0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Trouwringen graveren: een bijzondere inscriptie in een bijzondere ring

De klassieke trouwring gravure vind je aan de binnenzijde van de ring. Het is een bijzondere traditie die wereldwijd bekend is. In Nederland is het, traditioneel gezien, gewoon om de trouwdatum en de voornaam van je partner of initialen in de trouwringen set te laten graveren. Dit is ook de meest gekozen optie wanneer koppels hun trouwringen uitzoeken in onze Juwelier Jos winkel. Ben je op zoek naar inspiratie voor het graveren van je trouwring? Kijk dan snel bij onze trouwring inscriptie tips!

In onze winkel vind je een uitgebreide collectie prachtige trouwringen in alle soorten edelmetalen zoals goud, witgoud, zilver, palladium of staal. Wil je in alle rust jullie ringen bekijken, passen en de gravure in de trouwring bespreken? Maak dan direct een afspraak in onze online agenda. Heb je al een set trouwringen, maar wil je deze nog laten graveren? Neem dan contact op via ons contactformulier. 

Waarom kiezen voor een trouwring graveren?

Het graveren van een tekst of symbool in trouwringen komt voort uit de wens van veel paren om de herinneringen aan hun huwelijksdag levend te houden door een persoonlijke ring. Daarnaast personaliseert de trouwring inscriptie de ring.En mocht je ring onverhoopt gestolen worden of vermist raken, dan kun je, met de inscriptie, heel goed bewijzen dat het om jouw ring gaat.

Welke tekst graveren in trouwring

Je vraagt je misschien af: welke tekst graveren in trouwring? Klassiek is vaak de keuze voor de trouwdatum en de naam van je partner, maar er zijn natuurlijk nog heel veel andere manieren om je trouwring nog persoonlijker te maken. Om je op weg te helpen hebben we alle echt unieke, bijzondere en klassieke trouwring inscripties voor je verzameld als inspiratie voor het graveren van trouwringen.

Datum en initialen graveren in trouwring

Je kunt natuurlijk de naam van je partner je de trouwdatum aan de binnenzijde van de ring laten zetten, maar het is met sommige dikkere ringen ook mogelijk om het op de kopse randen te zetten. Wanneer je dan van bovenaf op de ring kijkt, zie je direct de tekst. Een bijzondere manier om jullie ringen te graveren.

Naast de klassieke datum en naam of initialen, kun je natuurlijk ook kiezen voor een mooie spreuk, een favoriet liedje of de dag dat jullie elkaar hebben ontmoet. Ook de plek waar jullie elkaar voor het eerst hebben ontmoet of waar je ten huwelijk gevraagd bent, zijn mooie woorden om aan de binnenzijde van je trouwring te zetten. De tekst aan de binnenzijde van de ringen is een tekst die alleen jullie zien, en dit kan dus een hele persoonlijke tekst zijn.

Willen jullie dat iedereen de inscriptie in de trouwring kan zien? Dan is een gravure aan de buitenzijde zeker een optie. Ook het symbolen of tekens kunnen aan de buitenzijde van trouwringen worden gegraveerd. Een hele bijzondere gravure die jullie trouwringen nog meer ‘van jullie’ maakt.

Verkoopster Agnes laat collectie trouwringen zien aan klant bij Juwelier Jos

Trouwring man van witgoud

Naast de bruid wil ook de bruidegom vaak een ring dragen. Voor heren hebben we ringen zonder edelstenen en met een strakker uiterlijk. Zo bestaat er dus ook voor iedere man een trouwring van witgoud.

Witgouden trouwringen set

Ringen zijn natuurlijk ook als set verkrijgbaar. Een trouwringen set bestaat uit twee bij elkaar passende ringen die samen jullie huwelijk bezegelen. Witgouden trouwringen sets zijn verkrijgbaar vanaf 1500 euro voor de gehele set trouwringen in witgoud.

Zelf jullie trouwringen ontwerpen

Hebben jullie een persoonlijk ontwerp gemaakt voor jullie trouwringen en wil je dat laten maken? Juwelier Jos is gespecialiseerd in het maken van unieke en bijzondere trouwringen van elk soort materiaal. Samen met jullie bekijken we het ontwerp en zorgen dat er een draagbaar en persoonlijk sieraad van gemaakt wordt in een materiaal dat past bij het ontwerp, jullie wensen en jullie budget.

Wil je direct een afspraak maken voor het bekijken van jullie persoonlijke ontwerp trouwringen in witgoud? Juwelier Jos is maandag tot en met zaterdag geopend van 9:00 tot 17:00 uur. Je vindt onze winkel aan de Lange Tiendeweg 17 in Gouda.

Kom langs in onze winkel voor het bekijken van de collectie trouwringen

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.