• 24 uur per dag online bestellen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Grote collectie
  • Winkel 6 dagen per week geopend

Vragen? Bel ons gerust op (0)182 78 63 38

Horloge batterij vervangen?

Staat uw horloge stil?

Een blik op uw horloge vlak voordat u de deur uit moet, het is een gewoonte wanneer u een horloge draagt. Hoe vervelend is het wanneer u merkt dat uw horloge te snel loopt, stil staat of te langzaam loopt. Misschien is er een makkelijke en snelle oplossing: door de horloge batterij te vervangen.

Het is lastig te meten hoe vaak u de tijd op uw horloge checkt, maar wanneer uw horloge stil staat of niet goed loopt merkt u pas hoe vaak u dit doet. Omdat u niet graag te laat komt, krijgt u juist de neiging om nog vaker de tijd te controleren. Waardoor u het liefst uw horloge zo snel mogelijk wilt laten maken.

Veel voorkomende uurwerk klachten:

De horlogemaker van Juwelier Jos begrijpt dat het prioriteit 1 is dat een horloge keurig op tijd loopt. En dat een goed werkend horloge het draagplezier verhoogd.

Vervangen batterij?

Wanneer uw horloge op een batterij loopt en u heeft geen ongelukje gehad dan is het eerste en goedkoopste dat we vervangen uw horloge batterij. Een horloge batterij gaat maar zo’n 2 jaar mee en het is dus verstandig om de batterij op tijd te vervangen. Het is een goedkope eerste stap als er geen aanwijzingen zijn voor een defect in het uurwerk en in veel gevallen is het probleem dan opgelost. Uw horloge is dezelfde of volgende werkdag klaar. U kunt zonder afspraak binnenlopen bij ons atelier op Lange Tiendeweg 17 rechts naast de winkel.

Reparatie aan het uurwerk nodig? Maak direct een afspraak.

Waarom Juwelier Jos?

40 jaar Ambacht en vakmanschap

Directe service

Gecertificeerd uurwerkmaker

Persoonlijke hulp

Productie en reparatie in huis

Snelle service bij batterijwissel

Wanneer uw horloge op een batterij loopt en u heeft geen ongelukje gehad dan is het eerste en goedkoopste dat we vervangen uw horloge batterij. Een horloge batterij gaat niet zo lang mee, daarom is het altijd verstandig om de batterij op tijd te vervangen. Het is een goedkope eerste stap als er geen aanwijzingen zijn voor een defect in het uurwerk en bespaart u in eerste instantie de onderzoekskosten. In veel gevallen is het probleem dan opgelost. 

U wilt het liefst geen moment zonder uw horloge. Wist u dat u bij Juwelier Jos zonder afspraak binnen kunt lopen voor het vervangen van uw batterij in ons atelier op de Lange Tiendeweg 17 rechts naast de winkel in Gouda. Uw horloge is dezelfde of volgende werkdag klaar. 

Een horloge batterij gaat maar zo’n 2 jaar mee en het is dus verstandig om op tijd de batterij van uw horloge te vervangen. Ook wanneer er meer aan de hand is met het uurwerk, dan is het altijd verstandig om ook meteen de batterij te laten vervangen door de horlogemaker. 

De vervanging van de batterij is echter géén garantie, dat alle problemen meteen zijn opgelost. Houd u er rekening mee, dat er meer aan de hand kan zijn!

Kom langs in ons atelier

Is na de batterij vernieuwing, het probleem niet opgelost?

Schrikt u niet wanneer het probleem na de batterijwissel niet (helemaal) is opgelost. En uw horloge toch opnieuw te langzaam of te snel loopt. Soms is er meer aan de hand met het uurwerk.  Heel vervelend is het natuurlijk wel; u bent uw horloge voor reparatie langere tijd kwijt en ook de kosten liggen hoger.

Het vervangen van de batterij was de eerste stap en kan nu uitgesloten worden als de enige oorzaak. De uurwerkmaker zal op zoek moeten naar de oorzaak van het probleem.

Maakt u dan meteen een afspraak, waarbij u de klachten bespreekt. De horlogemaker zal hem dan ter reparatie aannemen en het uurwerk nalopen.

batterij vervangen
Hoge eisen aan reparatie en onderhoud Rolex mechanica

Gecertificeerd uurwerk reparateur voor de meeste horloge merken

Onze gecertificeerde horlogemaker is vakkundig en gecertificeerd om de reparatie aan het uurwerk van uw horloge uit te voeren. Hij zal eerst onderzoeken wat het probleem is en u een voorstel doen tot reparatie en een specificatie van de te verwachten kosten. Een horloge reparatie duurt natuurlijk langer. Houd u er rekening mee dat het na uw akkoord voor reparatie van 1 tot ca. 4 weken duurt, mits de onderdelen direct leverbaar zijn door de fabrikant. Als de onderdelen niet direct leverbaar zijn kan het een stuk langer duren. Hoe lang precies is niet vooraf te zeggen. De kosten zijn afhankelijk van de aard van reparatie.

U kunt terecht bij Juwelier Jos in Gouda voor een reparatie van uw horloge van de meeste horloge merken.

Afspraak maken voor een horloge reparatie

”Naast goudsmeden zijn horloge reparaties mijn grote passie. Omdat ik tijdens mijn opleiding niet kon kiezen, heb ik besloten om beide opleidingen te volgen en af te sluiten. Daar ben ik nog steeds heel trots op en blij mee! Ik ben inmiddels al jaren in dienst bij Juwelier Jos en werk er nog steeds met heel veel plezier.”

PETER BITTER
Uurwerkmaker & Meester Goudsmid