0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Ketting laten maken

“Een ongeluk zit in een klein hoekje” is een uitspraak die we allemaal wel kennen. Ook het kapot gaan van uw ketting valt in deze catagorie. Het is bijna iedereen wel eens gebeurd. U blijft achter iets haken met uw ketting. Of uw ketting wordt per ongeluk kapot getrokken door iemand.

Een ketting wordt vaak dagelijks gedragen. Hierdoor kan een ketting snel slijten en is de kans aanwezig dat u uw ketting een keer moet laten maken ter reparatie.

We kunnen uw ketting voor u repareren. We zijn experts in het uitvoeren van repareren van alle soorten sieraden, waaronder kettingen.

Meest voorkomende reparaties aan kettingen

Neem contact met ons op

Laten maken van uw ketting door Juwelier Jos

Als u met uw kapotte halsketting in onze winkel komt zal een van onze medewerkers uw ketting beoordelen door te kijken naar verschillende factoren zoals de slijtage, sluitingen en eventuele edelstenen. Er wordt vervolgens vastgesteld of uw ketting wel of niet gerepareerd kan worden, hoeveel dit gaat kosten en hoelang de reparatie gaat duren. Bij Juwelier Jos in Gouda kunt u onder andere terecht om uw gouden ketting en om uw zilveren ketting te laten maken.

Als eenmaal is vastgesteld dat uw collier te repareren is, gaan we aan de slag. We controleren de sluiting van de halsketting en indien nodig wordt de sluiting vervangen. Is de halsketting gebroken? Dan zullen we de halsketting solderen en op onzichtbare wijze repareren. Spreken we over een parelketting waarbij de parels los zitten, zal de halsketting opnieuw geknoopt of geregen worden.

Als de halsketting eenmaal is gerepareerd, wordt deze gereinigd. Na reiniging zal de halsketting er weer als nieuw uitzien. Het korter en/of langer maken van een ketting valt ook onder reparatie. De juiste lengte van een halsketting is belangrijk voor het goed vallen op uw kledingstuk.

Tip!

Wij raden u aan om minimaal eenmaal per jaar uw halsketting te laten controleren op slijtage (zeker van de eindoogjes). Zowel de sluiting als de eindoogjes zijn beide zeer onderhevig aan slijtage. Wordt er aan de halsketting een hanger gedragen, dan zullen ook de schakels in het midden van de ketting (daar waar de hanger meestal hangt) gecontroleerd moeten worden op slijtage.

Onderhoud en bewaren van een halsketting

Het is het beste om uw ketting in een stoffen doek te wikkelen of op te hangen. Als de sluiting dicht is kan de halsketting niet in de knoop raken.

Het schoonmaken van een halsketting (en ook van andere sieraden) kan het beste gedaan worden in een sopje met zo weinig mogelijk chemicaliën. Laat het sieraad even in het sopje liggen en maak de halsketting daarna voorzichtig schoon met een zachte doek.

Hier leest u meer over het schoonmaken en onderhouden van uw sieraden.

Tijdsduur ketting laten maken

Ook de tijdsduur voor het repareren van uw ketting is afhankelijk van het soort reparatie dat uitgevoerd moet worden. Houdt u rekening met een gemiddelde reparatietijd tussen de 1 en 3 weken. U ontvangt automatisch bericht via ons systeem zodra uw ketting weer voor u klaar ligt.

Wist u dat u ook andere sieraden kan laten repareren?

Denk onder andere aan het repareren van uw horloge of het vervangen van de batterij, het groter laten maken van uw trouwring of het herstellen van oude sieraden. In ons atelier denken we graag persoonlijk met u mee voor een op maat gemaakte oplossing of advies.

Meer informatie over reparaties

Granaat opnieuw vast lijmen

Oorbel namaken

Trouwring vermaken in hanger

Ring met herslepen steen

Unieke sieraden laten maken

Heeft u een ontwerp of idee voor een uniek sieraad? In ons atelier denkt ons team graag met u mee. U kunt denken aan een heel eigen ontwerp, een geliefd sieraad personaliseren, maar ook om uw oude sieraden een 2e leven geven. Ook denken we graag met u mee bij de mogelijkheden van speciale memorie sieraden. Wilt u meer informatie of weten wat de mogelijkheden zijn kijk dan op onze website Memorie Sieraden.

We helpen u graag met een persoonlijk advies bij het uitzoeken van een uniek sieraad!

U kunt hier een afspraak inplannen voor uw reparatie of het laten maken van een uniek sieraad in onze winkel in Gouda. 

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.