0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Uw ring op maat laten maken? Wij verkleinen of vergroten uw ring

Wilt u uw ring op maat laten maken? Wij kunnen uw ring kleiner maken of uw ring groter maken. Op deze pagina leest u hoe wij dit doen en wat de kosten zijn voor het verkleinen of vergroten van een ring. Ook informeren we u over hoeveel maten uw ring groter of kleiner gemaakt kan worden en hoe lang dit in beslag neemt. En wist u dat wij ook uw ring kunnen doorzagen? Wij kunnen deze vervolgens herstellen zodat u uw ring weer kunt dragen.

Ring kleiner maken

Om een ring kleiner te maken wordt deze allereerst doorgezaagd. Hierna wordt er een klein stukje van de zilveren of gouden ring weggehaald. Vervolgens worden de uiteinden samen gesoldeerd en afgewerkt. Hierdoor is niet meer te zien waar er gesoldeerd is. Hierbij worden eventuele gravures altijd behouden. De goudsmid zaagt de ring precies op het punt waar geen gravure in zit. Het goud en/of zilver dat overblijft krijgt u niet terug, omdat dit al verwerkt is in de prijs.

Kosten ring verkleinen

De kosten om een ring te verkleinen of vergroten hangen van verschillende factoren af:

  • Het edelmetaal: een gouden of zilveren ring aanpassen is gemakkelijker dan een sieraad van platina.
  • Edelstenen: hoe meer stenen de ring bevat, hoe hoger de moeilijkheidsgraad is om deze aan te passen. Daardoor is de prijs ook hoger.
  • Het aantal maten groter of kleiner: dit bepaalt de hoeveelheid zilver of goud. Ook bepaalt dit de tijd die de reparatie inneemt.
  • De breedte van de scheen (band): een bredere ring zal meer kosten om te vergroten of te verkleinen dan een smallere ring.

De kosten voor het verkleinen van een zilveren ring starten op €35. Het kleiner maken van een gouden ring kunt u laten uitvoeren vanaf €60. Wij voorzien u graag van deskundig advies in onze Edelsmederij om uw sieraad op maat te laten maken. Kom langs en krijg persoonlijk advies met bijbehorende prijsindicatie.

Ring groter maken

Een ring groter maken is het ambachtelijke werk van een goudsmid. Dit wordt wordt gedaan door een stukje goud of zilver tussen de bestaande ring te plaatsen. Bij het op maat maken van trouwringen zonder naad is het mogelijk om de ringen op te rekken, mits deze niet te oud zijn. Als ze wel te oud zijn is er breukgevaar.

Trouwringen met stenen of andere ringen met stenen kunnen niet opgerekt worden vanwege het gevaar dat de zetting breekt en de steen eruit valt. Dit zou betekenen dat de zetting opnieuw moet worden gemaakt en de steen of stenen opnieuw gezet moet(en) worden. Oprekken kan tot een kwart maat groter, daarna moet er sowieso een stuk tussen geplaatst worden. Na het vergroten wordt de ring netjes afgewerkt en gepolijst en ziet deze er weer als nieuw uit.

Kosten ring vergroten

De prijs van een ring groter maken zijn verschillend voor elk edelmetaal. Een gouden ring groter maken is mogelijk vanaf €75. Een zilveren ring groter maken kunt u al laten uitvoeren vanaf €42,50. De kosten voor het op maat laten maken van uw ring bepalen we in onze Edelsmederij. Hiervoor kijken we naar het soort ring, hoeveel maten wij uw ring moeten vergroten en het edelmetaal.

Gouden ring groter maken

Een gouden ring groter maken is altijd mogelijk. Hiervoor wordt er een stukje goud tussen uw ring gezet. Ook een zilveren ring groter maken is een optie. Helaas kunnen niet alle soorten en materialen ringen vergroot of verkleind worden. Stalen en titanium ringen kunnen niet aangepast worden. De reden hiervoor is omdat deze materialen te hard zijn om te bewerken. Heeft u een combinatie ring van een van bovenstaande materialen in combinatie met goud en/of zilver? Dan zal de goudsmid de mogelijkheden om uw ring te vergroten of verkleinen met u bespreken.

Bij ringen die rondom gezet zijn met stenen of ringen met een ingewikkeld patroon zijn de mogelijkheden voor vergroten of verkleinen aanwezig, maar wel een stuk gecompliceerder. Dit is ingewikkelder omdat het patroon en de zetting bewaard moeten blijven. Bij het vermaken is er een risico dat de stenen los gaan zitten en opnieuw gezet moeten worden. Dit is een langer en ingewikkelder proces en zal dan ook wat meer kosten. Juwelier Jos zal de mogelijkheden en prijs met u bespreken.

Het is ook mogelijk om bij ons een nieuw sieraad te laten maken van uw oude ring. Kom langs in onze winkel en krijg advies op maat.

Hoeveel maten kunnen wij uw ring vergroten?

Hoeveel maten om uw ring te vergroten? Juwelier Jos kan ringen 0,25 tot 5 maten groter of kleiner maken. Wilt u een ring met een steen bijvoorbeeld 3 maten groter maken? Dan komt hier technisch het één en ander bij kijken. Bij grotere veranderingen zal de goudsmid u uitleggen hoe het resultaat zal zijn.

Ring doorzagen bij een juwelier

Is uw ring te klein geworden en krijgt u deze niet meer af? Zelfs niet met warm water en sop? U kunt uw ring doorzagen bij onze juwelier. Dit doen wij met een speciale ringvinger zaag. Hiermee kunnen we pijnloos uw knellende ring van uw vinger verwijderen met zo min mogelijk schade aan de ring. U kunt zowel uw gouden ring laten doorzagen alsmede uw zilveren ring. We kunnen vervolgens de ring voor u op de gewenste maat maken. De kosten om de ring af te laten zagen zijn €25 voor een zilveren ring en €35 voor een gouden ring. Eventuele reparatiekosten zijn hier niet bij inbegrepen.

Tijdsduur ring op maat laten maken

Het vergroten of verkleinen van een ring valt onder een kleine reparatie. Dit zal gemiddeld 1 tot 2 weken duren. Is er meer kapot aan uw ring en wilt u dit tegelijkertijd laten maken? Zoals een gravure laten plaatsen of nieuwe stenen zetten? Houd u er dan rekening mee dat dit langer gaat duren. De reparatie zal dan gemiddeld 3 tot 4 weken duren.

Wilt u een nieuwe ring bestellen? En wilt u weten wat uw ringmaat is? Lees dan ons artikel: ‘Hoe meet je je ringmaat?‘.

Maak een afspraak bij Juwelier Jos en laat uw ring op maat maken

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Ring op maat laten maken bij Juwelier Jos

U kunt bij ons terecht voor het op maat laten maken van uw ring. Wij kunnen uw ring vergroten of uw ring verkleinen. Zowel een gouden ring vergroten als verkleinen is mogelijk. Ook een zilveren ring kunnen we voor u op maat maken. Wij kunnen uw ring tussen de 0,25 en 5 maten groter of kleiner maken. Stalen en titanium ringen kunnen helaas niet op maat gemaakt worden, omdat dit materiaal niet gesoldeerd kan worden. De kosten voor het op maat maken van een ring zijn vanaf €35. Ook kunt u bij ons terecht voor het doorzagen van uw ring. U kunt uw ring daarna in onze Edelsmederij laten repareren.