0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Rozekwarts

 Het rozekwarts (of Rozenkwarts) staat voor onvoorwaardelijke liefde. Een steen om te geven en om te krijgen. Het is een steen met een zacht roze kleur (daarom ook de naam rozekwarts) en het helpt om onszelf en anderen lief te hebben en te accepteren. Bovendien beschermt de rozekwarts het kwetsbare in ons, het maakt ons weerbaar en we kunnen de wereld vrolijker tegemoet treden. 

Heeft u ook liefde te vergeven? Laat u een mooie rozekwarts door Juwelier Jos in een bijzondere hanger plaatsen. Aan de juiste ketting zal deze liefdessteen zijn zachte werking kunnen doen op het hartchakra. 

Wilt u meer weten over hoe we een bijzonder sieraad met rozekwarts vervaardigen? Ontdek alle mogelijkheden op een uniek sieraad te laten maken.

Algemene informatie over rozekwarts

De zachtroze kleur van de rozekwarts wordt veroorzaakt door het titanium dat in de steen zit. De naam rozekwarts wordt al sinds 1800 in boeken en correspondentie gevonden. 

De Klassieke Grieken en Romeinen waren ervan overtuigd dat het rozekwarts door Aphrodite op aarde was gebracht. Ze was de godin van de schoonheid en liefde. De steen zou het liefdesleven verbeteren en de en geslachtsdelen beschermen. Het rozekwarts werd toen veel gebruikt in ringen, hangers en zegelstenen. 

Het rozekwarts is uit dezelfde familie als het bergkristal en de amethist. Ook deze mineralen zijn gemaakt van siliciumdioxide. Het rozekwarts onderscheidt zich van deze stenen doordat het ijzer, titaan en mangaan bevat. Deze mineralen zorgen ervoor dat de steen deze mooie zachtroze kleur heeft. 

Legt u rozekwarts, amethist en bergkristal samen dan wordt er gesproken over de Gouden Driehoek. Met zijn drieën zorgen ze voor een optimale positieve energiestroom. U kunt deze Gouden Driehoek bijvoorbeeld plaatsen in uw slaapkamer of woonkamer. Het rozekwarts wordt gevonden in Brazilië, Madagaskar, India, Mozambique, Namibië, Sri Lanka en de Verenigde Staten. 

 

De werking van rozekwarts

Rozekwarts staat symbool voor het hart en de liefde. Het heeft een zachte werking en kalmeert bij verdriet en trauma’s. We hebben ook in dit artikel weer enkele van deze werkingen voor u verzameld. Zoals vermeld in onze andere artikelen: deze lijst is niet compleet. 

Spirituele eigenschappen: 

 • Deze zachtroze steen opent het hartchakra en laat de schoonheid om u heen zien.
 • Het leert eigenliefde en liefde voor anderen en bevordert vriendschappen.

Mentale eigenschappen:

 • Rozekwarts leert zelfacceptatie en geeft energie om minder goede eigenschappen aan uzelf te verbeteren.
 • Het is een goede hulp als u lijdt aan fobieën.
 • Het geeft meer begrip in de gevoelens van anderen. 

Emotionele eigenschappen

 • Het werkt positief bij depressie.
 • Het maakt onbevangen en onbevreesd en werkt kalmerend.

Fysieke eigenschappen:

 • Omdat het rozekwarts werkt op het hartchakra, heelt het ook veel kwalen die met het hart te maken hebben. 
 • Het is goed voor de huid. Door het drinken van rozekwartswater zal de huid verbeteren. 
 • Het werkt goed voor de nachtrust en het liefdesleven. 

 

Verzorging, reiniging en opladen

Verzorging, reiniging en opladen

 • Een rozekwarts dat dagelijks gedragen wordt moet ‘s avonds met lauwwarm water afgespoeld worden. Dit is om de statische lading weg te nemen. Een alternatief is om de steen bij afnemende maan in het maanlicht te leggen.
 • U kunt het rozekwarts opladen door hem naast bergkristal of op bergkristal te leggen. Beter nog is om de rozekwarts op een amethist te leggen. Na zo’n twee uur is de steen gereinigd.  

 

Chakra’s en de rozekwarts

Het chakra dat het meest profijt heeft van de Rozekwarts is het vierde chakra. Het hartchakra.

Bij welk sterrenbeeld hoort het rozekwarts?

Deze zachtroze steen hoort bij de sterrenbeelden Stier en Weegschaal. 

Technische informatie van het rozekwarts

Kleur: helder roze, bleekrozeTransparantie: doorschijnend ondoorzichtig
Streep: witBrekingsindex: 1,544-1,553
Hardheid: 7Dubbelbreking: +0,009
Soortelijk gewicht: 2,65Dispersie: 0,013 (BG), 0,008 (CF)
Splijting: geenPleochroïsme: geen
Breuk: schelpvormig, zeer brosAbsorptie: 682, 649
Kristallen: (trigonaal) prisma’s, meestal vormloosFluorescentie: groene, roodachtig
Chemische compositie: SiO2, siliciumdioxide

 

Wat kan Juwelier Jos voor u betekenen?

Volgens de legenden is het rozekwarts een kristal van de aartsengel Chamuël. Rozekwarts brengt harmonie in de liefde en relaties en het geeft vertrouwen. Bent u toe aan deze mooie roze liefdessteen? Of wilt u deze liever schenken aan een geliefd persoon in uw omgeving? Wat denkt u ervan om deze liefdesbetuiging een extra uitstraling mee te geven door de steen te laten zetten in een prachtige hanger of ring?

De passie van Juwelier Jos is juist dit soort gedachten en verhalen te vatten in een sieraad. Laat ook u zich verleiden en maakt u een afspraak met een van onze goudsmeden. Samen met u zullen we dat bijzondere sieraad vervaardigen. 

 U bent van harte welkom en de koffie staat al klaar!