• 24 uur per dag online bestellen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Grote collectie
  • Winkel 6 dagen per week geopend

Vragen? Bel ons gerust op (0)182 78 63 38

Krassen horloge verwijderen

Vandaag de dag is het horloge één van de het meest gedragen sieraden. Bijna iedereen heeft wel een horloge en draagt deze vaak intensief. Een horloge dat constant gedragen wordt krijgt veel te verduren en kan daardoor krassen en beschadigen. U kunt uw horloge door horloge- en uurwerkmaker Peter laten opknappen en krassen van het horloge verwijderen door deze te laten polijsten. 

Horloge polijsten

Polijsten betekent letterlijk “het weer glanzend maken van een oppervlak”. Het horloge wordt in een speciale polijstmachine gepolijst. Er wordt een borstel gebruikt dat speciaal voor horloges gebruikt wordt. Op deze borstel wordt polijstvet gedaan, dat ervoor zorgt dat het gepolijste oppervlak weer gaat glimmen. Door de wrijving in combinatie met de pasta verdwijnen de krassen en gaat het horloge weer glimmen.

Polijsten wordt ook gebruikt voor handelingen zoals slijpen, matteren, schuren of een combinatie van deze handelingen. Ook kan er gepolijst worden door het gebruik van speciale vloeistoffen en reinigingsbaden.

Horlogeband polijsten

Horlogeglas polijsten

Horlogekast polijsten

U kunt uw bij ons uw horlogeband polijsten. Wanneer u dit laat doen wordt alleen de horlogeband gepolijst met de genoemde machine. De kosten hiervoor zijn €25,-.

Door het horloge glas te polijsten, is deze in de meeste gevallen weer krasvrij. Het glas hoeft niet te worden vervangen. De kosten van het polijsten van het glas bedragen €30,-.

Ook kunnen we uw horlogekast polijsten. Dan wordt eveneens alleen de kast gepolijst met de machine. De kosten voor het polijsten van de horlogekast bedragen €15,-.

Tip van Juwelier Jos

Bij een horlogeband met schakels is het beter om het horloge wat strakker om de pols te dragen. Daarmee vermindert u de beweging tussen de schakels en daarmee het inslijten hiervan. Zo zal uw horlogeband ook veel langer meegaan.

Horloge schoonmaken

U kunt zelf zo nu en dan uw horloge schoonmaken. Maar laat dit zo nu en dan ook door ons doen. Veel modieuze merken hebben hun eigen legering van zilver, doublé en staal. Onze vakkundige horloge- en uurwerkmaker Peter weet precies hoe hij deze legering moet reinigen en polijsten zonder dat dit het karakter en de waarde van het horloge aantast.

Niet alle horloges kunnen gepolijst worden. Horloges die bestaan uit door-en-door goud, zilver en staal kunnen goed gereinigd en gepolijst worden. Horloges van doublé of met een rosé kleur kunnen niet gepolijst, maar wel gereinigd worden. Deze horloges hebben een extra laagje om de band en kast om de band de gewenste kleur te geven. Als dit gepolijst wordt, beschadigd deze laag en zal het horloge verkleuren. Daarom kunnen deze horloges alleen gereinigd worden.

Tijdens het reinigen en polijsten wordt het horloge direct gecontroleerd en schoongemaakt. Indien nodig kan het glas vervangen worden of kan er een nieuwe batterij in het horloge geplaatst worden. Voor Juwelier Jos en zijn gecertificeerde uurwerktechnicus is de service gebaseerd op kwaliteit. Daarom wordt met u besproken wat u kunt verwachten bij het repareren, polijsten en vernieuwen van uw horloge.

krassen horloge verwijderen - kosten

Eerder benoemden we het al, maar hier vindt u een overzicht van de prijzen voor het polijsten van uw horloge. Prijzen vanaf: 

krassen horloge verwijderen - Tijdsduur

Het polijsten van een onderdeel van een horloge valt onder een kleine reparatie. Dit zal gemiddeld tussen de 1 en 2 weken tijd kosten. Is er meer kapot aan uw horloge en wilt u dit tegelijkertijd laten repareren? Houd er dan rekening mee dat dit gemiddeld 3 tot 4 weken duurt. 

Zo voorkomt u krassen

Wanneer u deze adviezen opvolgt, zal uw horloge zo lang mogelijk krasvrij blijven:

  • U draagt een horloge in principe om uw niet dominante arm. Hierdoor voorkomt u krassen en slijtage aan de band en het horloge. Bent u rechts? Dan draagt u uw horloge dus links. Bent u links? Dan draagt u uw horloge dus rechts.
  • Draag uw horloge niet samen met andere polssieraden
  • Vermijd contact met chemicaliën
  • Berg uw horloge zorgvuldig op en laat horloges niet tegen elkaar aan liggen
  • Zorg voor een regelmatig onderhoud