0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Ring gaat niet meer af?

Laat uw ring doorzagen bij Juwelier Jos

U hoopt natuurlijk dat uw ring goed blijft passen, of dat u er op tijd bij bent om uw ring op maat te maken. Toch kan het op een dag gebeuren: uw ring gaat niet meer af. Gelukkig zijn er verschillende manier om uw ring toch af te krijgen. We kunnen uw ring voor u doorzagen met een speciale handzaag. Op deze pagina leest u alles over uw ring die niet meer af gaat.

Wat zijn belangrijkste oorzaken van een vastzittende ring?

  • U draagt de ring al jaren maar uw vingers zijn gegroeid, door bijvoorbeeld opgroeien, gewichtstoename of door een zwangerschap.
  • U heeft een verwonding aan uw vinger of arm opgelopen waardoor uw vinger gezwollen is.
  • Door medische aandoeningen kunnen de vingers en knokkels opzwellen.

Ring medisch laten verwijderen

Heeft u een te strak zittende ring om uw vinger die niet meer afgaat en heeft u klachten van pijn en/of zwelling? Dan is het aan te raden om de ring zo spoedig mogelijk te laten verwijderen door medisch personeel. Dit is heel belangrijk aangezien het knellen de bloedvoorziening naar de vinger verminderd. Bij te lang wachten kan de vinger blijvende schade oplopen.

Ring doorzagen bij Juwelier Jos

Heeft u nog geen pijn en heeft uw vinger een normale kleur? Dan kunnen we u helpen om de ring door te zagen. We doen dit veilig en pijnloos met een speciale handzaag. We proberen altijd om de ring zo door te zagen dat eventuele gravures bewaard blijven.

U kunt vervolgens eventueel de ring laten vergroten en opknappen (met uitzondering van een volledig rondom gezette alliance ring). Zo hoeft u geen afscheid te nemen van uw dierbare sieraad en kunt u het blijven dragen op een prettige manier. Een bijkomend voordeel: uw ring wordt tijdens het reparatieproces schoongemaakt en gepolijst, zodat uw ring er weer als nieuw uitziet!

Tips om zelf te proberen wanneer uw ring niet meer afgaat:

  • Pak de ring tussen duim en wijsvinger en maak kleine draaibewegingen terwijl u voorzichtig aan de ring trekt.
  • Leg uw hand in koud water (niet ijskoud). Probeer na enkele minuten de ring te verwijderen door kleine draai en trekbewegingen te maken.
  • Probeer uw vinger en ring met bijvoorbeeld vaseline, shampoo, conditioner, zeep, boter of olijfolie in te smeren en langzaam de ring draaiend van uw vinger af te nemen.
  • Neem een lang stuk draad, bijvoorbeeld flosdraad en steek het draad onder de ring door. Wikkel vervolgens de rest van het draad om uw vinger vanaf uw ring tot en met uw knokkel of verder. Wikkel het draad strak maar niet totdat de vinger blauw wordt of pijn doet. Wikkel het draad er nu vervolgens af maar begin onderaan de vinger. Als u onderaan begint met het weghalen van het draad zal uw ring steeds makkelijker van uw vinger afglijden.

Tijdsduur ring doorzagen

We kunnen een ring direct voor u doorzagen tijdens een bezoek aan onze winkel. Dit neemt meestal 5 tot 10 minuten in beslag. Wilt u uw ring daarna laten repareren en/of vergroten? Dan moet u de ring achterlaten en ligt uw ring na 1 tot 3 weken weer voor u klaar.

Kosten ring doorzagen

De kosten voor het doorzagen van een vastzittende ring zijn €25. Wilt u uw ring daarna laten repareren en/of vergroten? De uiteindelijke kosten hangen af van de reparatie die u wilt laten uitvoeren, maar is mogelijk vanaf €42,50 voor een zilveren ring en vanaf €75 voor een gouden ring.

Maak een afspraak bij Juwelier Jos en kom langs

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.