0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Bijzondere trouwringen

Een huwelijk is natuurlijk een bijzondere dag en daarbij horen natuurlijk twee bijzondere trouwringen. Bijzondere trouwringen zijn vaak gemaakt van een ander type edelmetaal of hebben een unieke steen of uitzonderlijke zetting. Een bijzondere trouwring kan ook voorzien zijn van een inscriptie, bijvoorbeeld aan de buitenkant. Wil je een trouwring die echt niemand heeft? Ontwerp dan, samen met Juwelier Jos, jullie eigen trouwring of laat een bijzondere ring vermaken of omsmelten tot een twee speciale trouwringen voor jullie.

In Gouda kunnen jullie terecht bij Juwelier Jos. Onze trouwringspecialisten weten alles van trouwringen en onze edelsmid helpt jullie graag met het ontwerpen van een unieke, maar draagbare ring. Wil je in alle rust jullie wensen bespreken of onze collectie bijzondere trouwringen in goud, witgoud, zilver of metaal bekijken? Maak dan direct online een afspraak. Wij staan voor jullie klaar!

Trouwring symbool

Trouwringen staan, door hun ronde vorm, symbool voor jullie eeuwigdurende verbintenis. Een trouwring heeft geen begin of eind en duurt, net als jullie samenzijn, tot in de eeuwigheid.

In het oude Egypte werden al ringen gedragen, als teken van eeuwige verbondenheid tussen man en vrouw. Toen werden ringen altijd gedragen aan de linkerhand. Dit omdat de Egyptenaren geloofden dan de ‘vena amoris’, de ader van de liefde, vanuit de linkerhand rechtstreeks naar het hart liep. Niet alleen de Egyptenaren droegen trouwringen, ook de Romeinen gebruikten een ring als symbool voor eeuwige verbondenheid.

Wat maakt een trouwring bijzonder?

Allereerst is een trouwring natuurlijk sowieso een bijzondere ring. Dit sieraad ga je heel je leven dragen en je zult deze ring dan waarschijnlijk ook elke dag aan je vinger zien.Bijzondere trouwringen omschrijven onze klanten vaak als een ring met een uniek uiterlijk of een uiterlijk dat je niet vaak ziet.

Verkoopster Agnes laat collectie trouwringen zien aan klant bij Juwelier Jos

Bijzondere materialen voor trouwringen

Natuurlijk is een klassieke trouwring een prachtige keus maar een bijzondere ring heeft ook zijn charme. Laat bijvoorbeeld een ring maken van palladium. Palladium is een edelmetaal dat behoort tot de platina metalen en als het gaat om uiterlijk zeer veel gelijkenissen vertoont met het duurdere platina. Beide metalen zijn zeer duurzaam en worden niet veel gebruikt om trouwringen van te maken. Palladium is een goede basis voor een bijzondere trouwring onder andere omdat het zo krasvast en duurzaam is, maar ook niet snel oxideert. De glans is vergelijkbaar met die van zilver en in combinatie met een mooie edelsteen, heb je al snel een unieke ring.

In onze collectie vind je verschillende ringen van palladium, maar uiteraard ook unieke trouwringen van platina. Naast palladium maken we ook geregeld bijzondere trouwringen van metaal of witgoud.

Bicolor ringen; uniek en bijzonder van kleur

Het materiaal maakt de ring uniek of bijzonder, maar ook de kleur van het edelmetaal bepaald hoe uniek een ring is. Onze bicolor ringen vormen een bijzonder onderdeel van de collectie trouwringen. [linken] Hierin combineren we twee kleuren goud tot een prachtige en unieke ring.

Bijzondere edelstenen in trouwringen

Wil je een bijzondere ring? Dan is de keuze voor een bijzondere steen in de ring ook een optie. Ga je voor een blauwe edelsteen, een saffier of een gele diamant? Een bijzondere steen zorgt natuurlijk ook voor een bijzondere ring. Bekijk hier onze collectie bijzondere trouwringen met edelstenen. 

Zelf jullie trouwringen ontwerpen

In onze collectie vind je bijzondere ringen, maar geen ring wordt zo bijzonder als jullie eigen, persoonlijke ontwerp. Samen kunnen jullie alles bepalen; Van het edelmetaal tot de edelstenen en gravure in jullie ringen. Alles kan naar jullie wensen gemaakt worden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor laten smeden van een trouwringen set? In de winkel laten we jullie graag voorbeelden zien en bespreken de mogelijkheden. Juwelier Jos helpt jullie dan met het ontwerp van een bijzondere trouwring die ook draagbaar is. Onze winkel vind je aan de Lange Tiendeweg 17 in Gouda. We zijn dagelijks geopend van 9:00 tot 17:30 en op zaterdag van 9:00 tot 17:00. 

Kom langs in onze winkel voor het bekijken van de collectie trouwringen

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.