0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Onderhoud en restauratie
van oude horloges

Heeft u een oud horloge dat u wil restaureren? U kunt bij ons terecht voor zowel een servicebeurt als een reparatie of restauratie van uw oude mechanische horloge.

Onze horlogemaker Peter heeft 30 jaar ervaring in de technologie van fijne uurwerken restauratie. Ook voor andere horloge reparaties kunt u bij ons terecht.

Restauratie van uw oude horloge

Achter de wijzerplaat van een horloge zit een complex mechanisme dat de tijd bijhoudt. Onze uurwerkspecialist zal het uurwerk eerst reinigen en afregelen. Waar nodig zal hij ook nieuw smeersel aanbrengen. Ook zal hij eventuele bewegende delen van het uurwerk die beschadigd zijn door slijtage vervangen. Tot slot zal hij de kast en band reinigen en eventueel polijsten om krassen te verwijderen. Een uitgebreider stappenplan vindt u op onze pagina over het onderhouden van mechanische horloges.

De mogelijkheid voor een horloge reparatie of restauratie is wel afhankelijk van de staat van uw horloge, het materiaal van uw horloge en het soort reparatie. Peter kijkt graag met u mee wat de mogelijkheden zijn om uw oude horloge te repareren.

Hoe lang duurt een horloge restauratie?

Het restaureren van een oud horloge is een arbeidsintensief en vakkundige klus.

Het kan voorkomen dat bepaalde onderdelen die kapot zijn in het horloge vervangen moeten worden. Helaas kan het voorkomen dat deze onderdelen (tijdelijk) niet leverbaar zijn. Ze moeten dan door de uurwerkspecialist worden nagemaakt. Een tijdrovend werk dat extra kosten met zich meebrengt. Rekent u gemiddeld op een reparatietijd tussen de 12 en 16 weken voor het restaureren van uw oude horloge. Dit kan langer duren als onderdelen niet leverbaar zijn en nagemaakt moeten worden.

Kosten horloge restauratie

Voor het restaureren van een oud horloge maakt de horlogemaker een specifieke prijsopgave voor u. Het opstellen van deze prijsopgave kost tijd. De uurwerkmaker moet immers het horloge open maken, beoordelen en bepalen wat er allemaal moet gebeuren. Daarom vragen wij u op voorhand een bedrag vanaf € 25 te voldoen aan onderzoekskosten. (Deze kosten zijn afhankelijk van het merk en model van uw horloge).
Mocht u besluiten het horloge te laten restaureren, worden deze kosten van het eindbedrag afgehaald. Besluit u om het horloge niet te laten restaureren, dan kunt u het horloge weer ophalen en heeft u alleen de kosten voor de prijsopgave betaald.

Houdt u er rekening mee dat het opstellen van de prijsopgave even kan duren. Omdat de horlogemaker alle onderdelen moet bekijken, is dit een arbeidsintensieve klus. Rekent u op een gemiddelde reparatietijd rond de 2 a 3 weken.

Maak een afspraak voor
het onderhoud of restauratie van uw oude horloge

Breng uw horloge langs ter reparatie in ons atelier in Gouda. Onze uurwerkmaker Peter zal uw horloge op vakkundige wijze repareren.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.