0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Sieraad in oorspronkelijke staat herstellen

Wanneer een sieraad is versleten, dan kunnen we het sieraad in oorspronkelijke staat herstellen. Juwelier Jos is gespecialiseerd in het repareren en restaureren van allerlei soorten sieraden. Ook kunnen we van oude sieraden, nieuwe, draagbare en unieke sieraden maken.

Versleten armband

Naarmate een armband, of ander sieraad, vaker gedragen wordt, kan de wrijving van de schakels tegen elkaar slijtage veroorzaken. Het lijkt dan alsof de armband langer is geworden. Dit komt door het uithollen van de schakels. Als er meer beweging in de armband zit zullen de schakels nog sneller slijten. We kunnen uw sieraad met grote zorg en vakkundigheid weer in de oude staat terugbrengen.

Bij het repareren/restaureren van een versleten armband is het uiteraard niet voldoende om een schakel te verwijderen om de armband korter te maken. Hier is het noodzaak om elke schakel aan de binnenkanten op te vullen en hiermee weer sterk te maken. Dit is arbeidsintensief en vakkundig werk.

Versleten ring

Ringen, zoals bijvoorbeeld de zegelring van uw vader, de trouwring van een van uw ouders of zelfs van oma of opa, worden heel vaak erfstukken binnen een familie. Deze sieraden slijten door het jarenlange dragen van meerdere generaties. Een ring die u eigenlijk niet meer wilde dragen omdat hij dof en versleten was kan een nieuw leven krijgen.

Mocht het sieraad zo versleten zijn dat een reparatie niet meer mogelijk is, dan is er altijd nog de mogelijkheid om het sieraad opnieuw te laten maken. Er is ook de optie om van een versleten sieraad een compleet nieuw sieraad te maken of een deel van het oude sieraad in een nieuw sieraad te verwerken.

Zo blijft de sentimentele waarde toch behouden en kunt u er weer van genieten in plaats van het in de kast te leggen. Zo kunt u van een oude trouwring een unieke en draagbare hanger laten maken.

Versleten ketting

Kettingen zullen over het algemeen niet zo snel slijten als een ring of een armband. Het kan wel gebeuren dat u blijft hangen in de ketting waardoor deze breekt. We kunnen dit eenvoudig voor u repareren door uw ketting te solderen.

Versleten slot van armband of ketting

Over het algemeen moeten sloten van kettingen of armbanden vaker vervangen worden. Dit komt doordat deze sieraden vaak zilveren onderdelen bevatten die sneller slijten door de invloed van vocht, zweet en zuren. Ook door het open en dicht doen slijt het sneller. Hierdoor kan het slot lam worden of minder goed werken. Wij adviseren u de sloten van armbanden en kettingen regelmatig te laten controleren en indien nodig de sluiting van het sieraad te repareren. Zo verkleint u het risico uw sieraad te verliezen.

Kom langs in onze winkel

Tijdsduur sieraad in oorspronkelijke staat herstellen

Het herstellen van een sieraad in de oorspronkelijke staat is een tijdrovende klus. De tijd die het inneemt is per sieraad verschillend omdat de werkzaamheden ook per sieraad verschillen.

Moeten onderdelen van een sieraad opgedikt worden? Dan moet u denken aan gemiddeld 2 tot 4 weken. Moeten onderdelen vervangen worden of opnieuw gemaakt worden? Dan moet u denken aan ruim 6 weken. Wilt u van uw oude sieraad een nieuw sieraad laten maken? Dan kunt u rekening houden met 6 tot 8 weken.

Kosten herstellen sieraad

De kosten om een sieraad in de oorspronkelijke staat te herstellen zijn per sieraad verschillend. De werkzaamheden, tijd en moeilijkheidsgraad bepalen de uiteindelijke prijs. We maken voor u een gespecificeerde prijsopgave. Om deze prijsopgave te maken moet het sieraad eerst geïnspecteerd worden. Daarom vragen we u vooraf €10 te voldoen voor het maken van de prijsopgave. Besluit u het sieraad bij ons te laten restaureren? Dan worden deze €10 van het totaalbedrag afgetrokken.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.