0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Trouwringen van goud

Uw trouwdag is niet compleet zonder een prachtige trouwring. Gouden trouwringen zijn stijlvol, elegant en bestaan in heel veel verschillende stijlen. Van klassiek met een bescheiden diamant tot uitbundig en stoer. Trouwringen zijn er in alle soorten en maten. Wilt u liever zelf een trouwring ontwerpen? Dat kan bij Juwelier Jos.

De traditie van trouwringen

Achter het dragen van een trouwring gaat een traditie en symboliek schuil. Of u nu een gouden, zilveren of palladium trouwring draagt: de ring staat altijd voor hetzelfde symbool. Vroeger was een trouwring in goud (of een ander materiaal) er enkel voor de vrouw. De man gaf deze aan haar, om zijn eeuwigdurende liefde te onderstrepen. Pas vanaf de 19e eeuw is de man ook een trouwring gaan dragen. Ook voor mannen zijn er tegenwoordig de mooiste gouden trouwringen beschikbaar en kunt u allebei laten zien dat tot in de oneindigheid met elkaar verbonden bent.

Ringen staan algemeen gezien voor oneindigheid en eeuwigheid. Er is geen begin of eind en zo staat uw gouden trouwring symbool voor uw eeuwigdurende verbintenis.

Bijna alle gouden trouwringen worden ook nog zo gemaakt dat er geen naad zichtbaar is en de ronde vorm perfect is. Een mooie traditie en natuurlijk ook een belangrijk aspect van het plannen van uw huwelijk; het uitzoeken van uw gouden trouwringen.

2 Geelgouden trouwringen aan elkaar gesoldeerd met diagonale lijn met briljanten

Gouden trouwring uitzoeken

Uw grote dag komt steeds dichterbij en de afspraak is gemaakt: u komt een mooie set trouwringen uitzoeken. Juwelier Jos heeft een grote collectie gouden trouwringen, trouwringen in rosé goud en ook trouwringen goud met diamant vindt u in onze collectie. U zoekt uw gouden trouwring uit in onze winkel in het centrum van Gouda.Wilt u zeker weten dat we voor u klaar staan? Maak dan een afspraak in onze online agenda!

Uw trouwring zal u naar alle waarschijnlijkheid uw hele leven dragen en dan is het wel fijn wanneer de ring bij u past. De gouden trouwringen die aansluiten bij u als koppel: daar bent u naar op zoek.

Voor uw afspraak is het handig om uzelf enkele vragen te stellen over uw toekomstige ringen.

  • Wilt u een gouden ringen set? Of allebei een totaal verschillende ring?
  • Wilt u roségoud, witgoud, of geelgoud?
  • Gaat u voor een gouden trouwring? Kijk dan of u 14 of 18-karaats goud wilt.
  • Wilt u een diamant of een andere edelsteen in uw ringen?
  • Wilt u een ring uit de collectie of wilt u zelf een ring ontwerpen?
  • Wilt u een gravure in de ring of ringen?
Verkoopster Agnes laat collectie trouwringen zien aan klant bij Juwelier Jos

Trouwringen set in goud

Wanneer u een gouden trouwring koopt, kunt u kiezen tussen een trouwringenset of twee losse gouden trouwringen. Een trouwringen goud set voorziet u in een keer van twee mooie ringen die bij elkaar horen en in dezelfde stijl zijn ontworpen. Wilt u liever allebei een eigen ring uitzoeken? Dat kan natuurlijk ook!

Wilt u roségoud, witgoud, of geelgoud?

Trouwringen in goud zijn er in veel verschillende kleuren of tinten. U kunt kiezen tussen roségoud, witgoud en geelgoud. De natuurlijke kleur van goud is geel. Om geelgoud te maken, worden er andere metalen toegevoegd aan het goud.Voor geelgoud wordt er zilver, zink en nikkel toegevoegd. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de ring sterker wordt. Een ring van 24 karaats goud, is namelijk bijna buigzaam en zou heel snel beschadigen.

Witgoud ontstaat door het toevoegen van koper, palladium, zilver, nikkel en zink. Zo krijgt het materiaal de zilverachtige kleur. Onze edelsmid zorgt uiteraard dat het aandeel goud dan wel 14 of 18-karaats blijft.

14 of 18-karaats gouden trouwring

Gouden trouwringen worden vaak gemaakt uit 14 of 18-karaats goud. Het aantal karaat geeft weer hoeveel puur goud in de ring aanwezig is. Eén karaat is 1/24e deel zuiver goud. Koopt u een ring van 18-karaats goud? Dan weet u zeker dat uw gouden ring voor 75% uit goud bestaat. Er staat dan ook het teken 750 in uw ring gegraveerd.

Naast 18 karaat zijn er in Nederland ook veel ringen verkrijgbaar van 14 karaat goud. Uw trouwring bestaat dan voor 58,5% uit goud. Het overige materiaal is dan vaak koper, zilver of palladium. Dit vermengen van twee edelmetalen wordt een ‘legering’ genoemd. Welke soort goud u kiezt voor uw trouwringen: Juwelier Jos heeft een passende ring in de collectie.

Trouwringen op maat laten maken zoals deze set geelgouden trouwringen uit de volcano collectie met blauwe diamant

Wilt u een diamant of een andere edelsteen in uw ringen?

Naast de keuze voor roségoud, witgoud of geelgoud kunt u natuurlijk ook kiezen voor een bepaalde edelsteen in (een van) de ringen. Een diamant wordt vaak gekozen, maar ook andere type edelstenen kunnen erg mooi staan. Wanneer u de ringen zelf ontwerpt kunt uiteraard zelf een bepaalde steen uitzoeken en deze aan de ring toevoegen. Ook de kleur van de steen kunt u dan zelf bepalen. Wilt u een afspraak maken om uw wensen te bespreken? In onze online agenda plant u gemakkelijk een afspraak in en weet u zeker dat we voor u klaarstaan.

Zelf een ring ontwerpen

Heeft u een heel eigen idee over het uiterlijk van uw gouden trouwringen? Wij zetten dit graag om in een maakbaar en draagbaar ontwerp. U bent verzekerd van een unieke set trouwringen! De mogelijkheden bespreken we graag in de winkel. U vindt onze winkel in Gouda aan de Lange Tiendeweg 17.

Wij kunnen uw trouwring vermaken naar een nieuw sieraad, zoals deze hanger die assymetrisch aan elkaar is gesoldeerd met een briljant ertussen

Gravure in uw trouwringen

Naast een prachtige gouden trouwring verzorgen we ook graag een passende gravure in uw ringen. Vaak wordt de trouwdatum en de naam van de partner in de ring gegraveerd, maar een bijzondere tekst kan uiteraard ook.

Gouden trouwringen kopen?

Juwelier Jos is jullie adres voor een prachtige trouwring waar in het vakmanschap van een echte edelsmid nog naar voren komt. Bezoek onze winkel en bekijk onze collectie gouden trouwringen. 

Kom langs in onze winkel voor het bekijken van

de collectie trouwringen

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.