0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Tips voor het kopen van sieraden
voor een vriendin

Sieraden zijn een leuk, uniek en persoonlijk cadeau. Niet alleen is het een kostbaar cadeau, uw vriendin zal weten dat u over het cadeau heeft nagedacht en dat u er tijd en moeite in heeft gestoken.

Heeft u moeite met het kiezen van sieraden voor uw vriendin? U kunt inspiratie opdoen op onze webshop en de tips in dit artikel zullen u zeker helpen het juiste sieraad te vinden, of het nu gaat om een sieraad voor een goede vriendin of uw partner.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

1. Het budget

Wanneer u een sieraad in uw eentje koopt is het te besteden budget wellicht lager. Koopt u het sieraad met een groep vriendinnen, dan is uw budget waarschijnlijk hoger. Een hoger budget biedt meer mogelijkheden voor het kopen van een sieraad. Vooral wanneer uw vriendin het liefst goud draagt. Een sieraad van goud heeft een hogere aanschafwaarde, maar hierdoor ook een langere levensduur.

2. Goud of zilver

Het edelmetaal is een belangrijke keuze. Wanneer uw budget het toelaat is het mooi om een speciaal sieraad van goud voor uw vriendin te kopen. Het is een kostbaar cadeau, maar het zal altijd zijn waarde behouden. De waarde kan zelfs stijgen door de goudprijzen. Ook blijft de kwaliteit van goud heel goed. Hierdoor kan het sieraad lang gedragen worden door uw vriendin en ze kan het later zelfs doorgeven aan haar kinderen of kleinkinderen. Het meest voordehand liggend materiaal is geelgoud, maar u kunt ook kiezen uit roségoud of witgoud. Deze laatste lijkt zilverachtig, maar is iets witter dan zilver. Toch is het een goede keuze wanneer uw vriendin graag zilverkleurige sieraden draagt, maar u haar wel goud cadeau wilt doen. In Nederland worden gouden sieraden standaard gemaakt van 14 karaat goud. Tegen een meerprijs is het vaak mogelijk voor 18 karaat goud te kiezen.

Is uw budget iets kleiner? Kies dan voor zilver, een prachtig authentiek edelmetaal. Zilver is redelijk zacht, waardoor het makkelijk is om te bewerken en juweliers er prachtige sieraden van kunnen maken.

Belangrijk om rekening mee te houden is de stijl van uw vriendin. Wanneer zij altijd goud of altijd zilver draagt, kunt u daar ook beter voor kiezen. Ze zal het sieraad dan zeker dragen. U kunt nog meer informatie vinden in het artikel over zilver en goud.

3. Edelstenen

Sieraden kunnen net dat beetje extra krijgen door het toevoegen van edelstenen. Veel gebruikte edelstenen zijn diamant of zirkonia. Andere edelstenen zijn bijvoorbeeld robijn, saffier, smaragd, aquamarijn, agaat, bergkristal, opaal en topaas. Wanneer u vriendin van stenen houdt, is het mooi om ook een edelsteen toe te voegen. Wellicht weet u wat haar favoriete steen of geboortesteen is, maar u kunt ook de betekenis van de verschillende stenen onderzoeken en zo uw keuze maken.

4. Passend bij de overige sieraden van uw vriendin

Houdt uw vriendin erg van sieraden en draagt ze die graag en vaak? Denk er dan aan of het sieraad te combineren is met haar andere sieraden. Draagt ze bijvoorbeeld altijd een bepaald horloge of een specifieke ring, dan moet het nieuwe sieraad hier wel bij passen, anders zal ze het sieraad misschien niet zo vaak dragen. Bedenk ook of uw vriendin van grove of van fijne sieraden houdt. Misschien is haar smaak totaal anders dan die van u, maar door rekening te houden met haar keuzes en stijlen in sieraden, zal het voor haar een heel mooi cadeau zijn.

5. Een sieraad voor altijd of een poosje

Wanneer u een speciaal sieraad voor uw vriendin wilt kopen, is het ook goed om na te denken of het sieraad alleen leuk is voor nu of ook voor later. Wanneer u kiest voor een tijdloos sieraad zal uw vriendin er nog lang plezier van hebben. Houd er in ieder geval rekening mee dat het sieraad langer gedragen kan worden dan een jaar. Let daarbij niet alleen op de stijl van het sieraad, maar ook op de kwaliteit.

Wanneer u een sieraad koopt bij of zelfs laat maken door een ambachtelijke juwelier als Juwelier Jos, weet u zeker dat u goed zit. Extra voordeel is dat uw vriendin het sieraad, bij eventueel schade of wanneer het sieraad dof is geworden, bij de juwelier kan laten onderhouden. De sieraden van Juwelier Jos zijn niet alleen duurzame sieraden, omdat ze lang gedragen kunnen worden, maar ook omdat ze van eerlijk goud worden gemaakt.

6. Maak het persoonlijk

Edelstenen kunnen een sieraad al heel persoonlijk maken, maar er zijn meerdere manier om dit te doen. Laat bijvoorbeeld een gravure laseren. Dit kunnen bijvoorbeeld een naam, initialen (van u en uw vriendin) zijn, een bijzondere datum (de dag waarop u elkaar heeft ontmoet) of een quote die uw vriendin dierbaar is of iets zegt over uw band.

Is het sieraad een jubileum cadeau? Kies dan bijvoorbeeld voor een bedeltje of hangertje met initialen of een collier met naam of een letter. U kunt ook een gravure of het slot van een sieraad laten zetten of de achterkant van een horloge laten graveren.

Heeft u nog vragen wat betreft het kopen van sieraden voor een vriendin? U kunt ons telefonisch bereiken via 0182 786338. U kunt ook binnenlopen in onze winkel in Gouda.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.