0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Maansteen

Alles wat u moet weten over de maansteen

Als het aankomt op de aanschaf van chakra stenen zijn er talloze soorten chakra stenen te vinden. Eén van de bekendste stenen die veel wordt gekocht is nog altijd de maansteen. Dit is dé steen voor iedereen die de vrouwelijke energiebalans wilt herstellen en die krachtig door het leven wilt gaan. Bent u benieuwd wat de belangrijkste kenmerken zijn van de maansteen? En wilt u weten wat de maansteen nu eigenlijk kan betekenen voor uw gezondheid? Lees dit artikel dan even goed door. We hebben namelijk alle informatie over de maansteen voor jou op een rijtje gezet! Ook bieden wij de mogelijkheid om uw maansteen te maken tot gepersonaliseerd uniek sieraad.

Kenmerken van de maansteen

We laten u straks meer zien over wat de maansteen eigenlijk doet. Maar voor het zover is doen we er toch verstandig aan om eerst even in te zoomen op de kenmerken van de maansteen zelf. Maansteen behoort tot de mineraalgroep veldspaat. Het is gemaakt van natrium kalium aluminium silicaat en heeft een mooie parelmoerachtige uitstraling. Dit zorgt ervoor dat maansteen doorschijnend is. U kunt deze steen vinden in talloze kleuren. Van wit tot aan grijs, maar ook van oranje tot aan groen of blauw. De maansteen wordt vaak gevonden in speciale maansteenafzettingen in onder andere Australië en Mexico, al kunt u het vandaag de dag ook vinden in Noorwegen en Polen.

Wat doet een maansteen?

Nu vraagt u zich natuurlijk af wat de reden is dat u een maansteen om uw nek zou moeten dragen. Bijzonder aan de maansteen is dat deze steen talloze verschillende voordelen te bieden heeft. De maansteen is een steen die echt symbool staat voor innerlijke groei en kracht. Zo wordt van deze chakra steen gezegd dat hij is in staat is om emotionele instabiliteit en stress te verminderen. Daarnaast is het met deze steen mogelijk om uw emoties te stabiliseren, hierdoor krijgt u een groot gevoel van kalmte door de dag heen. Maansteen versterkt de intuïtie en bevordert uw inspiratie en succes in het dagelijks leven.

Maar los van al die geestelijke voordelen zijn er ook enkele lichamelijke effecten die u kan ondervinden bij het dragen van een maansteen. Zo zijn er veel mensen die merken dat ze minder snel last hebben van klachten aan hun huid wanneer ze maansteen dragen. Ook staat de steen bekend om het feit hij in staat is om uw hormonale huishouding weer in evenwicht te brengen. De steen werkt vooral op uw heiligbeen-chakra, al wordt de steen ook gebruikt voor het voorhoofd chakra.

Onderhoud

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw maansteen is het handig om hem na het dragen op te bergen in een speciaal katoenen zakje. Maansteen is van nature namelijk vrij zacht, met als gevolg dat de steen vrij snel krassen kan krijgen als u niet goed oplet.

Bij welk sterrenbeeld hoort de steen?

De Maansteen is een van de stenen die in verband wordt gebracht met het sterrenbeeld Weegschaal. Weegschalen staan bekend om hun zachte en vooral diplomatieke aard. Maar dit niet alleen, dit zijn ook mensen die bekend staan om hun scherpzinnigheid. Er kleeft alleen ook wat nadelen aan het zijn van een weegschaal. Vaak zijn deze mensen besluiteloos, gaan confrontaties uit de weg en staan ze niet echt open voor verandering. De Maansteen kan u helpen om deze gebreken te overbruggen en om met net even wat meer trots en zelfvertrouwen door het leven te gaan.

Ook een maansteen bestellen?

Zoals u wel hebt kunnen zien is een maansteen dé steen om aan te schaffen als u alles uit het dagelijks leven wilt halen. Met de maansteen zorgt u niet alleen voor veel meer balans, maar u brengt ue lichaam ook nog eens in een volledige kalme staat. Wij van Juwelier Jos zijn in staat om u te helpen bij het verwerken van alle mogelijke soorten chakra stenen tot een prachtig sieraad. Of u nu van plan bent om een maansteen als hanger te dragen of dat u er graag een ring van wilt laten maken. Door vandaag nog te kiezen voor onze diensten is het ook voor jou mogelijk om chakra stenen te dragen op de manier die echt bij u past!