle letten we niet alleen op de zetting van de stenen, we maken uw ring ook schoon, we polijsten de ring en waar nodig polijsten we ook de edelsteen. Na de controle ziet uw gouden ring met steentje er weer als nieuw uit. Wanneer we onderdelen vinden die worden moet worden gerepareerd, dan geven we u eerst een kostenoverzicht. Wanneer u hier akkoord mee gaat, repareren wij de ring. 

Gravure trouwring

Een gravure van een trouwring heeft een belangrijke en emotionele waarde. Heeft u een trouwring  van uzelf, uw partner of bijvoorbeeld van uw ouders? Dan heeft juist deze gravure extra persoonlijke waarde. Gravures werden traditioneel gezien handmatig in een trouwring gezet en werden niet zo diep gezet als gravures van tegenwoordig. Daarnaast zorgt wrijving en het om- en afdoen van een trouwring dat een gravure slijt. Hierdoor kan een gravure door de jaren heen minder zichtbaar worden. Wanneer dit het geval is, kunnen wij de gravure voor u nakijken en bepalen of we de gravure kunnen herstellen.

Naast het herstellen, kunt u ervoor kiezen om de gravure opnieuw te laten plaatsen in uw ring van zilver of goud. Hiervoor kunt u kiezen uit verschillende technieken. U kunt bijvoorbeeld kiezen om een lasergravure te laten plaatsen. Deze gravure slijt niet. Ook is er de mogelijkheid om naast een bestaande gravure een extra gravure te plaatsen. Hier leest u meer informatie over de verschillende mogelijkheden omtrent het graveren van sieraden.

Tweede leven van een trouwring

Heeft u trouwringen van uw overleden ouders of van een overleden partner of dierbare? Draagt u deze niet en weet u niet zo goed wat u ermee wilt doen? Wij adviseren u hier graag over. Wij zijn gespecialiseerd in het vermaken van oude trouwringen naar een nieuw, uniek en persoonlijk sieraad. Zo kunnen wij van een oude trouwring met diamant bijvoorbeeld een nieuwe, bijzonder hanger maken met behoud van eventuele gravures. We noemen dit het tweede leven van een trouwring. U kunt kiezen om uw trouwring van goud te vermaken naar een nieuwe ring, of naar een hanger of ander sieraad. Wij bespreken graag alle mogelijkheden met u tijdens een bezoek aan onze winkel.

Trouwring geelgoud vermaakt tot hanger met ronde ashanger vingerafdruk erin
Tweede leven trouwring van ring naar hanger asymmetrisch met briljant

Tijdsduur trouwring reparatie

De uiteindelijke tijd die een reparatie aan een trouwring inneemt, is afhankelijk van het soort reparatie die u wilt laten uitvoeren. Voor het vergroten of verkleinen staat gemiddeld 1 tot 2 weken. Ook voor het verdiepen of bijplaatsen van een gravure staat 1 tot 2 weken. Wilt u van een oude trouwring een nieuw sieraad laten maken? Dan moet u rekening houden met minimaal 6 tot 8 weken. Een trouwring met diamant neemt langer in beslag dan een ring zonder stenen. Vraag ons naar de reparatietijd van uw ring tijdens een bezoek aan onze Edelsmederij.

Kosten trouwring reparatie

De prijzen voor het repareren van een trouwring liggen tussen de €30 en €150. Aangezien elke trouwring anders is qua materiaal, dikte en breedte is de prijs voor een reparatie verschillend. Een ring met diamanten of een ring zonder diamanten is bijvoorbeeld ook verschillend in prijs. Kom langs in onze winkel en vraag één van onze medewerkers naar de kosten voor uw trouwring reparatie. 

Juwelier

Een juwelier is dé plek voor een reparatie aan uw trouwring. In ons atelier aan huis werken gecertificeerde goudsmeden die uw ring op vakkundige wijze repareren. Uw trouwring van goud en uw trouwring van zilver worden ambachtelijk gemaakt. Juwelier Jos heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het repareren van trouwringen. Uw ring is dus bij ons in veilige en vertrouwde handen. Wilt u een trouwring kopen? Wij bieden een grote collectie trouwringen aan. Maak een afspraak en bekijk vrijblijvend onze collectie.

Kom langs in onze Edelsmederij

Trouwring reparaties

U kunt bij ons terecht voor alle trouwring reparaties. Zowel uw trouwring van goud als uw trouwring van zilver kunnen bij ons gerepareerd worden. Ook een gouden ring met steentje kunt u bij ons langs brengen ter reparatie. Er zijn verschillende mogelijkheden omtrent het repareren van uw trouwring. Denk aan het vergroten of verkleinen van een ring, het schoonmaken en polijsten of het vermaken van een ring naar een nieuw sieraad. Dit laatste noemen wij ook wel het tweede leven van een trouwring. 

Ook het plaatsen of herstellen van een gravure kunnen wij voor u in orde maken. De tijdsduur van een reparatie aan uw ring ligt tussen de 1 en 8 weken en de kosten zijn verschillend per ring. Kom langs in onze winkel en krijg een vrijblijvende en specifieke prijsopgave voor uw trouwring reparatie.