0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Sieraad kapot?

Laat uw sieraad solderen bij Juwelier Jos

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Uw favoriete sieraad gaat door veel gebruik kapot of tijdens een omarming met iemand breekt uw ketting. Kleine ongelukjes die ervoor zorgen dat uw sieraad gerepareerd moet worden. Wanneer een sieraad kapot is, kunnen we het sieraad solderen. Zo kunt u al snel toch weer uw favoriete sieraad dragen.

Onze vakkundige goudsmeden repareren uw sieraad op ambachtelijke wijze. Door hun jarenlange ervaring en expertise wordt elk sieraad weer in zijn oorspronkelijke staat teruggebracht en kunt u uw sieraden weer met plezier dragen.

Sieraad solderen bij Juwelier Jos door Peter achter werkbank

Wat is soldeer en hoe werkt solderen?

Solderen is de meest gebruikte manier door edelsmeden om metalen met elkaar te verbinden. Soldeer is het materiaal om een verbinding tot stand te brengen. Het is zowel een metaal als een legering. Het smeltpunt van soldeer is lager dan dat van de te verbinden metalen. Door verhitting smelt het soldeer en vloeit het tussen de te verbinden metalen. Als de verbinding afkoelt, hardt het soldeer uit. Zo vormt het een sterke verbinding die na het afwerken volledig onzichtbaar is. Door het verhitten wordt het sieraad zwart, maar dit lossen we op door het sieraad na het solderen af te koelen en te polijsten. Door het polijstvet wordt het sieraad glimmend.

Soldeerbranders

Soldeerbranders zijn het gereedschap om mee te solderen. Onze soldeerbranders werken op propaangas. Temperaturen kunnen oplopen tot meer dan 1000 graden Celsius. Met onze soldeerbranders kunnen we zelfs goud smelten. Wij gebruiken zowel hard soldeer als zacht soldeer en de soldeerbranders in ons atelier kunnen hiermee gebruikt worden voor elke soort opdracht. Van reparatie tot nieuwwerk, alles kunnen wij solderen.

Ring vergroten

Soldeer Stempel

Wist u dat in de gildetijd het solderen van zilver met regels werd vastgelegd? Er moet vanaf die tijd een bepaalde hoeveelheid edelmetaal in de soldeerlegering zitten. Tegenwoordig moet een voorwerp, en hiermee dus ook de solderingen, aan het wettelijke zilvergehalte voldoen. Zo niet, dan krijgt het geen stempel. Het oudste, en nog steeds bestaande, gilde is dat van het Smedengilde van St. Eloy te Utrecht, sinds het jaar 1304.

Sieraden reparaties waarbij er gesoldeerd wordt:

  • Collier is gebroken
  • Veiligheidsachtje aan armband is los
  • Bedel aan armband maken
  • Steker van oorbel is los
  • Nieuw oogje aan sluiting maken
  • Ring groter of kleiner maken
  • Zetkast op ring maken

Sieraden die geknoopt of geregen zijn, kunnen niet worden gesoldeerd. Daarover leest u meer op de pagina over sieraden knopen en sieraden rijgen.

Zetkast op ring maken

Prijzen sieraad solderen

Het solderen van een kapot sieraad is per reparatie verschillend. De duur, moeilijkheidsgraad en de grootte van het sieraad zijn allemaal factoren die meespelen bij het bepalen van de prijs. U kunt bij ons al een sieraad laten solderen vanaf €12,50, op het moment van schrijven. Kom langs in onze winkel en ontvang een specifieke prijsbepaling voor uw kapotte sieraad of kijk hier voor een actuele prijsindicatie om uw kapotte sieraad te laten solderen.

Tijdsduur sieraad solderen

Het solderen van een ring valt onder een kleine reparatie. Dit zal gemiddeld 2 weken kosten. Is er meer kapot aan uw ring en wilt u dit tegelijkertijd laten maken? Dan zal de reparatie gemiddeld 4 weken duren.

Oude sieraden samenvoegen tot nieuw sieraad

Laat uw sieraad solderen bij Juwelier Jos.

Maak een afspraak of kom langs

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.