• 24 uur per dag online bestellen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Grote collectie
  • Winkel 6 dagen per week geopend

Vragen? Bel ons gerust op (0)182 78 63 38

Inkoop goud en inkoop zilver

Wilt u afstand doen van oud goud of oud zilver? Juwelier Jos is beschikbaar voor de inkoop van goud en de inkoop van zilver. Dit doen wij onder de naam Inkoop Goud Gouda.

Inkoop Goud

Oud goud is geld waard. Goud werd in 2020/2021 bijna een kwart meer waard en daarom is het wellicht een mooi moment om uw goud te verkopen. Wanneer u uw oud goud wilt verkopen, zullen we het goud eerst voor u taxeren. We bekijken en wegen uw (oude) sieraden, munten, gebruiksvoorwerpen etc. Aan de hand van het materiaal, het gewicht en de huidige goudkoers wordt de prijs bepaald. Wanneer u met de prijs akkoord gaat betalen wij u contant uit. U kunt het goud ook inruilen tegen waarde voor het uitzoeken of laten maken van een nieuw (as)sieraad uit onze collectie. U ontvangt 20% extra waarde als u kiest voor een nieuw product. Samen met u maken we een ontwerp dat helemaal aansluit bij uw wensen en u betaalt alleen voor de uren en niet voor het materiaal.

Goudprijs inkoop

Maak gebruik van onze rekentool om vooraf te weten wat de goudprijs is bij inkoop. We adviseren u dan wel rekening te houden met het aantal karaat goud en het gewicht. 14 karaat goud is tegenwoordig in Nederland de standaard, maar bij oud goud of goud uit het buitenland kan dit verschillen. Ook is het aantal karaat afhankelijk van het soort voorwerp. Zo zijn er munten van 24 karaat goud en ook goudbaren zijn normaal gesproken van 24 karaat goud. U kunt de voorwerpen wegen met een keukenweegschaal. Noteer het moment van controleren, de goudprijs fluctueert namelijk dagelijks.

Ring op maat laten maken bij Edelsmederij Jos
Bezoek Juwelier nabij Stadshart Zoetermeer in Gouda. Kom naar Edelsmederij Jos in Gouda

Inkoop zilver

Zilver is een stuk minder waard dan goud, toch kan het de moeite zijn om oud zilver te verkopen. Vooral wanneer het ongebruikt in de kast ligt, is het zonde. Denk bijvoorbeeld aan zilveren bestek, zilver munten of zilveren sieraden. Wanneer u uw zilver bij ons inlevert krijgt u er contant geld voor terug. Maar ook hier bieden wij de mogelijkheid om uw oude zilver te gebruiken voor een nieuw sieraad. Neem contact op voor meer informatie of loop gerust bij ons binnen in onze winkel in Gouda. Op onze inspiratie pagina vind u sieraden die wij eerder in opdracht hebben ontworpen.

Wanneer u besluit langs te komen met uw oude sieraden, vergeet dan niet uw legitimatiebewijs mee te nemen.