0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Sieraden reparatie Rotterdam en omstreken –
Snel, efficiënt en vakkundig

Heeft u een kapot sieraad en zoekt u naar sieraden reparatie in Rotterdam en omstreken? Welkom bij Juwelier Jos, met meer dan 40 jaar ervaring. We zorgen ervoor dat uw sieraad weer zo goed als nieuw wordt. 

Waarom is sieraden reparatie belangrijk?

Op het eerste gezicht kan het lijken alsof een kapot sieraad slechts een kleine ergernis is. Maar voor veel mensen hebben sieraden een grote sentimentele waarde. Ze kunnen erfstukken zijn, cadeaus of herinneringen aan speciale momenten. Dit is waarom we bij Juwelier Jos geloven dat sieraden reparatie een essentiële dienst is.

Verleng de levensduur van uw sieraden

We begrijpen dat u uw sieraden wilt koesteren en beschermen. Reparatie kan helpen om de levensduur van uw kostbare stukken te verlengen. Een sieraad at goed is onderhouden gaat meer dan een mensenleven mee. Het kan generaties lang meegaan.

Een regelmatige onderhoudsbeurt en kleine reparaties zullen ervoor zorgen dat krasjes, kleine vervormingen en een losse edelsteen gerepareerd worden. Zo wordt het probleem niet groter en blijven de kosten beperkt. Onder de grotere reparaties vallen bijvoorbeeld gebroken kettingen of een slotje dat beschadigd of kapot is. Dit soort problemen kunnen in het ergste geval ervoor zorgen dat u uw sieraad kwijt raakt. 

Behoud de waarde van uw sieraden

Naast de emotionele waarde zijn sieraden vaak ook financieel waardevol. Zeldzame edelstenen, edelmetalen en vintage stukken kunnen in de loop der tijd zelfs in waarde stijgen.

Als u uw sieraden regelmatig onderhoud en laat repareren zullen uw sieraden in goede staat blijven en zullen ze hun waarde behouden. Ons team maakt gebruik van de beste en hoogwaardigste materialen en zorgt ervoor dat uw sieraden mooi blijven. 

Juwelier Jos en zijn team houdt uw sieraden in de beste staat die mogelijk is. We zorgen voor de kleine reparaties zoals het vastzetten van een edelsteen of het vervangen van een slotje of andere sluiting. We zorgen ook voor de grotere reparaties zoals het maken van een gebroken ketting of het vervangen van een edelsteen die kwijt is. Sieraden reparatie en onderhoud is de apk van uw sieraden. 

Sieraden reparaties bij Juwelier Jos door Peter achter werkbank die een ring soldeert

De zoektocht naar de beste sieraden reparatiediensten in Rotterdam en omstreken

Als u op zoek bent naar hoogwaardige sieraden reparatiediensten in Rotterdam en omstreken, kan het moeilijk zijn om te weten waar u moet beginnen.

In een stad als Rotterdam zijn er vele juweliers en elke juwelier heeft zijn eigen specialiteit en werkwijze. Juwelier Jos werkt met een team van ervaren professionals die elk een passie hebben voor het vak. 

Maar hoe vindt u nu die ideale sieraden reparatiedienst voor uw specifieke behoeften? Laten we u in deze blog door het proces begeleiden.

Identificeer uw behoeften

Bepaalt u allereerst wat de specifieke behoefte is voor uw reparatie. Is een ketting gebroken? 

Een ring heeft opnieuw een polijstbeurt nodig? Een kostbaar erfstuk moet zorgvuldig gerestaureerd worden? 

Als u precies weet welke uw behoeften zijn, kunt u gerichter naar de juiste dienst zoeken.

Controleer de ervaring en reputatie 

Kijk bij uw zoektocht naar de beste sieraden reparatiediensten, ook naar de ervaring en reputatie van de juwelier. Bezoek hun website en bekijk hoelang ze al bezig zijn en wat hun klanten over hen zeggen. Uw sieraden zijn waardevol, dus u wilt ze in vertrouwde handen achterlaten.

De prijsstelling 

De prijs van een reparatie is zeker een item dat u in uw overweging mee neemt. We begrijpen dat de kosten voor een reparatie belangrijk zijn en zijn in staat om eerlijke en concurrerende prijzen aan te bieden voor de reparaties die we uitvoeren. 

Bij aflevering van uw sieraad in ons atelier zal u een prijsindicatie gegeven worden. In geval van veranderingen of onverwachte kosten, zullen we u eerst van de kosten op de hoogte stellen voordat we met de reparatie verder gaan. 

