0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Kyaniet

Het kyaniet is een steen die u helpt bij het uiten van u zelf en het communiceren naar anderen. Het opent het keelchakra. Bovendien werkt deze steen kalmerend na een shock of trauma en geeft rust in uw hoofd. 

Misschien heeft u veel te zeggen, maar voelt u zich soms geblokkeerd? Of weet u precies wat u wilt zeggen, maar komt het niet juist over? Of u heeft zoveel in uw hoofd dat u niet meer weet waar te beginnen?

Het kyaniet is een unieke steen met een dubbele hardheid en een mooie schakering aan blauwe en grijsblauwe tinten. Zou deze blauwe steen er een voor u kunnen zijn? Wat denkt u ervan als uw kyaniet steen gevat wordt in een mooie hanger? Wilt u meer weten hoe we ons een bijzonder sieraad met kyaniet voorstellen? Kijkt u eens rond op onze pagina over unieke sieraden

Algemene informatie over kyaniet

Het kyaniet, dat soms ook distheen genoemd wordt, heeft zijn naam gekregen van het Griekse “kyanos” dat blauw betekent. In vroegere dagen werd het ook wel cyaniet genoemd, maar dit leek zoveel op het gif cyanide dat men toen maar besloot om het woord met een “k” te schrijven. kyaniet dus. De naam distheen komt ook uit het Grieks en betekent dis (2 maal) en stens (sterkte). Dit verwijst naar het feit dat het kyaniet in de breedte harder is dan in de lengte. Een bijzondere eigenschap.

De zeelieden van de Griekse Oudheid zagen het kyaniet als een beschermende steen van de god Poseidon. Ze geloofden dat Poseidon door deze steen en zijn blauwe kleur kon zorgen voor kracht, standvastigheid en een goede thuiskomst. Het kyaniet wordt zelfs in Nederland gevonden, en wel in zandafzettingen van de grote rivieren. Verder wordt het kyaniet gevonden in de Verenigde Staten, Brazilië, Zwitserland, Korea en Myanmar.

De werking van kyaniet

Deze mooie groenblauwe steen, die ook wel eens “het zwaard van de waarheid” genoemd wordt, is een must voor een persoon die spiritueel gezien meer wil zien, voelen en horen. Bovendien bevordert het kyaniet de empathie en het invoelingsvermogen. We zullen enkele van de werkingen op spiritueel, mentaal, emotioneel en fysiek gebied weer voor u op een rijtje zetten. Zoals vermeld in eerdere artikelen: deze lijst van eigenschappen is niet compleet. 

Spirituele eigenschappen: 

 • Het kyaniet bevordert de spirituele energie over het ego
 • Het zal de chakra’s weer in balans brengen en zal meridianen reinigen.
 • Tijdens een meditatie zal het kyaniet rustig maken en de gedachten verstillen.
 • Het maakt communicatie op een liefdevolle manier mogelijk.

Mentale eigenschappen:

 • Het stimuleert logisch en analytisch denken en kan zorgen voor helderheid en overzicht in tijden dat men te veel indrukken heeft.
 • Het bevordert de spontaniteit in een moeilijke of gespannen situatie. 

Emotionele eigenschappen

 • Kyaniet helpt om een gelijkmatiger humeur te hebben en tevreden te zijn. 
 • Ook frustraties zullen minder heftig worden door kyaniet, dit geldt ook voor woede en stress.
 • Het bevordert het logisch en rationeel denken.

Fysieke eigenschappen:

 • Het kyaniet is een perfecte steen voor stem- en keelproblemen. 
 • Het is een steen die helpt bij reisziekte en jetlag omdat hij een positief effect heeft op het dag- en nachtritme. 
 • Het werkt goed bij longklachten, cholesterol en aderverkalking en normaliseert de hormoonhuishouding. 
 • Het verbetert de spijsvertering. 
 • Het werkt goed bij spierziekten, hersenletsel en infecties.

 

Verzorging, reiniging en opladen

Verzorging, reiniging en opladen

 • Het kyaniet kan niet zo goed tegen water. Bovendien is het een steen die de negativiteit niet vasthoudt. Het is dus niet nodig de steen te reinigen.
 • Het opladen kan gedaan worden met bergkristal.

Chakra’s en het kyaniet

Het blauwe Kyaniet werkt op het keelchakra en het groene Kyaniet werkt op het hartchakra.

Bij welk sterrenbeeld hoort het kyaniet?

Deze steen hoort bij de sterrenbeelden Tweelingen, Weegschaal, Boogschutter en Steenbok.

Technische informatie van het kyaniet

Kleur: blauw, groen, zwartTransparantie: doorzichtig, doorschijnend
Streep: Brekingsindex:
Hardheid: in de breedte 6-7, in de lengte 4-4,5Dubbelbreking:
Soortelijk gewicht: Dispersie:
Splijting: goed in lengterichtingPleochroïsme:
Breuk: schelpvormig, onregelmatig, ruw, vezeligAbsorptie: 
Kristallen: trilkienFluorescentie:
Chemische compositie: Al2(O/SiO4) + Ca, Cr, Fe, K, Mg, Ti

 

Wat kan Juwelier Jos voor u betekenen?

Communicatie, empathie, zichzelf uiten, verbindend, innerlijk rust, kalmerend, spontaniteit.

Het zijn allemaal woorden die verbonden zijn met het kyaniet. Een blauwe steen die al door de Grieken werd gedragen. Wat denkt u? Is het Kyaniet een steen die u aanspreekt? 

We geloven dat dit soort stenen een mooie zetting verdienen en niet alleen in een broekzak gedragen hoeven worden. We hebben een lange geschiedenis in het maken van unieke sieraden. Sieraden die gemaakt zijn met u en die uw verhaal bevatten. 

Net zoals het kyaniet heeft ook u uw reden waarom u deze steen wilt dragen. We helpen u graag een passende zetting te vinden zodat deze belangrijke blauwe steen volledig tot zijn recht komt.

Wilt u meer weten? Het is eenvoudig om via onze website een afspraak in te plannen. We nemen de tijd en zullen samen met u tot een mooi ontwerp komen. De koffie of thee met een koekje erbij staan al voor u klaar. U bent van harte welkom.