• 24 uur per dag online bestellen
 • Veilig betalen met iDeal
 • Grote collectie
 • Winkel 6 dagen per week geopend

Vragen? Bel ons gerust op (0)182 78 63 38

Horloge is vies - Horloge reiniging en inspectie

Onze auto, huis en de verschillende apparaten in ons moderne leven houden we goed bij maar helaas vergeten we regelmatig onze horloges te onderhouden. Zoals bij alle gebruiksvoorwerpen en apparaten hebben ook onze horloges regelmatig een onderhoudsbeurt nodig.

 Persoonlijk advies over uw horloge reiniging? 

Horloge uurwerk reiniging of reparatie
Horloge reparaties bij Juwelier Jos

Onderhoudsbeurt horloge

Een quartz horloge is een precisie-instrument dat uit vele (honderden) onderdelen bestaat. Horloges worden vaak elke dag, jaar in jaar uit, gedragen en we verwachten dat ze constant goed blijven lopen. Tijdens het dragen is het horloge onderhevig aan allerlei invloeden zoals stoten of trillingen, stof, vocht of spatwater en temperatuurschommelingen.

De verschillende onderdelen in een horloge, zoals bijvoorbeeld de radertjes en de lagers, zijn gesmeerd en na een lange tijd van dragen en invloeden van buitenaf kan het smeersel indrogen en kan er slijtage aan de onderdelen ontstaan. De slijtage kan een incorrect lopen van het horloge veroorzaken. Door het regelmatig schoonmaken van uw horloge zal u de levensduur van uw horloge verlengen en zal uw horloge op tijd lopen.

Om te voorkomen dat uw horloge letterlijk vastloopt is het daarom erg belangrijk uw horloge regelmatig te laten inspecteren en reinigen door een gecertificeerde goudsmid.

U kunt kiezen voor alleen het laten schoonmaken van uw horlogeband. Maar ook een periodieke onderhoudsbeurt van het uurwerk van uw horloge is nodig om uw horloge goed te onderhouden.

Stappenplan periodiek onderhoud

 1. Technische diagnose
 2. Demonteren van het horloge
 3. Reiniging
 4. Controle en vervanging van de onderdelen
 5. Smering van de verschillende onderdelen
 6. Controle van het uurwerk
 7. Afregelen van het uurwerk
 8. Herstellen horlogekast
 9. Assemblage

In het algemeen is het aan te bevelen uw horloge eens per twee tot vier jaar een complete onderhoudsbeurt te geven. Een goede indicatie dat een onderhoudsbeurt nodig is, is dat uw horloge achter of voor gaat lopen. Ook het type horloge, het type uurwerk en wijze van gebruik zijn hier van invloed.

Hoe meer verschillende functies uw horloge heeft, hoe sneller een onderhoudsbeurt nodig zal zijn. Meer functies betekent in het algemeen meer onderdelen, die allemaal stuk oor stuk onderhevig zijn aan slijtage en vuil. Als u uw horloge regelmatig onderhoudt voorkomt u problemen en zorgt u ervoor dat u onverwacht voor hoge kosten komt te staan.

Uw hele horloge laten polijsten maakt hem weer glimmend als nieuw

Kosten horloge reinigen

De prijs van een periodieke reiniging hangt af van het model horloge en de mate van vuil. Hiervoor moet onze gecertificeerde horlogemaker eerst het horloge inspecteren en een specifieke prijsopgave voor u opstellen. Voor de inspectie van uw horloge en het maken van een op maat gemaakte prijsopgave rekenen we vooraf €25 met u af. Besluit u het horloge bij ons te laten reinigen? Dan worden deze kosten van het totaalbedrag afgehaald. Besluit u het horloge niet te laten repareren bij ons? Dan betaalt u alleen eenmalig €25 en kunt u uw horloge ongerepareerd en ongereinigd weer ophalen.

Tijdsduur horloge reinigen

Het reinigen van een horloge is een arbeidsintensieve klus. Daarom kunt u rekenen op een gemiddelde reparatie tijd tussen de 2 en 4 weken. U ontvangt automatisch bericht zodra uw horloge weer schoongemaakt voor u klaar ligt.

Heeft u een andere reparatie aan uw horloge? Ook voor vele andere horloge reparaties kunt u bij ons terecht.

 Persoonlijk advies? Maak direct een afspraak!

Waarom horloge reparatie bij Juwelier Jos?

Groot aanbod horloge reparaties

40 jaar ervaring

Gecertificeerde uurwerkmaker

Reparatie in eigen huis

Kennis en vakmanschap

Stel direct uw vraag aan de uurwerkmaker

”Naast goudsmeden zijn horloge reparaties mijn grote passie. Omdat ik tijdens mijn opleiding niet kon kiezen, heb ik besloten om beide opleidingen te volgen en af te sluiten. Daar ben ik nog steeds heel trots op en blij mee! Ik ben inmiddels al jaren in dienst bij Juwelier Jos en werk er nog steeds met heel veel plezier.”

PETER BITTER
Uurwerkmaker & Meester Goudsmid