• 24 uur per dag online bestellen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Grote collectie
  • Winkel 6 dagen per week geopend

Vragen? Bel ons gerust op (0)182 78 63 38

Onderhoud en restauratie van oude horloges

Heeft u aan oud horloge dat u wil restaureren? U kunt bij Juwelier Jos terecht voor zowel een servicebeurt als een reparatie of restauratie van uw oude mechanische horloge. Onze horlogemaker Peter heeft 30 jaar ervaring in de technologie van fijne uurwerken restauratie.

Restauratie van uw oude horloge

Achter de wijzerplaat van een horloge zit een complex mechanisme dat de tijd bijhoudt. De uurwerkspecialist zal het uurwerk reinigen en afregelen. Waar nodig zal hij ook nieuw smeersel aanbrengen. Indien nodig zal hij ook bewegende delen van het uurwerk die beschadigd zijn door slijtage vervangen. Tot slot zal hij de kast en band reinigen en eventueel polijsten om krassen te verwijderen. Een uitgebreider stappenplan vindt u op de pagina over het onderhouden van mechanische horloges.

Ook voor andere horloge reparaties kunt u bij ons terecht. Het is wel afhankelijk van de staat van uw horloge, het materiaal van uw horloge en het soort reparatie. Peter kijkt graag met u mee wat de mogelijkheden zijn om uw oude horloge te repareren. 

Tijdsduur horloge restauratie

Het restaureren van een oud horloge is een arbeidsintensief en vakkundige klus. Het kan voorkomen dat bepaalde onderdelen die kapot zijn in het horloge vervangen moeten worden. Helaas kan het voorkomen dat deze onderdeel (tijdelijk) niet leverbaar zijn. Deze onderdelen moeten dan door de uurwerkspecialist worden nagemaakt. Een tijdrovend werk dat extra kosten met zich meebrengt. Rekent u gemiddeld op een reparatietijd tussen de 8 en 12 weken voor het restaureren van uw oude horloge. Dit kan langer duren als onderdelen niet leverbaar zijn en nagemaakt moeten worden.

Kosten horloge restauratie

Voor het restaureren van een oud horloge moet de horlogemaker een specifieke prijsopgave voor u maken. Het opstellen van deze prijsopgave kost tijd. De uurwerkmaker moet immers het horloge open maken, beoordelen en bepalen wat er allemaal moet gebeuren. Daarom vragen wij u op voorhand €25 te voldoen aan onderzoekskosten. Mocht u besluiten het horloge te laten restaureren, worden deze kosten van het eindbedrag afgehaald. Besluit u om het horloge niet te laten restaureren, dan kunt u het horloge weer ophalen en heeft u alleen €25 betaald.