0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Sterrenbeelden stenen –

Zie uw horoscoop in prachtige mineralen

Wist u dat uw sterrenbeeld kan worden verbonden met bepaalde stenen? Als Juwelier Jos, met 40+ jaar ervaring als Meester Goudsmid en Edelsteenkundige (FGA), willen we u graag meer vertellen over de fascinerende wereld van sterrenbeelden stenen.
We gaan met u op ontdekkingstocht en beantwoorden de vraag: welke edelsteen past bij mij? Vertrek met ons op deze intrigerende reis van de kosmos naar de aarde.

De betekenis van sterrenbeelden stenen

Is het u ooit opgevallen dat sommige mensen worden gegrepen door de mysterieuze schoonheid van edelstenen? Ze zijn niet alleen fascinerend vanwege hun uiterlijke pracht, maar dragen ook een diepere betekenis in zich.

Bij Juwelier Jos geloven we dat stenen verbonden kunnen zijn met uw sterrenbeeld, wat bijdraagt aan uw unieke persoonlijkheid en levensreis. Dit wordt allemaal onthuld door de wonderlijke wereld van de sterrenbeelden stenen.

Wat zijn sterrenbeelden stenen?

Sterrenbeelden stenen, ook wel bekend als geboortestenen of zodiac stenen, zijn specifieke edelstenen die bij een bepaald sterrenbeeld horen. Het idee is dat de drager van deze steen beter kan afstemmen op de energie van zijn sterrenbeeld, om zo innerlijke balans en harmonie te bereiken. We hebben een speciale collectie van deze edelstenen. Deze omvat o.a.:

 • Aquamarijn voor Vissen
 • Rode jaspis voor Ram
 • Rozenkwarts voor Stier
 • Tijgeroog voor Tweelingen
 • Maansteen voor Kreeft
 • Peridoot voor Leeuw
 • Blauwe saffier voor Maagd
 • Opaliet voor Weegschaal
 • Labradoriet voor Schorpioen
 • Turkoois voor Boogschutter
 • Garnet voor Steenbok
 • Ametrien voor Waterman

Wat is de betekenis achter deze verbinding?

De betekenis van sterrenbeelden stenen is gebaseerd op oude overtuigingen dat de aarde en haar bewoners zijn beïnvloed door hemelse lichamen. Deze invloed wordt verondersteld te worden gereflecteerd in de eigenschappen en energie van verschillende edelstenen.

Voorbeeld:
Als u een Stier bent, geloven we dat u meer baat heeft bij het dragen van de rozenkwarts. Deze steen staat bekend om zijn vermogen om liefde en harmonie te bevorderen – kwaliteiten die worden geassocieerd met uw sterrenbeeld.

Hoe kan ik mijn sterrenbeeld steen gebruiken?

Het dragen van uw sterrenbeeld steen in de vorm van sieraden is een populaire manier om ervan te profiteren. Bij Juwelier Jos bieden we ook tal van prachtige sieradenopties – van ringen tot hangers – waarin uw geboortesteen kan worden ingezet.

Denk eraan, de betekenis van sterrenbeelden stenen is niet alleen gerelateerd aan uw geboortedatum. Het gaat meer om het resoneren met de energie van de steen en het sterrenbeeld dat het vertegenwoordigt.

Bent u klaar om de krachtige symboliek en schoonheid van uw sterrenbeeld steen te omarmen? Neem vandaag nog contact op met Juwelier Jos voor uw gepersonaliseerde edelsteen sieraad.

Zegelring zilver zelf ontworpen door klant met eigen, paarse Lapis Lazuli steen.

Hoe werken sterrenbeelden stenen in de astrologie?

De sterrenbeelden stenen en de astrologie zijn onverbrekelijk met elkaar verbonden. De astrologie is de wetenschap om te betalen welke invloed het universum op ons uitoefent. Het is een wetenschap die voor velen voor ons een grote aantrekkingskracht opwekt.

