0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Maansteen

Alles wat u moet weten over de maansteen

Als het aankomt op de aanschaf van chakra stenen zijn er talloze soorten chakra stenen te vinden. Eén van de bekendste stenen die veel wordt gekocht is nog altijd de maansteen. Dit is dé steen voor iedereen die de vrouwelijke energiebalans wilt herstellen en die krachtig door het leven wilt gaan. Bent u benieuwd wat de belangrijkste kenmerken zijn van de maansteen? En wilt u weten wat de maansteen nu eigenlijk kan betekenen voor uw gezondheid? Lees dit artikel dan even goed door. We hebben namelijk alle informatie over de maansteen voor jou op een rijtje gezet! Ook bieden wij de mogelijkheid om uw maansteen te maken tot gepersonaliseerd uniek sieraad.

Kunt u wat hoop gebruiken? Wat tevredenheid en emotionele balans? Voelt u zich soms gestrest en overbelast? Kunt u “ja” beantwoorden op deze vragen? De Maansteen is uw ideale begeleider in deze fase van uw leven. De Maansteen staat bekend als vrouwensteen omdat hij de vrouwelijke eigenschappen versterkt. Niet alleen bij vrouwen, maar ook bij mannen. De steen staat voor intuïtie, gevoel, liefde en vruchtbaarheid. Wilt u wat meer weten over deze steen die in het oude India beschouwd werd als “gestold maanlicht”? Wij nodigen u uit om op uw gemak verder te lezen.

De passie van Juwelier Jos is het om sieraden te ontwerpen die een edelsteen eer aan doen en de maansteen leent zich hier voortreffelijk voor. Samen met u zullen we tot een mooi ontwerp komen dat aan uw wensen is aangepast. Laat u zich verrassen?

Algemene informatie over de Maansteen

Over de naam bestaat geen twijfel – de steen is naar de maan vernoemd. Een andere naam die de Maansteen heeft gehad is het “adulaar”. Deze naam is afgeleid van de Adula-Alpen in Zwitserland, waar de maansteen wordt gevonden. De Maansteen werd in vroegere tijden gebruikt om de maangodin gunstig te stemmen. Bovendien zou hij beschermend werken tegen allerlei ziekten en onvruchtbaarheid. Om de oogst te verbeteren werden planten en bomen soms versierd met maanstenen. De Maansteen geldt in India en Sri Lanka bij het dragen van de steen op het voorhoofd als steen van het derde oog. Hij zou inzicht verhelderen en spiritualiteit vergroten.  Volgens de Chinezen brengt de Maansteen yin en yang weer in balans en zorgt voor harmonie en een vruchtbaar leven. 

Komt de Maansteen van de maan?

Bronnen zeggen van wel. Bij de verschillende Amerikaanse en Russische maanlandingen is er veel materiaal meegenomen van de maan. Tijdens inslagen op de oppervlakte van de maan is er gesteente vrijgekomen dat weer als maanmeteoriet op de aarde terechtkwam. Dit heeft gezorgd voor de afzettingen van Maansteen in landen als Madagaskar, Australië, Brazilië, Sri Lanka, Mexico, Duitsland, Zwitserland en India. 

De werking van de Maansteen

We zullen enkele van de werkingen van de Maansteen voor u op een rijtje zetten. De lijst is niet compleet, maar zal u een indicatie geven of de maansteen een steen is die u graag in een sieraad wilt dragen. 

Spirituele eigenschappen

 • De Maansteen vergroot empathie, compassie, intuïtie en mensenkennis.
 • Hij vergroot de vrouwelijke kant van de drager, dit geldt niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen.

Mentale eigenschappen

 • De Maansteen zorgt voor meer invoelingsvermogen naar anderen toe. 
 • Het geestelijk leven van de drager wordt dieper en zal meer nuances hebben. Een hanger met een maansteen op het hart zal dit bewerkstelligen.

Emotionele eigenschappen

 • De Maansteen zorgt voor een tevreden gevoel en zorgt ervoor dat emoties in balans komen en mogelijke emotionele uitbarstingen afgeremd worden. 
 • Voelt u zich lusteloos, eenzaam en verlaten, dan zal de Maansteen deze gevoelens omzetten naar een gevoel van in actie komen. 
 • De Maansteen is een steen die ingezet kan worden bij stress en overbelasting en wordt over het algemeen gezien als de steen van de hoop.

