0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Moldaviet

Kunnen we u interesseren in een buitenaardse “steen”? Een steen die ook wel de naam “Tranen van Engelen” meekreeg? U zult wel denken – het moet niet gekker worden.  

Moldaviet is vermoedelijk ontstaan bij de inslag van een gigantische meteoriet, zo’n 14 miljoen jaar geleden. Dit gebeurde in de buurt van Stuttgart en veroorzaakte een krater van ongeveer 22 tot 24 kilometer. Het moldaviet is in feite een groen glas dat door de enorme hitte bij de inslag is gevormd uit zand. Het bevat componenten van onze aarde (zand) en buitenaardse componenten die letterlijk samengesmolten zijn.

Wat zou u zeggen van een prachtige hanger of ring waarin deze Engelentraan gezet wordt? Er zullen zeker niet veel mensen zijn die kunnen zeggen dat ze een buitenaardse steen dragen.

Heeft u interesse gekregen? Leest u verder, we geven u in dit artikel veel informatie over de moldaviet. Wilt u meer weten over onze werkwijze en een uniek sieraad laten maken? Bekijk de mogelijkheden.

 

Algemene informatie over molvadiet

Moldaviet wordt in Moldavië aan de Moldau gevonden en is een van de weinige plaatsen ter wereld waar deze steen gevonden wordt. Het wordt uit zandgroeves gehaald. Een ton zand zal misschien maar één enkele steen opleveren. Dit zorgt ervoor dat moldaviet erg duur is.

Ook het moldaviet heeft over de jaren heen verschillende namen gekregen. Doordat het een zo flessengroene kleur heeft, wordt het soms bouteillesteen (van het Franse woord bouteille) genoemd. Het wordt ook boheemse chrysoliet of waterchrysoliet genoemd.

De eerste meldingen over moldaviet gaan terug naar de 18e eeuw. In die tijd dacht men nog dat het vulkanisch glas was. Maar zelfs van ver voor de 18e eeuw zijn er vondsten bekend zoals amuletten en pijlpunten die van moldaviet gemaakt waren. De beroemde Venus van Willendorf wordt geschat op 22.000 v.Chr. Moldaviet is zelfs gelinkt naar de Heilige Graal. Sommige verhalen zien de Heilige Graal niet als een kelk, maar als een hemelse groene steen die op aarde terecht kwam. Het zou kunnen dat het om moldaviet ging. 

 

De werking van molvadiet

De lijst van eigenschappen is niet volledig. We hebben enkele eigenschappen naar voren gehaald voor dit artikel. Weest u zich ervan bewust dat edelstenen geen wonderstenen zijn. Soms duurt het een tijdje voordat de werking merkbaar wordt. 

De bijzondere moldaviet in een sieraad gedragen zal zeker een onderwerp van gesprek zijn. Het is een steen die mag “schitteren” in uw persoonlijk sieraad.

Spirituele eigenschappen: 

 • Sterrenkinderen, ook wel huilbaby’s genoemd, hebben vlak na de geboorte moeite om op aarde te zijn. Een moldaviet op het hartchakra zal ze helpen om het aardse bestaan te accepteren.
 • Moldaviet is goed tegen nachtmerries en zorgt ervoor dat u uw, soms, voorspellende dromen beter kunt onthouden. 

Mentale eigenschappen:

 • Moldaviet geeft inzicht in uzelf. Zo kunt u met moldaviet met meer gevoel en zonder te oordelen naar andere kijken.
 • Het zorgt voor fantasie, creativiteit en speelsheid.

Emotionele eigenschappen

 • Moldaviet geeft vertrouwen in de toekomst en laat u losser omgaan met geld en middelen. Zo leert u om minder gehecht te zijn aan geld en goederen.
 • Een kort sieraad, zoals een ketting of oorbellen met moldaviet neemt zorgen voor de toekomst weg.
 • Moldaviet maakt kalmer. Zo kunnen personen met ADHD baat hebben bij moldaviet.

Fysieke eigenschappen:

 • Slaapwandelen is iets van de verleden tijd als u moldaviet draagt of naast u op het nachtkastje hebt liggen. 
 • Het is een ondersteuning voor genezingsprocessen en helpt zeer goed bij griep en luchtwegen aandoeningen. 
 • Het werkt positief op bloedarmoede, bot- en been breuken, pijnlijke gewrichten en reuma. 
 • Moldaviet werkt verlichtend bij autisme, epilepsie en depressie.

 

Verzorging, reiniging en opladen

Verzorging en reiniging

 • De verzorging van moldaviet wordt het beste gedaan in afgekoeld gekookt water of bronwater. Dit zorgt ervoor dat er minder kalkafzetting is. Na het afspoelen de steen drogen met een zachte en schone doek. 
 • De energetische verzorging en reiniging (ontladen) van moldaviet gaat het beste door de steen een nacht in een bakje met hematiet te leggen. De hematiet zorgt ervoor dat de negatieve energie uit moldaviet getrokken wordt.
 • Een eenvoudige en effectieve manier om moldaviet te reinigen is de steen in uw handen te nemen en enkele keren hard te blazen op de steen.

Het opladen van de steen: 

 • U kunt moldaviet goed opladen met bergkristal. Zo’n 4 uur overdag in een schaal met bergkristal steentjes is al voldoende om de steen weer op te laden. 

 

Waar kan ik moldaviet kopen?

Zoals al eerder vermeld is moldaviet zeldzaam. Er moet ongeveer 1000 kg zand verzet worden om 5 gram moldaviet te vinden. De enige mijn in Tsjechië die nog moldaviet mag winnen heeft een teruggang gezien van 5 gram naar 3 gram per 1000 kg. Toch zijn er nog websites op internet te vinden die moldaviet aanbieden. 

Hoe weet u dat u een echte moldaviet heeft gekocht?

In echt moldaviet zijn er altijd wormachtige insluitingen. Deze zijn zichtbaar met een goede loep. Een echte moldaviet zal ook altijd stroomlijnen en luchtbellen bevatten.

Chakra’s en de moldaviet

Moldaviet hoort bij het hartchakra. Behalve op dit chakra heeft het een grote invloed op de thymus, het keelchakra, voorhoofdchakra en het kruinchakra. 

Bij welk sterrenbeeld hoort de moldaviet?

De meeste sterrenbeelden hebben baat bij Moldaviet, maar in het bijzonder de Schorpioen.

Technische informatie van moldaviet

Kleur: donkergroen, groenbruinTransparantie: doorzichtig tot doorschijnend
Streep: Brekingsindex: 
Hardheid: 5-5,5Dubbelbreking: 
Soortelijk gewicht: Dispersie:
Splijting:  zeer goedPleochroïsme:
Breuk: schelpvormigAbsorptie: 
Kristallen: amorfFluorescente: 
Chemische compositie: SiO2, meteoriet. 

 

 

Wat kan Juwelier Jos voor u betekenen?

De steen is hard genoeg om in een ring gedragen te worden en zal een prachtige aanwinst zijn in uw sieradencollectie. Het mag duidelijk zijn dat moldaviet een bijzondere steen is die in een bijzonder sieraad gedragen mag worden. Misschien heeft u al een idee voor een mooie zetting en wilt u uw idee omzetten naar een sieraad?

We helpen u graag. Onze passie is het ontwerpen en vervaardigen van bijzondere en persoonlijke sieraden. Wacht u niet langer en maakt u een afspraak bij ons. De koffie staat al klaar!