0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Sieraad versleten

Sieraad in oorspronkelijke staat herstellen

Sieraden die al generaties lang in de familie zijn en van vader op zoon of van moeder of dochter worden doorgegeven en als ze konden spreken zouden ze een lang en interessant verhaal kunnen vertellen.

Om de schoonheid, de draagbaarheid en de waarde van zo’n erfstuk te behouden, is het soms nodig om het sieraad te repareren, verstevigen of in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. 

Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Technieken als lassen, slijpen en polijsten kunnen door juweliers toegepast worden om ervoor te zorgen dat het sieraad er weer als nieuw uitziet en door deze generatie en volgende generaties verder met trots gedragen kan worden.

Soms is reparatiewerk nodig aan breekbare onderdelen van het sieraad, of moeten er compleet nieuwe onderdelen toegevoegd worden. Met de juiste kennis en expertise is ook iets “ouds” weer nieuw leven in te blazen!

Versleten armband

Naarmate een sieraad meer gedragen wordt, kan de wrijving tussen de schakels leiden tot slijtage van de schakels. Hierdoor lijkt het alsof de armband langer is geworden. Dit komt door het langzaam maar zeker uithollen van de schakels. 

Als er meer beweging in de armband zit (als de armband ruimer zit), wordt dit proces van uitholling nog verder versneld. 

Daardoor is regelmatige controle van uw armband nodig om te voorkomen dat uw armband breekt en dat u het daardoor zou kwijtraken.

Juwelier Jos en zijn team van goudsmeden kunnen helpen om uw armband weer in zijn oorspronkelijke staat terug te brengen. Het korter maken van de armband omdat hij te ruim zit is natuurlijk niet voldoende. Om de armband vakkundig te repareren is het belangrijk om elke schakel aan de binnenzijde opnieuw op te vullen, iets waar veel tijd en expertise voor nodig is.

Versleten ring

Ringen hebben vaak een symbolische betekenis voor de gever als voor de drager. Zeker als het een ring is die van generatie op generatie wordt doorgegeven. U kunt hierbij denken aan de zegelring die uw vader altijd droeg of de trouwring van ouders of grootouders. 

Elke generatie die de ring draagt, draagt bij aan de slijtage van de ring.

Juwelier Jos is specialist in het herstellen van sieraden. Hij kan een oude ring herstellen, waardoor deze er weer zo goed als nieuw uitziet – een ring die verouderd of doorgesleten was zal weer zijn oude glorie hervinden en kan zo door volgende generaties verder gedragen worden. 

Is de ring zo ver afgedragen dat een reparatie niet meer mogelijk of zelfs de moeite niet meer waard is, dan kunt u altijd overwegen om de ring na te laten maken. 

Verder bestaat er de mogelijkheid om van een versleten sieraad of sieraden een nieuw sieraad te laten maken, of een gedeelte van het oude sieraad te verwerken in een nieuw sieraad of ring. Zo wordt oud met nieuw gecombineerd en blijft ook een deel van de sentimentele waarde bewaard.

Versleten ketting

Kettingen zijn over het algemeen minder gevoelig voor slijtage in vergelijking met andere sieraden, zoals een ring of een armband. Toch kan het voorkomen dat een erfstuk dat al jarenlang in de familie is, verslijt door ouderdom en gebruik. Een ketting die vaak wordt gedragen kan breekbaar worden of de slotjes kunnen slijten waardoor ze niet goed meer sluiten. Ook voor deze voorvallen is uw juwelier de aangewezen persoon voor reparatie en restauratie. 

Versleten slot van armband of ketting

Sloten van kettingen en armbanden bevatten vaak een bewegend onderdeel dat slijtage kan gaan vertonen door invloeden van vocht, zweet en zuren. Juwelier Jos raadt aan regelmatig de slotjes te laten controleren en wanneer nodig te laten vervangen om het risico op verlies te voorkomen.

Ook hier kan Juwelier Jos u van dienst zijn en uw ketting met veel zorgvuldigheid en vakmanschap weer in de oude staat terugbrengen.

De goudsmeden en het winkelpersoneel van Juwelier Jos kunnen u adviseren over de verschillende opties voor reparatie of restauratie, zodat u samen de best mogelijke oplossing kunt kiezen. 

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.