Juwelier Jos staat vol achter de waarde van de astrologie en we adviseren onze klanten graag om de juiste sterrenbeelden steen te vinden

In deze blog leggen we uit hoe sterrenbeelden stenen werken in de astrologie. We gaan in op hoe u de edelsteen kunt vinden die past bij u en uw sterrenbeeld, en hoe deze kan bijdragen aan uw welzijn en succes.

Wat zijn sterrenbeelden stenen?

Volgens de astrologie zijn sterrenbeeld stenen unieke soorten edelstenen die corresponderen met de twaalf sterrenbeelden. Deze stenen zijn in harmonie met de specifieke energieën van elk teken en kunnen ondersteunen in diverse levensaspecten.

De verbinding tussen de sterrenbeelden en edelstenen is niets nieuws. e komen meldingen hierover tegen in werken uit oude beschavingen zoals die van de oude Grieken, Romeinen en Hindoes. Al deze culturen geloofden in de kracht en de energie van bepaalde stenen. Ze werden daarom gebruikt om balans en harmonie in het dagelijks leven te creëren.

Hoe gebruikt u deze stenen?

Er zijn verschillende manieren om sterrenbeelden stenen te gebruiken in uw dagelijks leven:

 • Draag uw sterrenbeeld steen als sieraad: Dit is de meest directe manier om de energie van de edelsteen te gebruiken. Het kan worden gedragen als een ketting, armband of ring.
 • Plaats het in uw huis of werkplek: Het hebben van de steen in uw omgeving kan ook helpen om evenwicht en harmonie te bevorderen.
 • Gebruik het tijdens meditatie: De edelsteen kan u helpen om u te concentreren en u te verbinden met uw innerlijke zelf.

Vind uw perfecte sterrenbeelden steen bij Juwelier Jos

Bij Juwelier Jos hebben we een uitgebreide collectie van sieraden met sterrenbeelden stenen. Misschien heeft u zelf nog een mooie edelsteen liggen die een mooie zetting nodig heeft of wilt u een bestaand sieraad veranderen.

We nodigen u uit om vandaag nog contact met ons op te nemen en te ontdekken hoe sterrenbeelden stenen het best tot hun recht komen.

Ontdek meer over verschillende soorten sterrenbeelden stenen en hun unieke eigenschappen

Bij Juwelier Jos geloven we dat alle fascinerende elementen van het heelal en onze plaats daarin verbonden zijn. Niet alleen door zichtbare banden, zoals de zon die elk leven op aarde mogelijk maakt, maar ook door onzichtbare banden, zoals de invloed van sterrenbeelden op onze persoonlijkheden en leven. We drukken dit geloof uit door middel van prachtige sterrenbeeld stenen, elk uniek gekoppeld aan een specifiek sterrenbeeld, en elk bezit zijn eigen unieke eigenschappen.

We nemen u mee op een reis door het heelal, terwijl we enkele van de verschillende soorten sterrenbeelden stenen en hun unieke eigenschappen verkennen. 

Ram (21 maart – 19 april): Heliotroop
De heliotroop, ook wel bloedsteen genoemd, is de perfecte steen voor Ram. De steen wordt geassocieerd met moed en het overwinnen van zelftwijfel – eigenschappen die passen bij de doortastende Ram. De band tussen Ram en heliotroop zorgt voor helderheid en energie.

Stier (20 april – 20 mei): Rhodoniet
Rhodoniet, een steen van gratie en elegantie, past perfect bij de Stier. Deze steen bevordert rust en stabiliteit, twee eigenschappen die Stieren waarderen. Rhodoniet helpt de Stier om harmonie te vinden in het dagelijks leven.

Tweelingen (21 mei – 21 juni): Tijgeroog
De tijgeroog, beroemd om zijn beschermende eigenschappen, is de ideale steen voor de Tweelingen. De steen bevordert duidelijke communicatie, iets waar Tweelingen naar streven.

Kreeft (22 juni – 22 juli): Maansteen
Kreeften zijn verbonden aan de maansteen, bekend om zijn vermogen om emotioneel evenwicht te bevorderen. Deze steen helpt Kreeften om hun emotionele diepten te navigeren, waardoor ze een gevoel van innerlijke vrede en sereniteit ervaren.

