0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Sieraden knopen en sieraden rijgen

Een geknoopt of geregen collier met parels en/of edelstenen is soms al oud. Deze sieraden worden vaak een aantal generaties van moeder op dochter doorgegeven. Hetzelfde geldt voor een geknoopte of geregen armband.

Op den duur wordt de draad van het sieraad vies en daardoor gaat deze slijten. Uiteindelijk kan het sieraad breken. Als dat het geval is moet het sieraad opnieuw geknoopt of geregen worden.

2 Handen die met gereedschap ketting rijgen waarbij losse kralen op wit doek liggen.

Sieraden knopen

Parels en bloedkoralen, granaat, agaat, onyx, en andere gekleurde stenen worden geknoopt omdat de parels en de stenen elkaar anders kunnen beschadigen. Het knoopje tussen de stenen is de bescherming voor de parel of edelsteen. Knoopjes tussen parels en edelstenen zorgen er ook voor dat de ketting soepel valt, omdat er ruimte tussen elke steen zit.

Het voordeel van knoopjes tussen parels, edelstenen of koraal is dat als de ketting breekt niet alles over de grond rolt en u dus niet het risico loopt vele dure parels of edelstenen te verliezen.

Heeft u geknoopte sieraden die kapot zijn gegaan? Dan kunt u bij ons terecht om de sieraden opnieuw te laten knopen. Zo kunt u deze weer met plezier dragen.

Geknoopt of geregen sieraad controleren

Het is aan te bevelen om elke 2 à 3 jaar geknoopte en geregen sieraden te laten controleren door een goudsmid. Als er meer ruimte tussen de parel of steen en knoop ontstaat is het een goed moment om uw sieraad naar Juwelier Jos te brengen. Meer ruimte betekent meer wrijving en een snellere slijtage van het draad met het risico dat het sieraad kan breken.

Sieraden rijgen

Bij het rijgen van sieraden wordt hoofdzakelijk gebruik gemaakt van nylon rijggaren. Dit is veel sterker dan zijde en gaat daardoor langer mee. Voor edelstenen met facetten zoals robijn en saffier is een stalen draad aan te raden omdat de scherpe randen van de facetten het draad kunnen insnijden. Uiteraard worden er ook andere typen draad gebruikt, zoals zijde, staal met een gekleurde nylon coating, elastisch draad, een rubberen koord of leer en suède.

Juwelier Jos geeft u graag advies welk type draad het beste bij uw sieraad past en kan uw sieraden rijgen wanneer deze kapot zijn gegaan.

Sieraad inkorten

Heeft u een geregen of geknoopt sieraad maar vindt u het te lang? Dan kunt u uw collier of armband korter laten maken. Het collier wordt opnieuw op de door u gewenste lengte geknoopt of geregen, de sluiting wordt gecontroleerd en indien nodig vervangen. De overgebleven edelstenen of parels zijn eventueel te verwerken in een nieuw sieraad. Ook hier kan Juwelier Jos u van dienst zijn. Zo wordt uw erfstuk toch nog helemaal gebruikt en kunt u weer jarenlang van uw collier of armband genieten.

Groene natuurstenen armband met brede groene rechthoekige kralen en daartussen 2 ronde kleine groene kralen op witte ondergrond.

Prijsopgave voor knopen of rijgen

Juwelier Jos levert maatwerk en zal na inspectie van uw sieraad een prijsopgave maken. De prijs is afhankelijk van de maat van uw collier of armband, in welke staat het sieraad verkeerd, het materiaal waarvan het gemaakt is en eventuele complicaties die zich kunnen voordoen als de ketting of armband gezette stenen of emaille bevat.

Het laten knopen van een armband is mogelijk vanaf €37,95 en voor een collier vanaf €65. Voor rijgen op draad en elastiek starten de prijzen op €25 voor een armband en €37,50 voor een collier. Tot slot kunt u uw sieraad laten rijgen op staaldraad. De kosten hiervoor starten voor een armband op €39 en voor een collier op €45. Deze prijzen zijn geldig op het moment van schrijven. Kijk hier voor een actuele prijsindicatie.

Tijdsduur knopen of rijgen

Het knopen of rijgen van een sieraad is een tijdrovende klus. We knopen en rijgen zelf niet in huis, maar hebben hiervoor een extern personeelslid. Zij komt regelmatig langs om knoop- en rijgwerk mee te nemen en langs te brengen. Hierdoor moet u rekening houden met een wat langere tijdsduur. Gemiddeld neemt het 4 tot 6 weken in beslag.

Voor sieraden die kapot zijn en niet zijn geknoopt of geregen kunt u ook bij ons terecht. Deze sieraden solderen we.

Maak een afspraak om uw sieraad te laten knopen of rijgen

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.