• 24 uur per dag online bestellen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Grote collectie
  • Winkel 6 dagen per week geopend

Vragen? Bel ons gerust op (0)182 78 63 38

Horlogeband schoonmaken en inspecteren

In een horlogeband kunnen door het directe contact met de huid viezigheid als zweet, vuil en schimmels ophopen. Het horlogebandje kan hierdoor aangetast worden, maar de band kan ook slecht gaan ruiken. 

Stalen, titanium, doublé of gouden horlogeband

We hebben speciale middelen in huis om uw horloge schoon te maken. Voordat Juwelier Jos uw horlogeband schoonmaakt zal de band van de kast worden verwijderd. Zo kunnen we de band veel makkelijker en beter schoonmaken en dragen we ook zorg voor het uurwerk zelf. Bij het schoonmaken wordt vuil verwijderd en ook wordt uw horloge op schade geinspecteerd. Laat minstens een keer per jaar uw horloge schoonmaken en inspecteren door de juwelier. Op die manier heeft u er het langste plezier van.

Naast het schoonmaken van de horlogeband, doet u er ook goed aan af en toe uw horlogeband te laten polijsten. Ook dan maken we de band schoon, dit doen we met behulp van de ultrasoon reiniger. Daarna wordt de band gepolijst zodat krassen worden verwijderd en de band er weer uitziet als nieuw. 

Tijdsduur en kosten horlogeband schoonmaken

Het schoonmaken van de horlogeband valt onder een kleine reparatie. Dit zal gemiddeld tussen de 1 en 2 weken tijd kosten. Wanneer we bij de inspectie mankementen tegenkomen zullen we contact met u opnemen. Mocht u deze willen herstellen dan kan het wat langer duren. De kosten voor het schoonmaken van uw horlogeband zijn afhankelijk van het materiaal, de mate van viezigheid en de duur die het inneemt om de band schoon te maken. Rekent u gemiddeld tussen de €15 en €30.

Horlogeband zelf schoonmaken

Naast de jaarlijkse beurt bij de juwelier kunt u ook zelf uw horlogeband schoonmaken. Voeg ten eerste aan uw dagelijkse routine toe dat u de band met een schone doek schoon wrijft voor dat u het horloge ´s morgens om doet.

Daarna het schoonmaken zelf. In dit artikel kunt u meer lezen over het schoonmaken van uw horlogeband van stalen, titanium, doublé of gouden horlogeband

Dan zijn er nog horlogebanden van ander materiaal dat u zelf kunt schoonhouden. 

Leer

Om de kwaliteit van uw leren horlogeband goed te houden, draagt u het horloge bij voorkeur wat losser zodat de huid kan ademen. Wilt u de band schoonmaken, dan is het aan te bevelen het horlogebandje te verwijderen voordat u het schoonmaakt. Wanneer u dat heeft gedaan, veegt u met een katoenen doek, die vochtig is gemaakt met wat druppels vloeibare zeep, de band zachtjes schoon. Verwijder daarna met een nieuwe schone en vochtige doek voorzichtig de zeepresten. Droog de leren band als laatste op een geventileerde plaats.

Als de leren band eenmaal droog is kunt u de band insmeren met een speciale conditioner voor leer. Hierna kunt u de band weer vastmaken aan het horloge. 

Tip van Juwelier Jos
“Bij een horlogeband gemaakt van onafgewerkt leer kunt u zadelzeep gebruiken om de band schoon te maken.”

Nato of nylon horlogeband

Nadat u de horlogeband van de kast heeft verwijderd kunt u de Nato of nylon horlogeband reinigen in een sopje van water en vloeibare zeep. Daarna kunt u de band laten drogen en weer aan de kast bevestigen.

Siliconen horlogeband

Nadat u de horlogeband van de kast heeft verwijderd kunt u een siliconen horlogeband reinigen met een mengsel van water en azijn.

U kunt bij ons ook uw kapotte horlogeband laten repareren of uw horlogeband laten vervangen.