0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Trouwarmbanden

Trouwarmbanden, trouwcollier en trouwoorbellen of manchetknopen kunnen een prachtig onderdeel vormen van uw huwelijksdag.

Something old, something new, something borrowed and something blue.”

Dit is een oud Engels gezegde van de 4 dingen, die een bruid geluk brengen. In het Nederlands luidt het: “ Iets ouds, iets nieuws, iets dat geleend is en iets blauws”. Het bekendste voorbeeld is de blauwe kousenband, die de bruid onder haar trouwjurk draagt. De betekenis van de kleur blauw is trouw, zuiverheid en loyaliteit.

Zo kunt u bijvoorbeeld een sieraad dragen, dat waardevol is in uw familie. Maar misschien heeft u geen passende sieraden voor bij uw trouwgarderobe. Ook voor de bruidegom zijn er ook verschillende mogelijkheden.

Trouwsieraden set

Trouwarmbanden maken vaak een deel uit van trouwsieraden set. Bijzondere trouwarmbanden met een rijke familie geschiedenis – zoals een armband van uw grootmoeder of moeder. Of een trouwarmband met een jonge geschiedenis – zoals de armband die u van uw aanstaande heeft gekregen.

Een trouwarmband met een bijpassend trouwcollier en trouwoorbellen kan de trouwsieraden set complementeren en en zo het perfecte plaatje creëren.

Trouwarmband statement

De armband kan niet alleen een aanvulling zijn van de al aanwezige sieraden set, het kan ook een statement zijn. Een sieraad dat de aandacht vraagt en toch uw trouwoutfit helemaal afmaakt. Ook na het huwelijk zal de armband een mooi herinneringssieraad zijn aan uw trouwdag en gedragen worden op speciale gelegenheden. Het is dus een waardevolle en duurzame investering.

Trouwarmband voor dames en heren

Meestal wordt de trouwarmband gedragen door de bruid als onderdeel van de trouwsieraden set, de bruidsmeisjes en getuigen. Maar natuurlijk is het ook mogelijk dat de bruidegom en de bruidsjongens en mannelijke getuigen een stoere trouwarmband dragen.

Trouwarmbanden zelf ontwerpen

Het gebeurt niet vaak, maar soms worden de trouwringen door het bruidspaar vervangen door trouwarmbanden. De armband is een mooi alternatief om de liefde voor elkaar te vereeuwigen. Bij Juwelier Jos kan je samen met één van de goudsmeden je eigen trouwsieraden ontwerpen. Het begint bij jouw idee.

Het aankomende bruidspaar kan kiezen voor een sierlijke armband voor de bruid en een stoere armband van leer met zilver en/of goud voor de bruidegom. Beide armbanden kunnen worden gepersonaliseerd met edelstenen, graveringen of de vingerafdruk van de andere partner. Het is uiteraard ook mogelijk om vingerafdrukken van beide partners te verwerken in de trouwarmbanden.

Hoe kies ik mijn trouwarmband?

Als de keuze eenmaal is gemaakt om een trouwarmbanden een onderdeel te laten zijn van de trouwsieraden set voor het bruidspaar, komt de vraag “Wat is de beste keuze?”

Collectie armbanden bekijken?

Armbanden

De bruid

Het belangrijkste is dat alle trouwsieraden elkaar aanvullen en complementeren. Een eenvoudige richtlijn is om te kiezen welk onderdeel van de trouwsieraden set het meest opvallend mag zijn. Is het meest opvallende de sluier of oorbellen, dan is een subtiele aanvulling voor uw pols en hals de beste optie. Heeft u liever een opvallende trouwarmband dan is het beter om de andere trouwsieraden wat fijner te houden.

De Parel trouwsieraden set bestaand uit een collier, armband en oorbellen is een schitterende set om aan uw garderobe voor speciale gelegenheden aan te schaffen.

Trouwsieraden

De bruidegom

Natuurlijk kan de heren trouwarmband ook bij de bruidegom een onderdeel zijn van zijn trouwsieraden set; zoals dasspeld, collier en manchetknopen. De sieraden voor mannen zijn vaak wat grover en stoerder van uitstraling en aangevuld met edelstenen of leer. Net als bij de bruid zal ook de bruidegom moeten bepalen op welk onderdeel van de set het accent opgelegd gaat worden. Pakt u helemaal uit met opvallende manchetknopen met edelstenen, houdt uw overige sieraden minder opvallend.

Waarom Juwelier Jos?

Ambacht en vakmanschap
Directe service
Unieke en persoonlijke sieraden
Persoonlijke hulp
Productie en reparatie in huis

Mogelijkheden voor trouwarmbanden

Er zijn tal van verschillende stijlen om armen of polsen te sieren.

U kunt kiezen uit:

Vintage stijl:

Zilveren en gouden sieraden met een vintage of antiek uitstraling. Dit zijn mogelijk sieraden met een geschiedenis of een 2e leven.

Klassieke stijl:

Klassieke sieraden komen zijn de sieraden die we het meeste kennen vanuit de geschiedenis en de oudheid. De prachtige armbanden, colliers en broches met edelstenen of parels vol met pracht en praal. De vakmanschap en het ambacht van de edelsmeden staat centraal en edelstenen worden facet geslepen, waardoor er optimale breking en weerkaatsing van het licht optreed. En de edelstenen hun bekende glinstering.

De trouwarmband met parels is zeer populair onder de klassieke trouwsieraden zowel voor de bruidset als voor de bruidsmeisjes. Maar ook de schakelarmbanden met de bekende schakelstijlen in goud of zilver.

Parelset

Collectie parel sieraden bekijken?


Sieraden met parels

Boho stijl en romantische stijl:

De bohemian stijl is vaak gebaseerd op romantiek en noncelance. Het symboliseert de vrije geest en het genieten van het leven. Vaak zijn de boho stijl sieraden unieke handgemaakte trouwarmbanden van zilver, goud en edelstenen. De verschillende vormen of grootte van de schakels en de vormen van de gekleurde stenen zijn onderscheidend voor deze stijl. De natuurlijke stenen worden eerst volgens de cabochon techniek in een vorm geslepen, hartvorm, ovaal of vierkant met een bolle gladde afwerking aan de bovenzijde. De trouwarmband in de boho en de romantische stijl gaan vaak hand in hand en zijn eindeloos te combineren: combinatie van goud en zilver, gebruik van kleurrijke (edel)stenen blauw of (edel)stenen roze en kralen.

Bekijk onze collectie sieraden in de webshop


Webshop

Maak een afspraak

Ons winkelpersoneel adviseert u graag. Heeft u zelf een idee voor de perfecte trouwarmband? Onze goudsmeden werken graag met u samen om het perfecte sieraad te creëren.

Kom langs in onze winkel!

U kunt hier een afspraak inplannen voor het uitzoeken van een nieuw sieraad in onze winkel in Gouda. Wij helpen u graag persoonlijk.

Bekijk onze contactgegevens

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.