De klantenservice

Uiteindelijk is een van de meest cruciale factoren bij het kiezen van een sieraden reparatiedienst, de klantenservice. 

 • Reageren ze snel en efficiënt op vragen? 
 • Geven ze een duidelijk overzicht van wat er moet gebeuren en hoeveel het zal kosten?
 • Zijn ze vriendelijk en behulpzaam?

Bij Juwelier Jos streven we ernaar om u een ongeëvenaarde klantenservice te bieden. Ons doel is het dat het repareren van uw sieraden een soepel, gemakkelijk en aangenaam zal zijn. 

Door deze stappen te volgen, bent u in staat om de beste sieraden reparatiediensten die aan uw behoeften voldoet in Rotterdam of omstreken te vinden. Bij Juwelier Jos staan we altijd klaar om u te helpen met al uw sieraden reparaties. Neem vandaag nog contact met ons op.

Het sieradenreparatieproces:

Wat kunt u precies verwachten van ons reparatieproces? We geven u een overzicht zodat u onze werkwijze begrijpt:

Eerste gesprek

Als u het te repareren sieraad bij ons brengt, zal een van onze ervaren juweliers uw sieraad bekijken. Hij bepaalt de aard van de schade en zal u zeggen welke reparatie nodig is. U wordt tevens gevraagd over verdere informatie over hoe de schade is ontstaan.

Offerte

Na dit gesprek zal u voor een kleine reparatie een prijsindicatie gegeven worden. Is de reparatie of moeten er onderdelen besteld worden, dan zal de prijsopgave op een later tijdstip per mail volgen. 

Onze prijsopgave is duidelijk en transparant en zal alle kosten omvatten. Dit zijn inclusief de kosten voor onderdelen of speciale handelingen die voor de reparatie nodig zijn.

Reparatie

Nadat u akkoord bent gegaan met onze prijsopgave, zal ons team van goudsmeden uw sieraad repareren. Uiteraard wordt uw sieraad met de uiterste zorg en aandacht behandeld. 

Ons atelier heeft gereedschap en apparatuur van de laatste stand.

Kwaliteitscontrole

Nadat de reparatie is uitgevoerd, zal uw sieraad op kwaliteit gecontroleerd worden. Zo zijn we ervan overtuigd dat uw sieraad volledig in orde is en weer is teruggebracht tot zijn voormalige glorie. 

Afhalen of bezorgen

Ten slotte kunt u uw gerepareerde sieraad bij ons ophalen. Indien gewenst kunnen we uw sieraad ook naar u opsturen.

Bij Juwelier Jos begrijpen we hoe belangrijk uw sieraden voor u zijn. Ons streven is om elk sieraad dat door ons gerepareerd wordt, weer tot leven te brengen met hetzelfde vakmanschap en de zorg waarmee het oorspronkelijk werd gemaakt.

Hoe kunt u reparaties voorkomen?

Bij Juwelier Jos begrijpen we hoe waardevol uw sieraden kunnen zijn. Daarom willen we u een aantal handige tips geven over hoe u uw sieraden het beste kunt onderhouden om mogelijke beschadigingen en daarmee ook reparaties te voorkomen. 

Regelmatig schoonmaken

De eenvoudigste manier om te beginnen om reparaties te voorkomen is ze regelmatig te reinigen. We geven u enkele tips voor een goede reiniging:

 • Maak een warm sopje van water en een zacht schoonmaakmiddel.
 • Leg uw sieraden hier een paar minuten in.
 • Wrijf vervolgens met een zachte doek het vuil van uw sieraden. 
 • Spoel ze voorzichtig af en droog ze goed. 

Let wel op! Bepaalde edelstenen kunnen niet tegen water, dus als u niet zeker bent, is het beter om het schoonmaken over te laten aan professionals, zoals Juwelier Jos.

Verwijder sieraden bij zware klussen 

Het klinkt wellicht vanzelfsprekend, maar we adviseren om altijd uw sieraden af te doen als u zware handenarbeid gaat verrichten. Zo voorkomt u krassen en andere beschadigingen. 

Voorkom contact met chemicaliën 

Contact met bepaalde chemicaliën kan de glans van uw sieraden verminderen of zelfs bleke plekken veroorzaken. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld chloor in zwembaden. 