Leeuw (23 juli – 23 augustus): Saffier
Saffier, een steen van wijsheid en koninklijkheid, is de perfecte match voor de leeuw. Het helpt Leeuwen om trots te zijn en hen aan te moedigen om hun waarheid te spreken.

Elke sterrenbeeldsteen heeft eigenschappen die resoneren met die van zijn bijbehorende zodiac. Of u nu gelooft in astrologie of gewoon van mooie edelstenen houdt, bij Juwelier Jos hebben we een schitterende selectie van sterrenbeeld stenen om te bewonderen en te koesteren.

Het kiezen van de juiste sterrenbeelden stenen voor uw zonneteken

De astrologie is al lang bekend en iedereen weet dat de maand en datum van de geboorte onder een bepaald zonneteken of zodiacteken valt. Dit zonneteken wordt tegelijk verbonden aan edelstenen die het unieke inzicht, uw kwaliteiten en ook uw uitdagingen kunnen versterken. 

Het kiezen van de juiste sterrenbeelden stenen speelt een cruciale rol bij het versterken van de energie van uw sterrenbeeld. 

Hoe kunt u de juiste steen voor uw zonneteken selecteren?

Ram (21 maart – 19 april)
Rode Jaspis: deze steen kan de moed, moed en wilskracht van Ram versterken. Het stimuleert de seksualiteit en het creatieve leven, waardoor u zich meer gemotiveerd voelt.

Hematiet: het is bekend dat deze steen helpt bij het absorberen van negatieve energie en een gevoel van rust creëert, waardoor het zeer nuttig is voor de soms impulsieve Ram.

Stier (20 april – 20 mei)
Rozenkwarts: als steen van universele liefde, kan Rozenkwarts Stieren helpen hun noodzaak voor emotionele consistentie en comfort te bevredigen.

Lapis Lazuli: De steen helpt om innerlijke waarheden te brengen en bevordert zelfbewustzijn, waardoor Stieren effectiever kunnen communiceren.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)
Howliet: deze steen stimuleert ambitie en kan de Tweelingen-mensen helpen om hun aspiraties en verlangens beter te begrijpen.

Kreeft (21 juni – 22 juli)
Maansteen: het heeft een sterke verbinding met de maan en vrouwelijke energie en kan de vrouwelijke kwaliteiten van de Kreeft versterken.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)
Tijgeroog: het helpt om moed, zelfvertrouwen en bescherming te bevorderen en is daarom uiterst gunstig voor de prachtige Leeuw.

Maagd (23 augustus – 22 september)
Amazoniet: deze steen laat obstakels zien als mogelijkheden voor groei en kan daarom Maagden helpen uitdagingen en veranderingen te accepteren.

Het kiezen van de juiste sterrenbeelden stenen kan een betekenisvolle verbinding tussen uw energie en de krachten van het universum opbouwen. Laat ons bij Juwelier Jos u begeleiden bij de keuze van de juiste sterrenbeelden stenen die bij uw zonneteken passen.

De rol van sterrenbeelden stenen in het dagelijkse leven en geestelijke gezondheid

In deze drukke wereld waar we continu blootgesteld worden aan stress en druk, is het essentieel om rust en balans te vinden. Bij Juwelier Jos geloven we dat sterrenbeelden stenen een vitale rol kunnen spelen in uw dagelijks leven en geestelijke gezondheid. Laten we de kracht van deze edelstenen eens nader onderzoeken en zien hoe ze ons welzijn kunnen verbeteren.

Verbinding met het universum

Sterrenbeelden stenen zijn nauw verbonden met de constellaties van ons sterrenbeeld. Volgens eeuwenoude overtuigingen resoneert elke steen met de energie van zijn corresponderende sterrenbeeld en helpt ons om ons op een dieper niveau te verbinden met het universum. Zo kan het dragen van uw sterrenbeeld edelsteen u een gevoel van afstemming en harmonie geven met uw kosmische bestemming.

