0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Alles wat u moet weten over chakra stenen

De kans bestaat dat ook u er over nadenkt om een mooie chakra steen aan te schaffen. Er is namelijk een reden dat u hier op de site terecht bent gekomen.

We bieden de mogelijkheid uw chakra steen te verwerken tot prachtig uniek sieraad. Als het aankomt op chakra stenen zien we dat er nog altijd een hoop onduidelijkheid over bestaat. Wat houdt een chakra steen bijvoorbeeld in? En welke soorten chakra stenen zijn er eigenlijk allemaal te vinden?

Als u antwoord op deze vraag en nog veel meer andere vragen wilt krijgen dan heeft u geluk. In dit artikel hebben we namelijk alles op een rijtje gezet wat u moet weten over het dragen van chakra stenen!

Geschiedenis van de chakra stenen – stenen met unieke werking

Voordat we ingaan op de voordelen van chakra stenen is het van belang om eerst eens te kijken naar deze stenen zelf. We zien namelijk dat er veel mensen zijn die niet precies weten wat deze stenen eigenlijk doen. Al sinds het bestaan van edelstenen en mineralen bestaat er vanuit de mens een interesse in de helende werking van deze stenen.

Van bergkristal tot aan jade, opgravingen leren ons dat er al sinds de oudheid een enorme belangstelling is geweest voor de chakra stenen. We zien dan ook dat deze stenen al sinds enkele duizenden jaren als sieraden worden gebruikt. Zo zijn er talloze volkeren geweest die van de edelmetalen amuletten en zegels maakten.

Wat zijn chakra stenen eigenlijk?

Maar wat is een chakra steen dan vraagt u zich af?

Zoals u wellicht al aan de naam kan zien is de chakra steen aan te merken als een speciale steen die beschikt over helende krachten, met name krachten die bedoeld zijn om uw chakra’s weer in evenwicht te brengen.

Uw chakra’s zijn de energiestromen die door het menselijk lichaam lopen. Hoewel we chakra’s over het algemeen koppelen aan de Hindoeïstische godsdienst is het op dit moment ook steeds populairder in het Westen om chakra stenen te dragen als sieraad. Hoewel er nog onvoldoende wetenschappelijk bewijs is voor de werking van de stenen is het wel zo dat er veel mensen zijn die merken dat de chakra stenen een positief effect hebben op hun gezondheid.

Bekende soorten chakra stenen

Zoals we al even kort hebben aangestipt zijn er talloze soorten chakra stenen te vinden. Door deze talloze opties vinden veel mensen het lastig om een keuze te maken. Voor wat voor soort stenen zou u namelijk moeten kiezen? Om u enig inzicht te geven in de mogelijkheden hebben we hieronder een aantal bekende chakra stenen van dit moment voor u op een rijtje gezet:

Amethist – de amethist is ‘s werelds meest bekende paarse chakra steen. Deze steen wordt al meer dan 2000 jaar gebruikt en is echt mateloos populair. Deze steen werkt op uw kruinchakra en uw derde oogchakra. De betekenis van Amethist staat voor spirituele genezing, kalmte en wijsheid. Hij brengt de gave van intuïtie en wekt het zesde zintuig van een persoon op.

Carneool – Carneool is een prachtige rood-oranje steen met een glasachtige glans. De oranje kleur is net zo betoverend als de kleur van de zon. Door het dragen van deze steen wordt u creatief en vriendelijk. Het is de steen van verlangen, passie en natuurlijk van plezier. Hij is met name bedoeld voor het sacraal chakra en het voor het wortelchakra.

Kwarts – Kwarts zit vol met positieve energieën. Deze steen wordt over het algemeen geassocieerd met de kruinchakra. Door de unieke werking strekt deze steen negatieve energieën weg en helpt hij bij het verminderen van woede en stress.

Kiest u ook voor chakra stenen?

We hopen dat u dankzij de info uit dit artikel wat meer te weten bent gekomen over de werking en het belang van chakra stenen. Door middel van hoogwaardige chakra stenen bent u in staat om uw lichaam, geest en ziel weer helemaal in balans te krijgen.

Op zoek naar een grootschalig aanbod aan chakra sieraden van de hoogst mogelijke kwaliteit? Neem dan zeker even de tijd om een kijkje te nemen bij ons in het aanbod. Door de grote mate aan verscheidenheid is het mogelijk om binnen no-time uit te komen bij de chakra stenen die precies passen bij wat u al die tijd al zocht.