0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Reparatie en onderhoud

van Van Cleef & Arpels horloges

De horloges van Van Cleef & Arpels zijn meer dan alleen maar een horloge. Het zijn ware kunststukken. De horloges bevatten een combinatie van edelstenen en emaille en zijn bijna schilderijen die de vrouw om haar pols draagt.

Ze zijn elegant, couture en zullen voor elke drager van een dergelijk horloge een prachtige en kostbare aanvulling zijn. Ze zijn puur elegantie en stijl.

Deze kunstwerken van Van Cleef & Arpels zijn complexe precisie-instrumenten die alle zorg nodig hebben om perfect te blijven werken. Het is daarom belangrijk om aan uw horloge regelmatig onderhoud en reparatie uit te laten voeren. 

Uiteraard worden deze bijzondere horloges volgens de hoogste kwaliteitsnormen geproduceerd, maar door de jaren heen zullen ook deze stukken onderhevig zijn aan slijtage en veroudering. 

Tag Heuer horloge voor heren met witte wijzerplaat en roségouden horlogeband.
Max Verstappen horloge met zwarte wijzerplaat en roségouden band laat u repareren bij Juwelier Jos.

Welke stappen omvat het onderhoud van Van Cleef & Arpels horloges?

Schoonmaak

Het hele horloge wordt van binnen en van buiten gereinigd om zowel vuil, stof als ook vingerafdrukken te verwijderen. 

Smering

De bewegende delen in het horloge worden individueel gesmeerd. Zo zal er minder wrijving zijn en daardoor ook minder slijtage. 

Controle van de beweging:

Volgens de regels van het Maison van Cleef & Arpels zal het uurwerk grondig geïnspecteerd worden en waar nodig zullen onderdelen vervangen of gerepareerd worden. 

Afdichtingstest

Bij de modellen van Van Cleef & Arpels die waterdicht zijn, zal na afronding van het onderhoud een waterdichtheidstest uitgevoerd worden. 

Wat zijn de kosten voor onderhoud van Van Cleef & Arpels horloges?

De kosten voor een onderhoudsbeurt van een Van Cleef & Arpels horloge zijn vanaf € 465. In het geval dat er onderdelen vervangen moeten worden, worden de kosten bij de standaardprijs opgeteld. 

Als u uw horloge bij ons achterlaat voor de servicebeurt, zullen we u een voorlopige prijsindicatie geven. Zouden de kosten hoger uitvallen omdat er onderdelen vervangen moeten worden, zullen we u eerst een nieuwe prijsopgave toesturen. Pas na akkoord zal de reparatie uitgevoerd worden.

De geschiedenis van het merk Van Cleef & Arpels

In 1895 trouwde Alfred van Cleef met Estelle Arpels. Haar vader, Salomon Arpels, was een handelaar in edelstenen. Het echtpaar begon met sieraden.

Het huis kreeg een patent op kleine tasjes, minaudières genaamd, die net genoeg plaats hadden voor kleine voorwerpen zoals sigaretten, aansteker, make-up, horloge en een kam. Kort daarna verworven ze het patent in Frankrijk voor hun onzichtbare zettingen: serti invisibles. 

In het begin werden er hoofdzakelijk sieraden met diamanten ontworpen. Later werd de collectie uitgebreid met andere luxe producten zoals parfums en horloges. 

Een van de opmerkelijkste sieraden van het maison van Cleef & Arpels was wel de Zip. Een collier dat zowel als ketting als armband gedragen kon worden. Het model was gebaseerd op de rits die toentertijd in de mode steeds populairder werd. 

Tag Heuer horloge met witte wijzerplaat en roségouden band laat u maken bij Juwelier Jos in Gouda.

Vervanging van batterij

Hoe lang een batterij meegaat in een horloge van Van Cleef & Arpels hangt af van het type horloge, hoe vaak u het horloge draagt en de verschillende functies gebruikt en de kwaliteit van de batterij. Gemiddeld kunt u rekenen tussen een en vijf jaar. 

Bij deze horloges is het aan te bevelen het vervangen van de batterij te laten doen door een professionele uurwerkmaker. 

Vervanging van het glas: 

Als het glas van uw horloge lichte krassen heeft, is het niet nodig het glas te laten vervangen. Vaak kunnen deze krassen weggepolijst worden. 

Is het glas gebarsten of zelfs gebroken, dan is het noodzakelijk het te laten vervangen. Zo vermijdt u schade aan het uurwerk. 

Het vervangen van het glas is een delicaat werk dat alleen door een professionele horlogemaker gedaan kan worden. 

Tag Heuer horloge met witte wijzerplaat
Horloge reparaties, zoals het plaatsen van een horlogeband door de pushpin te vervangen

Hoe verzorg ik mijn van Cleef & Arpels horloge het best en wat moet ik vermijden?

We zullen u enkele tips geven om uw horloge in topconditie te houden:

  • Als u uw horloge niet draagt gedurende langere tijd, is het aanbevelen de batterij te laten verwijderen. Zo kan hij niet gaan lekken. 
  • Ondanks dat uw horloge spatwaterdicht is, is het niet aan te raden het horloge onder te dompelen. 
  • Als u de tijd op uw horloge niet instelt, zorgt u er dan voor dat de kroon altijd ingedrukt is. 
  • Het horloge mag niet blootgesteld worden aan extreme temperaturen. Een zeer lage of hoge temperatuur zou de pakkingen of het bandje kunnen beschadigen. 
  • Blijft u uit de buurt van magnetische bronnen. 
  • Blijft u voorzichtig met chemische producten zoals parfum. 
  • Als u een mechanisch horloge heeft, raadt het huis van Cleef & Arpels aan het horloge elke dag op te winden, totdat u een lichte weerstand voelt. 
  • Als uw horloge een datum heeft, is het beter de datum niet tussen 22.00 en 02.00 te veranderen. Dit is namelijk de tijd waarin de automatische datumverandering plaatsvindt. 
  • Wilt u uw horloge reinigen, dan kunt u dit het beste doen met een zachte, droge doek. 
  • Als u uw horloge niet draagt, is het aan te raden het op te bergen in een speciale etui om het te beschermen tegen stoten en krassen. 

Als u bovenstaande tips en richtlijnen volgt, zal uw Van Cleef & Arpels horloge u jaren – zo niet generaties lang begeleiden. 

Kom langs voor reparatie of onderhoud van uw Van Cleef & Arpels horloge

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Juwelier Jos – wat kunnen we voor u betekenen?

Juwelier Jos kan bogen op meer dan 40 jaar ervaring en ambachtelijk vakmanschap. Gedurende deze periode hebben persoonlijke begeleiding, directe service en kwaliteit een steeds prominentere rol gespeeld in onze benadering. Onze getalenteerde uurwerkmakers behandelen uw horloge met de grootst mogelijke zorg, en we bieden een scala aan reparatiediensten aan.

Heeft u nog vragen dan bent u van harte welkom in onze winkel in Gouda. Wilt u er zeker van zijn dat we genoeg tijd voor u hebben, dan is het aan te raden online een afspraak te maken met een van onze medewerkers of goudsmeden.