0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Toermalijn

Alles wat je moet weten over Toermalijn

Bent u op zoek naar een sieraad met een Toermalijn steen dan bent u zeker niet de enige. De chakra stenen zijn op dit moment namelijk mateloos populair onder zowel vrouwen als mannen. De Toermalijn staat nog altijd bekend als één van de meest gekozen chakra stenen die vaak gebruikt wordt voor het maken van sieraden. Omdat iedere steen zo zijn eigen voordelen te bieden heeft voor de drager is het van belang om u net even wat meer te laten zien over de Toermalijn. Het is daarom tijd om snel verder te lezen, in dit artikel vind u namelijk de belangrijkste informatie over de Toermalijn steen en de werking hiervan! Bekijk op onze website de overige mogelijkheden met betrekking tot het vervaardigen van een uniek sieraad.

Kenmerken van Toermalijn

Straks gaan we kijken naar de werking van Toermalijn. Maar als inleiding is het handig om toch eerst even in te zoomen op de belangrijkste kenmerken van de steen. Toermalijn is aan te merken als een edelsteen die in een groot aantal kleuren voorkomt. Het is een mineraal dat bestaat uit boor silicaat en wat is voorzien van een glasachtige glans. Toermalijn heeft is deels doorzichtig en maakt deel uit van het bekende zeshoekige kristalsysteem. Het komt voor in de kleuren zwart, roze, groen, paars en nog veel meer. De naam Toermalijn staat voor bescherming en aarding. In dit opzicht lijkt een Toermalijn veel op Obsidiaan. De meeste Toermalijn stenen komen uit de Verenigde Staten, uit California om precies te zijn. Dankzij de prachtige uitstraling is dit terecht één van de populairste chakra stenen die er maar te vinden is.

Wat doet Toermalijn?

Veel mensen dragen chakra stenen omdat ze op zoek zijn naar een bepaalde natuurlijke werking van deze stenen. Dit is dan ook niet anders bij de mensen die een Toermalijn dragen. Door zijn donkere kleur en de aardende kwaliteiten wordt toermalijn vaak geassocieerd met het wortelchakra. Zoals eerder al even kort is benoemd is Toermalijn in staat om u te beschermen en u te aarden in het dagelijks leven. Toermalijn is daarnaast van positieve invloed op uw immuunsysteem en het zenuwstelsel. Het helpt het lichaam ook bij een gezonde spijsvertering. Bovendien verhoogt deze steen uw hand-oog coördinatie en geeft het u over het algemeen een beter gevoel over uzelf. Vooral groene toermalijn is zeer geschikt voor mensen die zich futloos voelen tijdens het werken.

Onderhoud

Een groot voordeel van Toermalijn is het feit dat u het eenvoudig kunt onderhouden. In tegenstelling tot andere stenen is het niet nodig om de Toermalijn op te laden of om negatieve energie te verwijderen uit de steen. Toermalijn sieraden kunt u het beste onderhouden met warm, sop en een microvezel of andere zachte doek. Zorg er wel altijd voor dat u uw Toermalijn in een speciaal zakje opbergt. Dit zorgt er namelijk voor dat u niet zo snel last krijgt van krassen of vlekken.

Bij welk sterrenbeeld hoort de steen?

Een vraag die veel mensen zichzelf stellen is voor welk sterrenbeeld deze steen vooral bedoeld is. Mensen met het sterrenbeeld Weegschaal of Maagd kunnen echt veel profijt ondervinden van Toermalijn. Iedereen met deze sterrenbeelden kunnen heel diplomatiek en idealistisch zijn, waardoor deze steen ze in staat stelt om wat meer zelfvertrouwen te hebben. Toermalijn zorgt ervoor dat ze beschermd blijven en dat er geen misbruik van ze wordt gemaakt. Het spreekt voor zich dat ook alle andere mensen deze steen kunnen dragen als ze behoefte hebben aan de zojuist beschreven voordelen.

Ook Toermalijn bestellen?

Alle mensen die behoefte hebben aan een bepaalde mate van aarding doen er verstandig aan om vandaag nog een mooie Toermalijn in huis te halen. Met een Toermalijn brengt u namelijk meer balans aan in het leven, dit geeft u net even wat meer kracht om door te blijven gaan. Wilt u graag een Toermalijn in een mooi sieraad laten verwerken dan hoeft u niet meer verder te zoeken. Juwelier Jos staat namelijk altijd voor u klaar als het aankomt op het maken van onder andere hangers, armbanden, ringen en nog veel meer. Op deze site kunt u nog veel meer informatie vinden over de mogelijkheden die we u te bieden hebben.