0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Van idee to sieraad – Optioneel –
As plaatsen in een sieraad

Binnen Juwelier Jos hebben we ons eigen assieradenmerk, Memorie Sieraden. Dit zijn assieraden waarmee u de herinnering aan uw dierbare op een bijzondere manier bij u kunt dragen en koesteren. U creëert zo een een mooie tastbare herinnering, voor nu en voor altijd.

Assieraad

Wanneer u een assieraad laat maken dan nemen we de plek van de askamer mee in het ontwerp. Er zijn twee manieren om de as van uw dierbare in een sieraad te verwerken, namelijk zichtbaar en onzichtbaar.

Zichtbare as

Als de as zichtbaar verwerkt wordt, dan wordt dit gedaan in een open askamer. Deze wordt door middel van (gekleurd) acrylhars afgedekt. Het wordt dus echt in het ontwerp van uw sieraad verwerkt, als een versiering.

Onzichtbare as

Als de as onzichtbaar verwerkt wordt, wordt er een kleine uitsparing, de askamer, gemaakt in het sieraad. In sommige sieraden nemen we dit mee bij de tekening en het gieten van het sieraad.

In andere sieraden wordt de askamer geboord op een discrete plaats in uw sieraad. Een geschikte plek op de achterkant van een hanger of aan de binnenkant van een ring. De askamer wordt vervolgens afgedekt met edelmetaal (goud of zilver), waardoor de askamer onzichtbaar wordt. Bij een assieraad met een onzichtbare askamer ziet u dus niet aan de buitenkant dat het een assieraad is.

Hoe werkt het plaatsen van as in een sieraad?

U heeft de as van uw dierbare bij Juwelier Jos gebracht of naar ons opgestuurd met een speciale verzendset. We plaatsen de as in uw sieraad. De gemiddelde levertijd van een op maat gemaakt sieraad is rond de 5 weken.

U kunt ook kiezen om op afspraak bij het plaatsen van de as in uw sieraad aanwezig te zijn. Een kleine hoeveelheid as wordt nauwkeurig in de askamer geplaatst waarna deze wordt afgesloten met een plaatje van hetzelfde metaal. Daarna wordt het dicht gesoldeerd zodat de as er niet meer uit kan en wordt het sieraad afgewerkt en gepolijst. U kunt uw sieraad (en de overgebleven as) vervolgens direct mee naar huis nemen. De kosten voor het aanwezig zijn bij het plaatsen van de as zijn €45.

Hier leest u meer informatie over de producten en werkwijze van ons assieradenmerk, Memorie Sieraden.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.