0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Sieraden met stenen repareren

Het komt regelmatig voor dat een edelsteen in een sieraad in de “zetting” los gaat zitten. Ook kan het voorkomen dat er speling tussen de zetting en de edelsteen zit.

In beide gevallen is het verstandig om uw zetting te laten controleren bij een goudsmid. Zit een steen in uw sieraad los of moet deze gecontroleerd worden? Bij Juwelier Jos kunt u terecht om de zettingen van stenen te laten controleren en om sieraden met stenen te laten repareren.

Uw steen terugplaatsen? Maak direct een afspraak.

Afspraak maken

Wat is een zetting?

Eigenlijk bestaat een zetting uit twee delen: de rusting en de zetting. De rusting is het deel van de ring waar de steen rust, de zetting voorkomt dat de steen er aan de bovenkant uitvalt.

Er zijn vele verschillende soorten zettingen, de zogenaamde “klauwzetting” oftewel “chatonzetting” is het meest bekend. De chatonzetting bestaat uit 3 tot 10 “pootjes” die de steen stevig op zijn plaats houdt.

Waardoor ontstaat slijtage aan de zetting?

Als een ring dagelijks wordt gedragen komt het in contact met andere materialen, zoals schoonmaakmiddel, water, crèmes of parfum. Hierdoor ontstaat wrijving dat slijtage aan de zetting kan veroorzaken. Het is belangrijk dat een goudsmid jaarlijks de zetting inclusief de ‘’pootjes’’ nakijkt op slijtage om te voorkomen dat u uw steen verliest.

Zetting controleren

Juwelier Jos adviseert u om uw sieraden met edelstenen in ieder geval een keer per jaar te laten controleren zodat u geen risico loopt de edelstenen te verliezen.

Bij de controle wordt uw sieraad ook direct schoongemaakt en gepolijst. Uw sieraad ziet er dan weer als nieuw uit!

Tips van Juwelier Jos voor het onderhoud van uw sieraad met stenen

  • Doe bij ruw werk uw ring met edelsteen af.
  • Doe voor het schoonmaken uw ring met edelstenen af.
  • Pas op met crèmes, parfums en andere chemische middelen. Probeer uw sieraden af te doen voordat u hiermee in contact komt.
  • Bewaar uw sieraden apart en in een zacht stoffen zakje.

Uw zetting laten controleren? Maak direct een afspraak.

Afspraak maken

Prijzen van het controleren van een zetting

Heeft u een sieraad bij ons gekocht? Dan valt het controleren van uw sieraad met stenen onder onze service en hoeft u niets te betalen. U kunt uw sieraad jaarlijks gratis laten controleren. Daarbij polijsten we uw sieraad zodat deze er weer als nieuw uitziet.

Mocht er iets gerepareerd moeten worden aan uw sieraad, bijvoorbeeld een pootje opdikken of de zetting verstevigen, dan ontvangt u een prijsopgave van de goudsmid.

Heeft u uw sieraad niet bij ons gekocht? Dan rekenen wij € 15 per sieraad, exclusief eventuele materiaal- en reparatiekosten.

Tijdsduur van het repareren van een zetting

Het repareren van een zetting is een kleine reparatie en duurt gemiddeld tussen de 1 a 2 weken.

In dit artikel over hoe een ring wordt gesmeden leggen we meer uit over de verschillende manieren van het zetten van een steen.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.