• 24 uur per dag online bestellen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Grote collectie
  • Winkel 6 dagen per week geopend

Vragen? Bel ons gerust op (0)182 78 63 38

Horloge graveren

Een horloge is een bijzonder cadeau. Maar als u het nóg persoonlijker wilt maken kunt u de achterplaat van het horloge graveren met een persoonlijke boodschap. Het is een prachtig geschenk voor een speciale gelegenheid zoals een trouwdag of een jubileum, maar het doet het ook goed als een relatiegeschenk of als ander cadeau.

Horloge laten graveren

Wanneer u een horloge wilt laten graveren kunt u kiezen voor letters, cijfers of symbolen. Daarmee kunt u bijvoorbeeld een belangrijke datum in het horloge zetten of iemands naam en/of initialen. Een mooie boodschap, quote of andere tekst die u dierbaar is behoord ook tot de mogelijkheden. U kunt ook kiezen voor een logo, een monogram of een andere afbeelding. De vorm en de grootte van het horloge bepalen de hoeveelheid tekst of de grootte van de afbeelding die u kunt laten graveren. Één van onze medewerkers kan u hierover adviseren als u bij ons in de winkel bent.

1. Traditionele gravures

Wij maken gebruik van zowel traditionele graveermachines als ook van een laser gestuurde graveermachine. De traditionele manier van graveren houdt in dat we de gravure met een diamantstift in het sieraad ´krassen´. Het sieraad wordt ingespannen en per letter/cijfer wordt de gravure in het sieraad gekrast. U kunt zelf niet voor een ander lettertype, grootte of andere variabelen kiezen. Deze manier is ook niet geschikt voor logo’s, monogrammen en afbeeldingen. 

2. Lasergravure

Een lasergravure biedt veel meer opties dan de traditionele manier van graveren. Een laser lasert de gravure op het sieraad. U bepaalt zelf het formaat, het lettertype, de plek en de grootte van de gravure. Een laser kan ook een afbeelding, logo of monogram tot in detail op de achterkant van uw horloge graveren.

Recht of rond graveren

Er zijn verschillende manieren om te graveren:

  • Recht graveren: de tekst komt in het midden van de horlogekast te staan. Een logo, afbeelding of monogram komt ook recht in het midden van de achterkant te staan.
  • Rond graveren: de tekst kan helemaal rondom gegraveerd worden. Een horlogekast leent zich hier heel goed voor.

Heeft u speciale wensen voor uw gravure en wilt u bijvoorbeeld een wat langere tekst? Wij geven u graag advies over alle mogelijkheden. Naast horloges kunt u ook sieraden laten graveren

Houten horloge graveren

U kunt ook een houten horloge laten graveren. De mogelijkheden zijn vrijwel hetzelfde als bij een ander horloge. Vraag vooraf even naar de mogelijkheden bij één van onze medewerkers.

Tijdsduur horloge graveren

Het is niet mogelijk om direct bij aankoop een gravure te laten plaatsen op een horlogekast. Omdat dit een precieze en vakkundige klus is nemen we hier ruim te tijd voor. We nemen het horloge aan en één van onze medewerkers zal de gravure precies en vakkundig op de achterkant van uw horloge plaatsen. U kunt uw horloge tussen 1 en 2 weken weer ophalen.*

Kosten horologe graveren

Een horloge laten graveren met een tekst, datum, cijfers of symbool kost €40. Een logo, monogram of afbeelding kost €75. 

*Gegraveerde artikelen kunnen niet worden geruild.