0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Tijgeroog Edelsteen

Uw tijgeroog edelsteen laten verwerken in of tot sieraad?

Graag geven we u vooraf meer informatie over de eigenschappen en werking van de tijgeroog edelsteen. Zo kunt u een weloverwogen beslissing maken bij het kiezen van de steen die bij u past. Mocht u informatie rondom andere stenen willen bekijken, bekijk dan onze pagina unieke sieraden.

Algemene informatie

De kleur van de tijgeroog edelsteen is over het algemeen geel/goud- tot roodbruin met een zachte glans. Behalve deze wel bekende kleur bestaat er ook een blauwgrijze variant die Valkenoog heet en een rode soort die Kattenoog heet.

Deze edelsteen heeft zijn naam gekregen omdat de lichtreflectie op de steen aan het oog van een tijger doet denken. Zeker als de tijgeroog bol geslepen wordt, komt dit kattenoogeffect het beste naar voren.

In Zuid-Afrika worden de meeste tijgerogen gedolven. Maar ook in landen zoals Myanmar, India, West-Australië en de Verenigde Staten worden de tijgerogen gevonden.

Jaren geleden had de tijgeroog dezelfde prijs als diamant. Pas toen zeer grote hoeveelheden tijgeroog gedolven werden daalde de prijs en werd de steen goedkoper.

Werking van de tijgeroog edelsteen

De tijgeroog edelsteen heeft spirituele, mentale, emotionele en fysieke werkingen. In dit artikel zullen we enkele daarvan opnoemen:

Spirituele eigenschappen

 • De tijgeroog geeft zelfbewustzijn, maakt verlegenheid minder en versterkt het ego
 • Hierdoor wordt het makkelijker om beslissingen te nemen
 • Een onzeker kind kan meer zelfvertrouwen krijgen
 • De tijgeroog edelsteen vergroot de intuïtie

Mentale eigenschappen

 • Concentratie en opmerkzaamheid worden beter
 • Het verstandig denken wordt verbeterd
 • De tijgeroog edelsteen helpt situaties en mensen beter te doorzien
 • Daadkracht verbetert
 • Een tijgeroog tijdens de studie vergroot het analytisch vermogen

Emotionele eigenschappen

 • Deze steen helpt bij het doorgronden van diepere blokkades en tegen angsten en fobieën.
 • De tijgeroog opent de nieuwsgierigheid in u
 • Het kan helpen bij kinderen die gepest worden (meer zelfvertrouwen)
 • De tijgeroog – fysieke eigenschappen:
 • Als u de tijgeroog op uw zonnevlecht legt zullen buikpijn, darmkrampen kalmeren. Zowel de maag als de lever worden sterker, uw stoelgang wordt beter.
 • De steen verbetert de samenstelling van het bloed en stimuleert hart en bloedsomloop. Dit onder andere door het hoge gehalte van ijzer in de tijgeroog.
 • De tijgeroog is een verwarmende steen. Het helpt tegen spierkrampen en is pijnstillend. Het maakt de botter sterker en versoepeld spieren.
 • Daarnaast verlicht het vele klachten die te maken met de luchtwegen zoals astma, keelpijn, verkoudheid en ademnood.
 • Ook slecht zicht en gehoor kunnen door het gebruik van een tijgeroog verbeteren.
 • De tijgeroog edelsteen verbetert fijne en grove motoriek door zijn positieve invloed op de hersenen en zenuwen.

Verzorging, reiniging en opladen

De tijgeroog edelsteen, net zo als andere edelstenen, wisselt energie uit. Het geeft positieve energie af en absorbeert negatieve energie van zijn omgeving.

Deze wisselwerking heeft verzorging nodig. Als drager van de tijgeroog moet u de edelsteen regelmatig ontladen (reinigen) en opladen, zodat de edelsteen zo goed mogelijk kan werken.

Verzorging en reiniging

Als u de tijgeroog bij u draagt, is het aan te raden de steen één keer per week te reinigen en op te laden. De reiniging hangt af van welke steen u gebruikt en de hoeveelheid negatieve energie die de steen opneemt. De makkelijkste manieren om een steen te reinigen is 5 minuten onder stromend water, of de steen minstens 24 uur in de grond begraven. Dit zijn veilige en zachte manieren om de steen te reinigen en te ontladen.

Het opladen van de steen

In feite het aanvullen van de energie van de tijgeroog edelsteen – dit kun je doen door de steen minimaal één nacht in maanlicht te leggen. Volle maan is uiteraard nog beter.
Niet alleen met maanlicht, maar ook met zonlicht kan de tijgeroog opgeladen worden. Probeert u wel het felste zonlicht van de dag te vermijden.
Een derde manier om de tijgeroog edelsteen op te laden is om hem op een bergkristal te leggen of in een bakje met meerdere bergkristallen.

Chakra’s

De tijgeroog edelsteen wordt verbonden met de onderste drie chakra’s. Deze chakra’s zijn de wortelchakra, het heiligbeen chakra en de zonnevlecht chakra. Voor de tijgeroog is de zonnevlecht de belangrijkste.

Bij welk sterrenbeeld hoort de steen

De sterrenbeelden die veel baat hebben bij het gebruik van de tijgeroog edelsteen zijn Schorpioen, Maagd, Tweelingen en Leeuw.

Wat kan Juwelier Jos voor u en uw tijgeroog edelsteen betekenen?

De positieve werking van edelstenen zoals een tijgeroog is niet te ontkennen. Edelstenen worden al eeuwenlang gebruikt voor hun helende werking.

Juwelier Jos wil, samen met zijn goudsmeden, het dragen van de tijgeroog opnieuw “uitvinden” door de tijgeroog (en ook andere edelstenen) te vatten in een voor u persoonlijk sieraad.

Dit sieraad zal een duidelijk verhaal hebben waarin de reden voor het kiezen voor een tijgeroog samen gaat met het ontworpen sieraad.

Aarzelt u niet langer. Is de tijgeroog uw edelsteen, heeft u een tijgeroog liggen die u graag op een andere manier wilt dragen dan in uw broekzak? Maakt u een afspraak met een van onze goudsmeden en laat u zich verrassen. U bent van harte welkom in onze winkel in Gouda.