• 24 uur per dag online bestellen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Grote collectie
  • Winkel 6 dagen per week geopend

Vragen? Bel ons gerust op (0)182 78 63 38

Horlogeband schoonmaken en inspecteren

In een horlogeband kan door direct contact met de huid viezigheid als zweet, vuil en schimmels ophopen. Het horlogebandje kan hierdoor aangetast worden, maar de band kan ook onprettig gaan ruiken. 

Stalen, titanium, doublé of gouden horlogeband

We hebben speciale middelen in huis om uw horlogeband schoon te maken. Voordat wij uw horlogeband schoon maken zal de band van de kast worden verwijderd. Zo kunnen we de band veel makkelijker en beter schoonmaken en dragen we ook zorg voor het uurwerk zelf. Bij het schoonmaken wordt vuil verwijderd en ook wordt uw horloge op schade geïnspecteerd. Laat minstens één keer per jaar uw horloge schoonmaken en inspecteren door een juwelier. Op die manier heeft u er het langste plezier van.

Naast het schoonmaken van de horlogeband, doet u er ook goed aan af en toe uw horlogeband te laten polijsten. Ook dan maken we de band schoon, dit doen we met behulp van de ultrasoon reiniger. Daarna wordt de band gepolijst en krassen worden verwijderd zodat band er weer als nieuw uitziet. 

Tijdsduur en kosten horlogeband schoonmaken

Het schoonmaken van de horlogeband valt onder een kleine reparatie. Dit zal gemiddeld tussen de 2 en 3 weken tijd kosten. Wanneer we bij de inspectie mankementen tegenkomen zullen we contact met u opnemen. Mocht u deze willen herstellen dan gaat de reparatie langer duren. De kosten voor het schoonmaken van uw horlogeband zijn afhankelijk van het materiaal, de mate van viezigheid en de duur die het inneemt om de band schoon te maken. Rekent u gemiddeld tussen de €15 en €30.

Horlogeband zelf schoonmaken

Naast de jaarlijkse beurt bij de juwelier kunt u ook zelf uw horlogeband schoonmaken. Als u dit toevoegt aan uw dagelijkse routine kunt u uw horlogeband goed onderhouden. Wrijf elke dag de band met een schone doek schoon voordat u het horloge ´s morgens om doet.

Wat betreft het schoonmaken van uw horlogeband, in dit artikel kunt u meer lezen over het schoonmaken van uw, stalen, titanium, doublé of gouden, horlogeband.

Ook zijn er horlogebanden van andere materialen die u ook zelf kunt schoonhouden.  We geven u graag per materiaal informatie over de beste wijze van reinigen.

Leer

Om de kwaliteit van uw leren horlogeband goed te houden, draagt u het horloge bij voorkeur wat losser zodat de huid kan ademen. Wilt u de band schoonmaken? Dan is het aan te bevelen het horlogebandje te verwijderen voordat u het schoonmaakt. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om de band los te maken, dan kunt u deze ook laten zitten. Belangrijk daarbij is wel dat u oplet dat u de horlogekast niet raakt met schoonmaken. 

Veeg met een katoenen doek, die vochtig is gemaakt met wat druppels vloeibare zeep, de band zachtjes schoon. Verwijder daarna met een nieuwe schone en vochtige doek voorzichtig de zeepresten. Droog de leren band als laatste op een geventileerde plaats.

Als de leren band eenmaal droog is kunt u de band insmeren met een speciale conditioner voor leer. Hierna kunt u de band weer vastmaken aan het horloge mocht u hem losgemaakt hebben.

Tip van Juwelier Jos

“Bij een horlogeband gemaakt van onafgewerkt leer kunt u zadelzeep gebruiken om de band schoon te maken.”

Nato of nylon horlogeband

Nadat u de horlogeband van de kast heeft verwijderd kunt u de Nato of nylon horlogeband reinigen in een sopje van water en vloeibare zeep. Daarna kunt u de band laten drogen en weer aan de kast bevestigen.

Siliconen horlogeband

Nadat u de horlogeband van de kast heeft verwijderd kunt u een siliconen horlogeband reinigen met een mengsel van water en azijn.

U kunt bij ons ook uw kapotte horlogeband laten repareren of uw horlogeband laten vervangen.

Kom langs in onze winkel!

Heeft u een horloge ter reparatie?

Wij helpen u graag persoonlijk in ons atelier in Gouda. Neem uw horloge mee en ontvang direct een indicatie voor de kosten en levertijd.

U betaalt pas als uw horloge geheel naar wens gerepareerd is.