0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Trouwringen van goud

Jullie trouwdag is niet compleet zonder een prachtige trouwring. Gouden trouwringen zijn stijlvol, elegant en bestaan in heel veel verschillende stijlen. Van klassiek met een bescheiden diamant tot uitbundig en stoer. Trouwringen zijn er in alle soorten en maten. Wil je liever zelf een trouwring ontwerpen? Ook dat kan bij Juwelier Jos.

De traditie van trouwringen

Achter het dragen van een trouwring gaat een traditie en symboliek schuil. Of je nu een gouden, zilveren of palladium trouwring draagt: de ring staat altijd voor hetzelfde symbool. Vroeger was een trouwring in goud (of een ander materiaal) er enkel voor de vrouw. De man gaf deze aan haar, om zijn eeuwigdurende liefde te onderstrepen. Pas vanaf de 19e eeuw is de man ook een trouwring gaan dragen. Ook voor mannen zijn er tegenwoordig de mooiste gouden trouwringen beschikbaar en kun je allebei laten zien dat tot in de oneindigheid met elkaar verbonden bent.

Ringen staan algemeen gezien voor oneindigheid en eeuwigheid. Er is geen begin of eind en zo staat jouw gouden trouwring symbool voor jullie eeuwigdurende verbintenis. 

Bijna alle gouden trouwringen worden ook nog zo gemaakt dat er geen naad zichtbaar is en de ronde vorm dus voor altijd is. Een mooie traditie en natuurlijk ook een leuk gedeelte van het plannen van jullie huwelijk; het uitzoeken van jullie gouden trouwringen.

2 Geelgouden trouwringen aan elkaar gesoldeerd met diagonale lijn met briljanten

Gouden trouwring uitzoeken

Jullie grote dag komt steeds dichterbij en nu is het moment daar: jullie mogen op zoek naar een mooie set trouwringen. Juwelier Jos heeft een grote collectie gouden trouwringen, maar ook trouwringen in rosé goud en trouwringen goud met diamant vind je in onze collectie. Kom samen jullie gouden trouwring uitzoeken in onze winkel in het centrum van Gouda.Wil je zeker weten dat we voor je klaar staan? Maak dan altijd even een afspraak in onze online agenda!

Jouw trouwring zal je, naar alle waarschijnlijkheid, je hele leven dragen en dan is het wel fijn wanneer de ring bij je past. De gouden trouwringen die aansluiten bij jullie als koppel: daar moet je naar op zoek.

Voordat je op zoek gaat is het altijd handig om jezelf enkele vragen te stellen over je toekomstige ring.

  • Willen jullie een gouden ringen set? Of allebei een totaal verschillende ring?
  • Wil je roségoud, witgoud, of geelgoud?
  • Ga je voor een gouden trouwring? Kijk dan of je 14 of 18-karaats goud wil.
  • Wil je een diamant of een andere edelsteen in jullie ringen?
  • Wil je een ring uit de collectie of wil je zelf een ring ontwerpen?
  • Wil je een gravure in de ring?
Verkoopster Agnes laat collectie trouwringen zien aan klant bij Juwelier Jos

Trouwringen set in goud

Wanneer je een gouden trouwring koopt, kun je kiezen tussen een trouwringenset of twee losse gouden trouwringen. Een trouwringen goud set voorziet je in een keer van twee mooie ringen die bij elkaar horen en in dezelfde stijl zijn ontworpen. Wil je liever allebei een eigen ring uitzoeken? Dat kan natuurlijk ook!

Wil je roségoud, witgoud, of geelgoud?

Trouwringen in goud zijn er in veel verschillende kleuren of tinten. Je kan kiezen tussen roségoud, witgoud en geelgoud. De natuurlijke kleur van goud is geelgoud. Om geelgoud te maken, worden er andere metalen toegevoegd aan het goud.Voor geelgoud wordt er zilver, zink en nikkel toegevoegd. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de ring sterker wordt. Een ring van 24 karaats goud, is namelijk bijna buigzaam en zou heel snel beschadigen.

Witgoud ontstaat door het toevoegen van koper, palladium, zilver, nikkel en zink. Zo krijgt het materiaal de zilverachtige kleur. Onze edelsmid zorgt uiteraard dat het aandeel goud dan wel 14 of 18-karaats blijft.

14 of 18-karaats gouden trouwring

Gouden trouwringen worden vaak gemaakt uit 14 of 18-karaats goud. Het aantal karaat geeft weer hoeveel puur goud in de ring aanwezig is. Eén karaat is 1/24e deel zuiver goud. Koop je dus een ring van 18-karaats goud? Dan weet je zeker dat jouw gouden ring voor 75% uit goud bestaat. Er staat dan ook het teken 750 ergens op je ring.

Naast 18 karaat zijn er in Nederland ook veel ringen verkrijgbaar van 14 karaat goud. Je trouwring bestaat dan voor 58,5% uit goud. Het overige materiaal is dan vaak koper, zilver of palladium. Dit vermengen van twee edelmetalen wordt een ‘legering’ genoemd. Welke soort goud jullie ook kiezen voor jullie trouwringen: Juwelier Jos heeft een passende ring in de collectie.

Trouwringen op maat laten maken zoals deze set geelgouden trouwringen uit de volcano collectie met blauwe diamant

Wil je een diamant of een andere edelsteen in jullie ringen?

Naast de keuze voor roségoud, witgoud of geelgoud kun je natuurlijk ook nog kiezen voor een bepaalde edelsteen in (een van) de ringen. Een diamant wordt natuurlijk vaak gekozen, maar ook andere type edelstenen kunnen erg mooi staan. Wanneer jullie de ringen zelf ontwerpen kunnen jullie uiteraard zelf een bepaalde steen uitzoeken en deze aan de ring toevoegen. Ook de kleur van de steen kun je dan zelf bepalen. Wil je een afspraak maken om jullie wensen te bespreken? In onze online agenda plan je gemakkelijk een afspraak in en weet je zeker dat we voor je klaarstaan.

Zelf een ring ontwerpen

Hebben jullie een heel eigen idee over het uiterlijk van jullie gouden trouwringen? Wij zetten dit graag om in een maakbaar en draagbaar ontwerp. Jullie zijn dan verzekerd van een unieke set trouwringen! De mogelijkheden bespreken we graag in de winkel. Je vindt onze winkel in Gouda aan de Lange Tiendeweg 17.

Wij kunnen uw trouwring vermaken naar een nieuw sieraad, zoals deze hanger die assymetrisch aan elkaar is gesoldeerd met een briljant ertussen

Gravure in jullie trouwringen

Naast een prachtige gouden trouwring verzorgen we ook graag een passende gravure in jullie ringen. Vaak wordt de trouwdatum en de naam van de partner in de ring gegraveerd, maar een bijzondere tekst kan uiteraard ook.

Gouden trouwringen kopen?

Juwelier Jos is jullie adres voor een prachtige trouwring waar in het vakmanschap van een echte edelsmid nog naar voren komt. Bezoek onze winkel en bekijk onze collectie gouden trouwringen. 

Kom langs in onze winkel voor het bekijken van de collectie trouwringen

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.