Verhoging persoonlijke kracht

Van oudsher geloven we dat elke sterrenbeeld een bepaalde edelsteen heeft dat de inherente kwaliteiten en krachten van dat sterrenbeeld versterkt. 

Bijvoorbeeld:
De moed en passie van een Leeuw worden versterkt door de robijn, en de vredige en geduldige Taurus vindt balans in smaragd.

 • Leeuw: Robijn
 • Taurus: Smaragd

Dit kan u helpen om uw sterke punten te verbeteren en uw zwakheden te verminderen, waardoor u zich zowel fysiek als emotioneel sterker voelt.

Verbetering van geestelijke gezondheid

De sterrenbeelden stenen werken als krachtige amuletten voor de geest. Ze kalmeren, centreren en helen onze geest, waardoor een gezonde mentale toestand wordt bevorderd. Daarnaast kunnen ze negatieve energie verdrijven en ons helpen om positieve vibraties in ons leven aan te trekken. Zo kan het regelmatig dragen van uw sterrenbeeld steen uw geestelijke gezondheid aanzienlijk verbeteren.

Bij Juwelier Jos hebben we een breed scala aan sterrenbeelden stenen die zijn afgestemd op uw unieke behoeften en voorkeuren. Of u nu op zoek bent naar genezing, bescherming, liefde of succes, onze collectie heeft veel te bieden. 

Het is tijd om de sterrenbeelden stenen te omarmen en hun krachten te gebruiken voor uw welzijn en succes.

Alles in een oogopslag:

SterrenbeeldSteenAanvullende SteenMaandEigenschappen
RamDiamantRobijn /rode jaspisMaart – AprilDapper, energiek
StierSmaragdLapis lazuli/rozenkwartsApril – MeiBetrouwbaar, geduldig
TweelingenAgaatCitrien /tijgeroogMei – JuniCommunicatief, intelligent
KreeftRobijnMaansteenJuni – JuliZorgzaam, intuïtief
LeeuwOlivijnPeridootJuli – AugustusCreatief, enthousiast
MaagdSardonyxJaspis /blauwe saffierAugustus – SeptemberAnalytisch, bescheiden
WeegschaalOpalRozenkwarts /opalietSeptember – OktoberDiplomatisch, charmant
SchorpioenBerylObsidiaan/labradorietOktober – NovemberGepassioneerd, vastberaden
BoogschutterTopaasSaffier/turkoosNovember – DecemberOptimistisch, vrijheidslievend
SteenbokTurkooisGarnetDecember – JanuariAmbitieus, gedisciplineerd
WatermanAmethistTurkooisJanuari – FebruariInnovatief, onafhankelijk
VissenAquamarijnAmethistFebruari – MaartEmpathisch, wijs

Sterrenbeelden stenen – in het kort

We hopen dat u genoten heeft van uw reis door de sterrenbeelden en hun bijbehorende stenen. Deze geheimzinnige en fascinerende wereld heeft veel te bieden. Of u nu op zoek bent naar een speciaal sieraad voor uzelf of voor een speciaal iemand, u kunt de perfecte match vinden tussen de sterrenbeelden en hun stenen.

We hopen ook dat we u hebben kunnen helpen om wat dieper in deze kwestie te duiken. Als u meer wilt weten over sterrenbeelden, hun stenen en wat ze voor u kunnen betekenen, staan we altijd klaar om u te helpen. We zijn gepassioneerd over wat we doen en we hopen die passie met u te kunnen delen.

Zorg ervoor dat u onze site regelmatig bezoekt voor meer boeiende informatie over sterrenbeelden en stenen, evenals nieuwe aanwinsten in onze collectie. 

Neem gerust contact met ons op als u meer informatie nodig heeft of als uw interesse gewekt is en u een specifieke sterrenbeeldsteen wilt kopen. We horen graag van u!

Zoek de sterren op met Juwelier Jos. Neem nu contact op!

Wilt u meer weten over sterrenbeelden stenen?

Maak een afspraak in onze winkel.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.