0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Onyx

 

Gaat u of anderen in uw omgeving wel eens over uw eigen grenzen? Kunt u ‘s nachts niet goed slapen omdat de gedachten maar in uw hoofd rondmalen? Of bent u bezig met een groot project en heeft u wat meer concentratie nodig? 

Uw helper heet onyx. Onyx is een steen die kracht geeft en ondersteunend werkt in moeilijke tijden. Hij verlicht angsten en zal helpen om goede en wijze beslissingen te nemen. Hij vergroot het denkvermogen op analytisch en pragmatisch gebied.

We kennen de onyx als mooie zwarte steen die het prachtig doet in een zilveren zetting. Zwart en wit – een klassieker die niet mag ontbreken in uw sieradendoos. De onyx zoals we die nu kennen hoort bij de zwarte chalcedoon en werd door de klassieke Grieken en Romeinen als belangrijke heler en beschermsteen gezien. De Egyptenaren verbonden onyx met de zonnegod Ra. Tijdens de Oude Chinese cultuur en de culturen in de tijd van Marco Polo kreeg onyx een negatieve betekenis. Hij werd verbonden met angstige dromen en nachtmerries en werd lang gezien als een ongelukssteen “de steen der droefheid” of “steen der egoïsten”.

Gelukkig is de onyx zijn negatieve reputatie kwijt en staat bekend als een krachtige heelsteen en zorgt voor doorzettingsvermogen, zelfdiscipline, concentratie en controle. Onyx wordt gevonden in onder andere Argentinië, Brazilië, Madagaskar, Mexico, Uruguay, de Verenigde Staten en Pakistan.

Zwart is niet de enige kleur waarin onyx voorkomt. Er bestaan ook witte, roze, paarse en groene varianten. Ontdek de mogelijkheden om een uniek sieraad te laten maken, maak direct een afspraak en wij laten u zien wat er allemaal mogelijk is.

De werking van onyx

Zoals vele stenen heeft ook de onyx meerdere invloeden op de gezondheid. Het is een rustig werkende steen die langzaam maar zeker uw situatie verandert en verbetert. We zullen enkele spirituele, mentale, emotionele en fysieke werkingen voor u opnoemen in dit artikel. Ook hier geldt, net als bij onze andere artikelen, dat deze lijst niet compleet is.

Spirituele eigenschappen: 

 • Onyx zet negativiteit om in positiviteit.
 • Hij helpt bij het verwezenlijken van een droom. Niet via omwegen, maar rechtstreeks.
 • Hij verlicht geestelijke en fysieke trauma’s.

Mentale eigenschappen:

 • Onyx staat voor doorzettingsvermogen en zelfdiscipline en zal concentratie en pragmatisch denken bevorderen.
 • De onyx helpt bij rouwverwerking en zal de positieve kant van het samenzijn met een verloren dierbare naar voren halen.
 • Onyx verwijdert een gevoel van melancholie, depressie en boosheid. Hij neemt bovendien negatieve invloeden, zoals de invloed van aardstralen weg.

Emotionele eigenschappen

 • Onyx helpt u uw eigen grenzen aan te geven en minder beïnvloedbaar te door anderen te zijn.
 • Hij zorgt ervoor dat het hoofd helder is en dat er rust is.
 • De steen zorgt voor zelfbewustheid en een gevoel van verantwoordelijkheid.

Fysieke eigenschappen:

 • Onyx is dé helende steen voor nagels, huid, slijmvliezen en haar. Denkt u hierbij aan zonnebrand, puistjes, ontstekingen en kleine wondjes op de huid. 
 • Hij versterkt het lymfesysteem waardoor infecties minder kans hebben in uw lichaam.
 • Hij versterkt nieren, blaas en maagwand. 
 • Hij verbetert alle zintuigen.

 

Verzorging, reiniging en opladen

Verzorging en reiniging

 • Er zijn verschillende mogelijkheden om onyx te reinigen en te ontladen: 
 • U kunt de steen reinigen in de aarde. Zelfs als u geen tuin hebt, werkt dit ook in een potje met aarde op de vensterbank. De aarde zorgt ervoor dat de negatieve energie van de steen wordt opgenomen.
 • U kunt de onyx reinigen met stromend water. Het liefst gebruikt u gekookt water dat afgekoeld is of bronwater zonder koolzuur.
 • Het is ook mogelijk om onyx te reinigen met hitte door de steen een tijdje in het felle zonlicht te leggen. 
 • Hematiet steentjes bevatten veel ijzer en trekken negatieve energie uit gedragen stenen. U kunt onyx een nacht in een bakje met hematiet steentjes leggen.
 • Als u de onyx regelmatig draagt, is het aan te raden de steen een maal per week te reinigen.

 

Het opladen van de steen:

De beste manier om de onyx op te laden is om hem op een Bergkristal te leggen. Overdag gedurende een periode van een uur of vier is al voldoende. 

Chakra’s en onyx

Onyx samen met andere gebruikte stenen zal alle chakra’s met elkaar verbinden. De Onyx is het effectiefst op het aardechakra en het basischakra. Ook het zonnevlechtchakra en het kruinchakra hebben veel baat bij Onyx. 

Bij welk sterrenbeeld hoort onyx?

De sterrenbeelden Steenbok, Ram, Boogschutter, Tweelingen, Kreeft en Schorpioen zijn de sterrenbeelden die bij onyx horen. 

Technische informatie over de onyx

Kleur: zwartTransparantie: doorschijnend tot ondoorschijnend
Streep: witBrekingsindex: 
Hardheid: 6,5-7Dubbelbreking: geen
Soortelijk gewicht: 2,58 – 2,64Dispersie: niet bekend
Splijting: geenPleochroïsme:
Breuk: schelpvormig, ruw, onregelmatigAbsorptie:
Kristallen: trigonaal, microkristallijnFluorescente: sterk:
Chemie: SiO2 + Fe, Mn, HO

Wat kan Juwelier Jos voor u betekenen?

De Onyx is op alle vlakken een krachtige en inspirerende steen die op vele gebieden ingezet kan worden. Eigenlijk is er geen enkele reden om geen onyx te dragen. U kunt een onyx steen als trommelsteen op uw lichaam dragen of als kralenarmband. Maar eigenlijk is onyx zo mooi dat hij zijn eigen zetting verdient die de glans en de kracht van de steen volledig tot zijn recht laat komen. 

Zo heeft u niet alleen een prachtig sieraad dat bij vele kledingstukken zal passen, maar ook een zachte heler en helper die u in uw leven bijstaat. Onze goudsmeden werken graag met u samen om dit onyx sieraad te ontwerpen en te vervaardigen. U bent van harte welkom in onze winkel in Gouda, de koffie met een koekje erbij staan al voor klaar.