0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Wat kost 1 gram goud?

Wat kost 1 gram goud? Dit is een belangrijke vraag als u (oud) goud wilt verkopen of als u een belegging wilt doen. Het woord “oud goud” klinkt niet zo aardig. Goud, of het nu “oud” of “nieuw” is, blijft altijd zijn waarde houden. We spreken echter van oud goud als we het hebben over goud waar niets mee gebeurd en al lang ‘stil’ ligt. De actuele waarde van uw goud varieert per dag.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Hoe wordt de prijs van 1 gram goud bepaald?

De goudprijs wordt op de beurzen genoteerd per Troy ounce. Dit is 31,1 gram van 24-karaats goud. 24 karaats goud is bijna puur goud, het bevat 99,9% goud. De prijs van goud heeft te maken met de vraag en aanbod op de markt en wisselt hierdoor dagelijks.

Oud goud

Oud goud kan bestaan uit sieraden of voorwerpen die niet meer gedragen of gebruikt worden. Zoals een ring die u niet meer draagt, een armband of ketting die kapot is gegaan of het erfstuk van oma of opa dat u niet mooi vindt. Het kunnen ook gouden munten zijn zoals bijvoorbeeld een gouden tientje, een Krugerrand of een Maple Leaf.

Goud inleveren

Voordat u gouden sieraden of munten inlevert kunt u zich al een idee vormen van de actuele goudprijs. Houdt u er rekening mee dat de beurs dagprijs van goud niet de prijs is die aan u wordt uitbetaald. De beurzen handelen in grote hoeveelheden goud waardoor de koers aantrekkelijker is. Als u als consument privé goud verkoopt gaat het om kleinere hoeveelheden en zal u niet de prijs van de beurzen ontvangen.

Wilt u een betere indicatie wat uw goud waard is? Op onze website Inkoop Goud Gouda kunt u de actuele dagprijs zien en uitrekenen wat uw goud ongeveer waard is. U ziet dan de optie om verschillende karaten goud in te vullen. Het kan zijn dat u sieraden heeft van zowel 8, 14, 18 als 21 karaat goud. Hoe hoger het gehalte goud (karaat), hoe meer goud er in het sieraad of voorwerp verwerkt is. Hierdoor is de prijs die u er per gram voor krijgt dus hoger.

Weet u niet hoeveel karaat uw oud goud is? Soms zit er een stempel in uw sieraad of voorwerp. Dit kan een indicatie zijn van het gehalte goud. U leest meer over dit onderwerp in het artikel over karaat goud. Om dit zeker te weten raden we aan uw goud te laten toetsten in onze edelsmederij.

Goud met edelstenen

Als er edelstenen in sieraden zijn verwerkt, worden deze niet meegerekend met het gewicht van het goud. De goudsmid zal een berekening maken van de edelstenen in uw sieraad en dit gewicht van het totale gewicht afhalen.

Smeltverlies

Als u gouden sieraden inlevert bij de juwelier dan zullen deze omgesmolten worden. Daarna kan het goud weer verwerkt worden tot nieuwe sieraden. Bij het omsmelten is er een klein verlies van goud door het vervliegen van de grondstof en de onzuiverheden, zoals vuil, die uit het goud worden verwijderd. Wij berekenen een smeltverlies van 5% over het totale gewicht.

Gouden munten

Gouden munten daarentegen, worden minder vaak omgesmolten. Doordat de munten een eigen gewicht en dikte hebben, zijn ze beter te controleren op echtheid. Dit maakt gouden munten ideaal als belegging. Doordat gouden munten beter zijn in te schatten zijn wat betreft het aantal karaat, krijgt u vaker meer waarde voor gouden munten dan voor gouden sieraden.

Wat kost 1 gram goud?

Wilt u gouden (en ook zilveren) voorwerpen of sieraden verkopen? U kunt vrijblijvend bij ons langskomen voor het taxeren van uw sieraden of voorwerpen. We zullen eerst alle sieraden en voorwerpen toetsen op het gehalte goud. Daarna wordt alles gewogen. Hier komt een totaalbedrag uit waar u wel of niet akkoord op kan geven. Gaat u akkoord? We zullen dit bedrag in uw bijzijn direct op uw rekening storten.

Wilt u liever geen geld, maar gaat uw voorkeur uit naar het laten maken of kopen van een nieuw sieraad? Dan ontvangt u 20% extra waarde. We zullen dan samen met u op zoek gaan naar een sieraad uit onze winkel of we maken samen met u een nieuw ontwerp dat volledig aansluit bij uw wensen en smaak. Bovendien betaalt u zo alleen voor de uren (arbeid) en niet voor het materiaal. Hieronder volgt een rekenvoorbeeld.

U levert goud in ter waarde van € 200 volgens de huidige dagkoers. U kunt dan kiezen voor de volgende opties:

  • € 240 waarde voor het uitkiezen van een sieraad uit onze winkel.
  • € 240 waarde voor het laten maken van een geheel nieuw sieraad.
  • Waardebon voor € 240 die onbeperkt geldig is en vrij te besteden is in onze winkel.

Wilt u uw goud laten taxeren? Bel naar 0182-786 338 en maak een afspraak in onze edelsmederij.