0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Golden Healer

Zou u graag een edelsteen willen dragen die het zonnetje in huis brengt? Die helpt negatieve gedachten op een afstandje te houden? U begeleidt mensen of u werkt met dieren? Dan is de Golden Healer steen de juiste steen voor u. Het is een steen die bijdraagt aan vrede en harmonie op aarde en rust en ruimte geeft in uw hoofd. Het Limoniet kwarts, zoals de Golden Healer ook wel wordt genoemd, heeft een zachte en vredige energie en is een krachtige genezer. 

Spreekt de Golden Healer u aan? Laat ons deze bijzondere steen in een mooie hanger, oorbellen of een ring zetten. Zo draagt ook u uw “steentje bij”! Wilt u meer weten over onze werkwijze en een uniek sieraad laten maken? Bekijk de mogelijkheden.

Algemene informatie over de Golden Healer

De Golden Healer staat behalve als Limonietkwarts verder bekend als Goethietkwarts, hematoïde kwarts, hematietkwarts, ijzerkwarts en moerasijzer. De naam Limoniet komt uit het Grieks waarbij leimoon drassig grasland betekent. Een logische naam als u bedenkt dat veel Limonietkwarts in moerassige gebieden wordt gevonden. 

Een van de vindplaatsen van het kwarts is Brazilië. Echter, tijdens de Tweede Wereldoorlog waren de handelsroutes naar dit land bedreigd en werd noodzakelijkerwijs overgestapt naar de Amerikaanse staat Arkansas. In deze staat werd en word veel kwarts gevonden. Zeker tijdens de Tweede Wereldoorlog was kwarts belangrijk voor radio’s, radars, chronometers en andere apparatuur. 

Omdat het kwarts uit Arkansas vaak licht verontreinigd is door toevoeging van ijzer, werd een andere naam verzonnen. Deze naam was “Golden Healer”. De steen doet zijn naam eer aan. Sinds die tijd wordt de Golden Healer veel in therapieën gebruikt. Andere vindplaatsen van de Golden Healer (limonietkwarts) zijn Wales en Madagaskar. 

De werking van de Golden Healer

Het Golden Healer kwarts uit Arkansas is in feite een Bergkristal dat een zeer hoge trilling heeft. Daardoor heeft het een zuiverende en reinigende werking op uw lichaam en zorgt ervoor dat beide hersenhelften weer optimaal in harmonie komen. We hebben enkele eigenschappen naar voren gehaald voor dit artikel. Weest u zich ervan bewust dat edelstenen geen wonderstenen zijn. Zoals ook in andere artikelen vermeld: Deze lijst van eigenschappen is niet volledig.

Spirituele eigenschappen: 

 • Afhankelijk op welke chakra u de Golden Healer legt zal de steen vrolijkheid en een goed humeur geven.
 • Het schoont het aura op en werkt reinigend op het hele lichaam. 
 • Het helpt beter te aarden en u voelt zicht beter thuis in uw lichaam.

Mentale eigenschappen:

 • U kunt beter negatieve gedachten en ideeën loslaten
 • Het helpt u beter met dieren te werken en ondersteunt therapeuten die met mensen werken.
 • Het geeft rust en ruimte in uw hoofd en geeft u meer veerkracht.

Emotionele eigenschappen

 • Limonietkwarts brengt positieve inzichten en helpt u als u depressieve gedachten heeft. 
 • Zo kan het zeer goed ingezet worden in stressvolle situaties en bij een burn-out. 

Fysieke eigenschappen:

 • De Golden Healer (Limonietkwarts) geeft extra energie doordat het veel ijzer bevat. Het ijzer zorgt weer voor opname van zuurstof in het bloed. 
 • Een verbeterde bloedsomloop zorgt weer voor soepelere gewrichten, een effectiever immuunsysteem en zenuwprikkels worden beter overgedragen. 
 • Ook hyperventilatie en een stijve nek en schouders vinden verlichting door het gebruik van deze super healer.

Voelt u dat u deze Golden Healer steen in uw leven kunt gebruiken? Kunt u deze mooie steen al voorstellen in een ring of een hanger? We helpen u graag uw ideeën te verwerkelijken.

Verzorging, reiniging en opladen

Verzorging en reiniging

 • U kunt de negatieve energie uit de Golden Healer visualiseren. Als u deze visualisatie doet, is 1 minuut al voldoende. 
 • U houdt de Golden Healer 1 minuut onder stromend water.
 • U kunt reinigen met zout en zout water. Woont u aan zee dan kunt u een kom zout water uit zee halen. Anders maakt u een mengsel van zout en water en laat uw steen een paar uur of zelfs een paar dagen weken. Daarna de steen afdeppen en goed drogen. 
 • Als laatste is het altijd goed om de steen onder de grond te begraven. 24 uur is voldoende bij deze manier van reinigen.

Het opladen van de steen: 

 • Seleniet en Bergkristal zijn beide goed voor reiniging en opladen. Normaal gezien zijn 6 uur voldoende.
 • U mag de steen opladen in maanlicht of bij zonlicht. Zorgt u er wel voor dat de steen niet te lang in de volle zon blijft. Hij zou hierdoor kunnen verkleuren.  

 

Chakra’s en de Golden Healer

Golden Healer in gelere tinten hoort bij de zonnevlecht chakra (dit is het derde chakra), het voorhoofd chakra (het zesde chakra) en het kruinchakra (dit is het zevende chakra). Een oranje Golden Healer zal goed werken bij het heiligbeenchakra en de rode en bruine tinten van de Golden Healer zal helpen beter te aarden.

Bij welk sterrenbeeld hoort de Golden Healer?

Limoniet kwarts hoort sterk bij het sterrenbeeld Ram. 

Technische informatie van de Golden Healer

 

Kleur: geel tot bruin of zwartTransparantie: transparant
Streep: Brekingsindex: 
Hardheid: 7Dubbelbreking: 
Soortelijk gewicht: Dispersie:
Splijting:  onduidelijkPleochroïsme:
Breuk: schelpvormig, splinterigAbsorptie: 
Kristallen: trigonaal, hexagonaalFluorescente: 
Chemische compositie: SiO2 + FeO(OH) nH2O

Limoniet is de verzamelnaam van een kwarts. De samenstelling van limoniet is iedere keer weer anders. Soms krijgt het Limoniet dan een andere naam mee. Een donkere limonietkwarts bevat meer limoniet en heeft als zo meer werking op het fysieke aspect van uw lichaam.Een lichtere versie van het kwarts dat dus minder limoniet bevat, zal meer werking hebben op uw geestelijke toestand.

Wat kan Juwelier Jos voor u betekenen?

Haalt u het zonnetje in huis? Of voelt u dat u een kleine positieve ondersteuning nodig heeft? We helpen u graag om deze helende steen in een mooie zetting te dragen. Ook de Golden Healer is vrij hard en zal zich goed laten verwerken in ringen, armbanden en kettingen. Laat u zich inspireren door wat u voelt en we zullen uw inspiratie omzetten in een uniek sieraad. Onze passie is het ontwerpen en vervaardigen van bijzondere en persoonlijke sieraden. Wacht u niet langer en maakt u een afspraak bij ons. De koffie staat al klaar!