0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Armani horloge batterij vervangen –
Snel, efficiënt en betrouwbaar

Wilt u weten hoe u de batterij van uw Armani horloge kunt vervangen? Juwelier Jos heeft jarenlange ervaring in horlogereparaties en we kunnen u stap voor stap begeleiden door dit proces. Laten we dit werkje samen klaren!

Het begrijpen van het probleem: Een lege batterij in een Armani horloge

Als juwelier die gespecialiseerd is in horlogereparaties, begrijpen we dat het vervelend is als uw horloge niet meer naar behoren werkt. 

We geven u in dit artikel wat meer informatie over dit probleem en bieden een aantal praktische tips en aanbevelingen voor het omgaan hiermee.

Identificatie van het probleem

De eerste stap in het oplossen van het probleem is de identificatie. De meeste Armani horloges zijn voorzien van een batterij die enkele jaren meegaat. Als uw horloge dus plotseling stopt of inconsistent de tijd weergeeft, kan dit wijzen op een lege batterij.

De batterij van een Armani-horloge controleren

We adviseren om het openen van uw Armani-horloge en het onderzoeken van de interne componenten over te laten aan professionals zoals de horlogemakers van Juwelier Jos. Om u voor te bereiden op een mogelijk lege batterij, geven we u enkele tekenen waar u op kunt letten:

 • De seconde wijzer van het horloge maakt sprongen van 4 seconden.
 • Het horloge stopt volledig met werken, ondanks dat het goed is opgewonden.
 • Het horloge begint te lopen, maar stopt na een korte tijd.
 • De digitale display van het horloge werkt niet meer naar behoren.

Waarom professionele hulp belangrijk is

Als u ziet dat een van bovenstaande problemen zich voordoen, is het het beste een professional als Juwelier Jos in te schakelen om de batterij van uw Armani horloge te vervangen. 

Zou u dit zelf proberen te doen, dan zou u het interne werk van uw horloge kunnen beschadigen. Zeker als u niet de juiste gereedschappen heeft 

Maak altijd gebruik van onze diensten voor een correcte en veilige behandeling van uw Armani horloge en neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Uurwerk van Hugo Boss horloge met losse batterijen vervangen om batterij van Hugo Boss horloge te verangen.
Batterij vervangen in horloge met pincet. Kom langs voor horloge reparatie bij Juwelier Jos.

Zelf de batterij van mijn Armani horloge vervangen, kan dit?

Wilt u proberen de batterij van uw horloge zelf te vervangen? We zetten een aantal tips voor u op een rij:

Zorgt u allereerste ervoor dat u de juiste benodigdheden bij de hand heeft. Alleen met het juiste gereedschap kunt u de klus op een veilige en effectieve manier klaren.

Benodigdheden:

 • Horlogegereedschapset: Deze set bevat alle essentiële tools die u nodig heeft voor het vervangen van de batterij, inclusief een pincet, horlogeschroevendraaier en case opener.
 • Nieuwe batterij: Uw Armani horloge heeft een specifiek type batterij nodig. Controleer de handleiding van uw horloge om het juiste type te achterhalen.
 • Antistatische mat: Deze mat beschermt het horloge tegen statische elektriciteit die het fijnmechanisme kan beschadigen.
 • Schone doek: Om ervoor te zorgen dat er geen vingerafdrukken of vuil op het horloge achterblijven.

Instructies voor het veilig vervangen van de batterij van uw Armani:

Verzamelt u eerst de benodigdheden voor het vervangen van de batterij en zorgt u ervoor dat het werkoppervlak schoon is en vrij van stof en/of vuil.

 • Leg de antistatische mat op het werkoppervlak en zorg ervoor dat het horloge is schoongemaakt met de doek voordat u begint.
 • Gebruik vervolgens de case opener om de achterkant van het horloge voorzichtig te verwijderen.
 • Verwijder voorzichtig de oude batterij met het pincet. Raak de nieuwe batterij niet aan met blote handen omdat dit de levensduur van de batterij kan verkorten.
 • Plaats de nieuwe batterij voorzichtig in de horlogekast en zorg ervoor dat deze op de juiste manier op zijn plaats zit.
 • Zodra de batterij is vervangen, plaatst u de achterkant van de horlogekast terug en bevestigt u deze stevig.