Fysieke eigenschappen

 • De Maansteen werkt verlichtend bij blaasontstekingen, water vasthouden en problemen met het lymfesysteem.
 • Hij vergroot het kortetermijngeheugen.
 • Hij brengt het slaapritme weer in balans na een lange reis of nachtdiensten.
 • De Maansteen werkt in op menstruatieklachten en stimuleert de vruchtbaarheid. Bovendien is de steen een ideale steen bij een zwangerschap en bij en na de overgang. Hij zorgt voor de harmonisering van de hormooncyclus.

Verzorging, reiniging en opladen

Verzorging en reiniging

 • De Maansteen heet niet voor niets maansteen, en om hem te reinigen ligt de steen graag een nachtje onder maanlicht. En dan het liefst nog bij volle maan. 
 • Blijft u voorzichtig met chemicaliën en fel zonlicht. Dit zou ervoor zorgen dat de Maansteen zijn glans verliest. Gebeurt dit, dan kunt u de steen opwrijven met een zachte doek met wat olie. 
 • U kunt de Maansteen reinigen door hem een nachtje in aarde te begraven. Dit hoeft niet in de tuin, maar kan ook in een potje met aarde op de vensterbank zijn.
 • Ontlading en reiniging kan ook met hematiet steentjes. Deze steentjes bevatten veel ijzer en zullen negatieve energie uit de Maansteen trekken. 

Het opladen van de Maansteen: 

 • U kunt de maansteen opladen in daglicht. Liefst niet in de felle zon.  Dit hoeft niet per se buiten, dit kan ook achter glas.
 • U kunt de Maansteen ook opladen door het in een bakje met Bergkristal of Amethist te leggen. 

Chakra’s en de Maansteen

De maansteen hoort vooral bij het heiligbeenchakra. Hij kan ook op alle andere chakra’s gelegd worden. Zo vergroot de Maansteen het hartchakra en de empathie voor de mensen om de drager heen. 

Bij welk sterrenbeeld hoort de Maansteen?

De sterrenbeelden die bij de Maansteen horen zijn Kreeft, Steenbok, Vissen.

Technische informatie over de Maansteen

Kleur: glasglans, paarlemoerglans in grijs, wit, geel, roze, crème, bruin en zwart.Transparantie: doorzichtig, doorschijnend met maanachtige glans
Streep: Brekingsindex: 
Hardheid: 6  –  6,5Dubbelbreking:  
Soortelijk gewicht: Dispersie: —
Splijting: uitmuntendPleochroïsme: —
Breuk: schelpvormig, splinterig, ruwAbsorptie: 
Kristallen: monoklienFluorescentie:
Chemische compositie: (Na, K) AlSi3O8 + Ca, Fe, Ba, Rb, Sr

 

Waar kan ik het beste een maansteen kopen?

Er zijn vele pagina’s op internet te vinden waar Maansteen gekocht kan worden. Met een beetje research en gezond verstand zult u een goede en betrouwbare leverancier vinden. Besluit u van tevoren hoe u de Maansteen wilt dragen. Als steen in uw broekzak of als mooi sieraad die de Maansteen eer aandoet. Of heeft u liever de ruwe versie in uw huis? 

Wat kan Juwelier Jos voor u betekenen?

Iedereen weet dat een zilveren jubileum of huwelijk 25 jaar is en dat een gouden jubileum of huwelijk 50 jaar is. Maar wist u dat de Maansteen gerelateerd wordt bij de viering van 3 jaar huwelijk? Bent u bijna 3 jaar getrouwd en wilt u uw geliefde een bijzonder sieraad met een Maansteen schenken? Onze goudsmeden helpen u graag bij het ontwerpen van een sieraad. Of dit nu een hanger, oorbellen, armband of ring is. Wij nodigen u van harte uit om onder het genot van een kopje thee of koffie uw ideeën te bespreken. Twijfelt u niet langer! We staan graag voor u klaar.