Regelmatig controleren op slijtage

Ouderdom komt met gebreken, en dat geldt ook voor sieraden. Regelmatig checken op slijtage kan helpen om grote schade te voorkomen. Mocht u iets ontdekken, kom dan gerust langs bij Juwelier Jos. We kunnen kleine beschadigingen vaak eenvoudig repareren om verdere schade te voorkomen.

Uw sieraden verdienen de beste zorg en aandacht. Hopelijk helpen deze tips u bij het onderhoud ervan en om ze zo lang mogelijk stralend te houden. Mochten er toch reparaties nodig zijn, staan we bij Juwelier Jos altijd voor u klaar.

Veelgestelde vragen over sieraden reparatie in Rotterdam en omstreken

Onze winkel en atelier is gevestigd in de binnenstad van Gouda, een half uurtje verwijderd van Rotterdam. We bieden elke van onze klanten de best mogelijke service en reparatiewerkzaamheden. 

We zien regelmatig dezelfde vragen terugkomen en zetten deze voor u op een rij:

Wat voor soort sieraden kunnen worden gerepareerd?

Bij Juwelier Jos werken we met een breed scala aan sieraden. Of u nu een eenvoudige ring heeft die moet worden gerepareerd, of een complex juweel dat aandacht nodig heeft, onze ervaren juweliers kunnen u helpen. We repareren onder andere:

 • Gouden en zilveren sieraden
 • Oorbellen, ringen, armbanden en halskettingen
 • Het opnieuw zetten van edelstenen
 • Het reinigen en polijsten van sieraden

Hoelang duurt het om mijn sieraden te laten repareren?

We maken een onderscheid tussen kleine en grote reparaties. Onder een kleine reparatie valt bijvoorbeeld een ring groter of kleiner maken, een armband inkorten of een nieuw slotje plaatsen. Deze kleine reparaties duren tussen de twee dagen en twee weken.

Onder de grote reparatie valt bijvoorbeeld het knopen of rijgen van een parelketting, een nieuwe zetting maken voor een ring, of een verloren oorbel bijmaken. De duur van deze grotere reparaties ligt gewoonlijk tussen de 3 en 4 weken.

We hechten veel waarde aan de kwaliteit van ons werk en we willen ervoor zorgen dat elke reparatie wordt uitgevoerd met de grootst mogelijke zorg en aandacht.

Wat zijn de kosten van een sieraden reparatie?

Aangezien er geen twee reparaties helemaal hetzelfde zijn, zullen ook de kosten verschillen van reparatie tot reparatie. 

Als u uw sieraad bij ons inlevert zult u een prijsopgave meekrijgen met de te verwachten kosten. Pas na akkoord zullen we met de reparatie van uw sieraad beginnen. 

Bij Juwelier Jos bieden we u een eerlijke prijs zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van ons werk. Juwelier Jos is uw juwelier voor reparatie van uw sieraden in Rotterdam en omstreken.

 Kan ik mijn sieraden naar Juwelier Jos sturen voor reparatie?

Ja, dat is mogelijk. U kunt uw sieraad of horloge goed inpakken en verzekerd via PostNL opsturen.  Zorgt u ervoor dat u altijd uw naam, volledig adres, telefoonnummer en mailadres bij uw pakketje voegt. Zonder deze gegevens kunnen we geen werkorder maken voor ons atelier. 

Wat als ik niet in Gouda woon?

Geen probleem. Veel van onze klanten wonen niet in Rotterdam of omstreken, maar sturen hun sieraden naar ons op of brengen en halen ze persoonlijk op. We kunnen ook aangetekend uw gerepareerde sieraden naar u terugsturen.

We bij Juwelier Jos zijn trots op onze reputatie voor uitmuntende service en vakmanschap. Neem vandaag nog contact met ons op voor al uw sieraden reparaties in Rotterdam en omstreken.

Sieraden reparatie Rotterdam – in het kort

Uw sieraden zijn belangrijk voor u en daarom ook voor ons. Juwelier Jos biedt met zijn 40+jarige ervaring vakkundige sieraden reparaties voor Rotterdam en omstreken. 

Ons atelier beschikt over een gespecialiseerd team dat werkt met apparatuur en technologie van de laatste stand. Gecombineerd met de traditionele technieken en jarenlange ervaring kunt u ervan overtuigd zijn dat uw sieraden bij ons in veilige handen zijn. 

Laat uw sieraad niet langer kapot in de la liggen. Breng het vandaag nog naar Juwelier Jos voor een professionele reparatie.

Bent u op zoek naar sieraden reparatie in Rotterdam en omstreken?

Maakt u een afspraak of komt u langs in onze winkel in Gouda !

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.