Alhoewel dit proces relatief eenvoudig is, raden we u toch aan om hulp te zoeken bij een professional als u niet helemaal zeker van uw zaak bent. Onze horlogemakers bieden volledige assistentie bij het vervangen van de batterij van uw Armani horloge om ervoor te zorgen dat het horloge niet beschadigd raakt tijdens het proces.

Veilig openen van een Armani horloge zonder schade: De juiste aanpak 

Als specialist in horloge reparaties krijgt Juwelier Jos regelmatig vragen over hoe een horlogekast van een merk als Armani veilig geopend kan worden zonder enige schade toe te brengen. Het proces is niet zo eenvoudig als het lijkt en vereist enige precisie en know-how. Ik deel graag enkele essentiële stappen die gevolgd moeten worden wanneer u besluit de batterij van uw Armani horloge te vervangen.

Wees voorbereid 

Voorbereiding is het halve werk.
Dit betekent dat u de juiste tools nodig hebt en een schoon, goed verlicht oppervlak om op te werken. Zorg ervoor dat uw handen vrij zijn van vuil en zweet om geen enkele schade aan het horloge toe te brengen.

Schaf het juiste gereedschap aan 

Het openen van een horlogekast vereist gespecialiseerde hulpmiddelen. Investeer in een caseback (horlogedeksel opener) opener van hoge kwaliteit. Dit gereedschap helpen om de caseback veilig en zonder beschadigingen los te maken.

Let op: Voordat u begint, controleer of u de juiste maat opener hebt. Dit is uiteraard afhankelijk van de maat van uw Armani horloge.

Neem de tijd 

Rustig aan doen is de reden voor succes. Het geforceerd of gehaast proberen te openen van een horloge kan leiden tot ernstige schade. Neem de tijd, wees geduldig en blijf kalm door het hele proces. 

Wees zorgvuldig bij het verwijderen van de horlogekastdeksel

Zodra de horlogekastdeksel is losgeschroefd, moet u deze voorzichtig verwijderen. Wees vooral voorzichtig met de interne componenten, want deze zijn vaak zeer delicaat en kunnen gemakkelijk beschadigd raken.

Zorg ervoor dat u zachte, niet-schurende doeken gebruikt om de horlogedeksel af te nemen.

Als het moeilijk is om de horlogedeksel te verwijderen, probeer dan een zuignap. Dit kan helpen om de horlogedeksel veilig te verwijderen. 

Overweeg professionele hulp 

Het is mogelijk om zelf te proberen de batterij te vervangen. Als u echter niet zeker bent dat het gaat lukken, is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen. Dit kan voorkomen dat u per ongeluk uw kostbare Armani horloge beschadigt. Ook is het vaak zo dat als u zelf probeert de batterij van uw horloge te vervangen, dat dan de garantie van uw horloge vervalt. Juwelier Jos en zijn horlogemakers staan klaar om te helpen.

Het vervangen van de batterij

Als eenmaal de achterkant is verwijderd, kunt u de oude batterij eruit nemen en vervangen door een nieuwe. Let erop dat u de juiste batterij voor uw Armani horloge kiest. Niet alle batterijen zijn gelijk, elk horloge heeft een specifiek model batterij nodig dat past en correct werkt.

Het terugplaatsen van de achterkant van het horloge

Nadat u de nieuwe batterij hebt geplaatst, is het van belang de achterkant van het horloge correct terug te plaatsen. Dit betekent niet dat uw horloge nu waterdicht is. Het waterdicht maken van een horloge kan alleen bij de juwelier gedaan worden. Hiervoor is een speciaal proces nodig. 

Armani horloge batterij vervangen – in het kort

Met het juiste gereedschap en wat geduld is het mogelijk de batterij van uw Armani horloge te vervangen. Blijft u er wel van bewust dat uw horloge niet meer waterdicht is na het plaatsen van een nieuwe batterij. Hiervoor zijn bepaalde pakking (O-ringen) nodig en een speciaal gereedschap om de waterdichtheid te garanderen. Kijkt u in de beschrijving van uw horloge welke gradatie van waterdichtheid uw model heeft. 

Vervangt u wel zelf de batterij, gaat u dan altijd voorzichtig te werk, zodat uw waardevolle horloge niet beschadigd wordt. 

Gaat u liever niet zelf aan de slag? Dat is volledig begrijpelijk. Bij Juwelier Jos staan we altijd klaar om u te helpen met het vervangen van de horlogebatterij. Neemt u contact op, maak een afspraak of komt u langs in het atelier.