Schroef in horloge vervangen

Er zijn horloges en horlogebanden die geen standaard pushpinnen, maar schroefjes of schroefpennen hebben. Een schroefpen is een hol staafje waar op het uiteinde een schroefje geplaatst wordt. Door intensief gebruik kan het schroefje los gaan zitten, verbuigen of zelfs kwijt raken. Ook hebben sommige horloges schroefjes in de achterdeksel. Deze schroefjes kunnen doordraaien, kapot gaan of u kunt ze per ongeluk verliezen. 

Schroef in horloge vervangen

Bent u een schroefje kwijt? Helaas bestaat er geen standaard maat van de schroefjes en zijn er talloze verschillende soorten en maten. Het missende schroefje zal dus bij de leverancier van het horloge besteld moeten worden. Dit kan een aantal weken in beslag nemen.

Heeft u het schroefje nog? Dan kunt u natuurlijk zelf proberen het terug te plaatsen, alhoewel dat moeilijk kan zijn zonder het juiste gereedschap. Omdat de schroefjes erg klein zijn, kan het erg priegelen zijn om het schroefje op de juiste manier in het horloge terug te plaatsen.

Voor de horlogemakers van Juwelier Jos is het een kleine moeite om het juiste schroefje weer terug te plaatsen en ook het horloge tegelijkertijd een check-up te geven. Zo bent u er zeker van dat u weer een lange tijd van uw horloge kunt genieten. 

Juwelier Jos Schroef horloge vervangen

Kosten

De horlogemaker moet het horloge zien en kan dan een prijsopgave maken voor het missende schroefje. Als er een standaard schroefje inpast zullen de kosten niet hoog zijn. Denkt u hierbij aan de €5 tot €10. Als er een specifiek schroefje besteld moet worden bij de leverancier, kunnen de kosten hoger uitvallen. Dit omdat er zowel voor het schroefje als voor de porto kosten betaald moeten worden. 

Tijdsduur

Heeft u het schroefje nog? Dan plaatsen we deze direct terug in uw horloge terwijl u wacht. Heeft u het schroefje niet meer? Dan moet u het horloge achter laten in onze winkel. Wij kunnen vervolgens het afhankelijk van of het schroefje op voorraad is bij de leverancier en hoelang het duurt om deze naar ons te verzenden. 

Heeft uw horlogeband een andere reparatie nodig? U kunt ook bij ons terecht voor andere horloge reparaties, ook kunt u uw horlogeband door ons laten reinigen en inspecteren. Waar nodig zullen we deze ook ontdoen van krassen.