0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Morganiet

Het morganiet staat voor licht en liefde en is een engelensteen. Het zorgt voor een gevoel van gedragen worden, het geeft een gevoel van ondersteuning en goddelijke leiding. U wilt uw geliefde laten weten dat u onvoorwaardelijk van hem of haar houdt? 

Een sieraad met morganiet is veelzeggend en zeker uniek. Het is een bijzondere manier om uw liefde te tonen en het morganiet wordt dan ook veel in verlovings- en trouwringen verwerkt. Zelfs een tijdschrift als “Brides” en CNN hebben gesproken over het morganiet als een goed alternatief voor een diamant! En omdat het bijna net zo hard is als diamant laat het morganiet zich goed dragen in een ring.

Ook als u niet gaat trouwen, maar u wilt uw gevoelens voor een geliefde persoon eens anders uitdrukken, dan is het morganiet de perfecte steen voor u.

Wij van Juwelier Jos helpen u graag deze mooie steen te zetten in een uniek sieraad. Wilt u meer weten over hoe we het morganiet in een uniek sieraad kunnen verwerken? Maak direct een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Algemene informatie over morganiet

Morganiet maakt onderdeel uit van de beryl groep en wordt ook wel roze beryl genoemd. Door zijn roze kleur wordt de steen ook gezien als de steen van de liefde net zoals het rozekwarts. Afhankelijk van de kleur heeft de beryl een andere naam: Zo heet de blauwe versie aquamarijn, de groene Ssmaragd en het morganiet is roze. 

De naam morganiet is afgeleid van de financier J.P. Morgan. Morgan was een fanatiek stenenverzamelaar en zijn persoonlijke edelsteendeskundige ontdekte het morganiet voor het eerst in 1910. Om Morgan te eren werd deze nieuwe steen naar hem vernoemd.

Het morganiet staat bekend voor het leren genieten van het leven, diepgaande heling en ook transformatie. Het heeft een band met engelen als Quan Yin, Maria en Isis. De steen is erg zeldzaam en wordt op dit moment gevonden in onder andere Brazilië, de Verenigde Staten, Pakistan, Madagaskar, Mozambique en Italië. Omdat de steen zo zeldzaam is, is het belangrijk op te passen dat u een echte morganiet koopt. Vaak worden rozekwarts en glas verkocht als morganiet.

Omdat het morganiet zo’n grote populariteit heeft zijn er inmiddels ook synthetische en imitatie morganieten verkrijgbaar. Het natuurlijke morganiet dat diep uit de aarde komt, is zeldzaam en duur en zo hebben fabrikanten een synthetische morganiet ontwikkeld. Dit heeft dezelfde chemische compositie, kristalstructuur en fysieke eigenschappen als het natuurlijke morganiet. Deze vorm van morganiet is veel goedkoper dan de natuurlijke vorm. 

De werking van morganiet

Het morganiet heeft net zoals vele andere stenen meerdere eigenschappen en werkingen. U vindt hieronder enkele van deze eigenschappen en werkingen. Zoals vermeld in onze andere artikelen: deze lijst is niet compleet. 

Spirituele eigenschappen

 • Het morganiet herstelt het contact met de ziel en voor zover nodig wordt de ziel geheeld door deze steen. Het helpt de ziel weer terug in het lichaam en de Elohim engelen kunnen via deze steen spreken.
 • Het opent het hartchakra

Mentale eigenschappen

 • Het morganiet is een magneet voor liefde en laat zien hoe mooi het leven kan zijn. De drager leert weer van het leven te genieten. 
 • Het is een langzaam werkende steen maar toch zeer krachtig en zoekt de plekken in het lichaam op waar heling nodig is. 
 • De drager leert zichzelf accepteren en de steen bevordert een positieve houding.

Emotionele eigenschappen

 • Morganiet is een sterk werkende steen bij een burn-out. 

Fysieke eigenschappen:

 • Omdat deze mooie roze steen op haar eigen tempo werkt, helpt het zeer goed bij problemen aan maag, darmen, milt, lever, keel, longen.
 • Het werkt bij personen die ADHD of autisme hebben. 
 • Het vermindert nervositeit, angst, hartklachten en duizeligheid.

Verzorging, reiniging en opladen

Verzorging, reiniging en opladen

 • Er zijn verschillende manieren om morganiet te reinigen. U kunt hem enkele minuten onder schoon kraanwater afspoelen of u kunt hem in de aarde begraven. Dit kan ook binnen, u hoeft niet persé een tuin te hebben. 
 • Er zijn bepaalde kristallen zoals hematiet die stenen reinigen. Ze zorgen ervoor dat de negatieve invloeden afvloeien.
 • Voor het opladen is het aan te raden de steen in of op bergkristallen te leggen. 

Chakra’s en het morganiet

De chakra’s die het meest profijt hebben van het Morganiet zijn het vierde hartchakra en het zevende chakra dat voor overgave en geloof staat.

Bij welk sterrenbeeld hoort het morganiet?

Het sterrenbeeld Leeuw hoort bij het Morganiet.

Technische informatie van het morganiet

Kleur: RozeTransparantie: doorzichtig tot ondoorzichtig
Streep: witBrekingsindex: 1,562-1,602
Hardheid: 7,5 -8Dubbelbreking: -0,004 tot -0,010
Soortelijk gewicht: 2,66-2,87Dispersie: 0,014 (BG) 0,009-0,013 (CF)
Splijting: slechtPleochroïsme: goudberyl zwak: citroengeel, geel
Breuk: klein schelpvormig, brosAbsorptie: niet bruikbaar
Kristallen: (hexagonaal) zeszijdige prisma’s Fluorescentie: morganiet zwak: lila
Chemische compositie: Al2Be3(Si6O18) aluminium-berylium-silicaat

Wat kan Juwelier Jos voor u betekenen?

Zoals u heeft kunnen zien is het morganiet een liefdessteen met een zachte maar krachtige werking. Een steen om te geven en te krijgen en zeker een steen die een mooi sieraad om zich heen mag hebben. 

Bent u op zoek naar dat bijzondere en zeer persoonlijke cadeau voor uw geliefde? Het verhaal achter de morganiet en uw eigen verhaal samengevoegd in een uniek sieraad is wat we u kunnen bieden. Samen met u kunnen we dit sieraad ontwerpen en vervaardigen. 

We nodigen u uit om een afspraak te maken met een van onze goudsmeden en uw creativiteit te laten vloeien. U zult zeker tevreden zijn met het resultaat. U bent van harte welkom in onze winkel in Gouda, de koffie staat al klaar!