0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Een schakelarmband
voor dames uitzoeken

Behalve de schakelkettingen in goud en zilver voor heren zijn ook de schakelarmbanden voor dames erg populair. Wilt u een schakelarmband voor dames uitzoeken of laten maken? Dan kunt u bij ons terecht. Een schakelarmband is verkrijgbaar in verschillende soorten schakels. We leggen u graag het verschil uit. W lichten toe wat het verschil is tussen een zilveren schakelarmband en een gouden schakelarmband voor dames. Ook als u een brede, zilveren armband voor dames zoekt kunnen wij u verder helpen.

Kiest u een zilveren schakelarmband voor dames of een gouden schakelarmband voor dames?

Een schakelarmband bestaat, zoals de naam het al zegt, uit verschillende schakels. Dit zorgt ervoor dat de armband soepel om uw pols valt. Wilt u liever een wat subtielere armband? Dan kiest u het beste voor een wat kleinere schakel. Maakt u graag een statement dan is het leuk om te kiezen voor een wat grovere schakel.

Ook de prijs speelt een belangrijke rol of u een schakelarmband in goud of in zilver kiest. Een zilveren schakelarmband is in prijs goedkoper dan een gouden schakelarmband. Daarentegen behoudt goud zijn waarde en kunt u dus uw gouden schakelarmband na jaren nog tegen een goede waarde inleveren. Voor een zilveren schakelarmband is dit helaas niet het geval.

Gouden schakelarmband voor dames. Geelgouden jasseron schakelarmband met zwarte steen naast slot
Zilveren schakelarmband Jasseron met zilveren plaatje en vingerafdruk van dierbare.

Kies voor een brede, zilveren armband voor dames

Zoekt u een brede, zilveren armband voor dames? We bieden u een grote collectie grove armbanden voor dames. Steeds vaker zien we dames met een voorkeur voor grove sieraden. Een grove schakelarmband voor dames kan gecombineerd worden met een andere grove armband of een hip horloge. Draag hier een mooie, stoere ring bij en uw outfit is helemaal compleet. Bekijk onze collectie in onze winkel of bekijk alle brede, zilveren armbanden door dames in onze webshop.

Brede zilveren armband voor dames gourmet plaatarmband met handschrift gravure van overleden vader.

De verschillende soorten schakels op een rij

Er is een grote verscheidenheid aan schakels verkrijgbaar. Hieronder leggen we u graag het verschil uit tussen de meest voorkomende schakels die gebruikt worden voor schakelarmbanden voor dames.

De Venetiaanse schakel

Dit is een klassieke schakel die veel wordt gebruikt in dames schakelarmbanden. De schakels zijn gemaakt van kleine plaatjes die een vierkant vormen. Het uiterlijk van deze schakel is dus vierkant en past mooi bij hoekige vormen, zoals een vierkante bedel of hanger.

Venetiaanse schakelarmband zilver.

De Gourmet schakel

Deze schakel is waarschijnlijk het meest bekend. De gourmet schakel zijn kleine rondjes in elkaar. De bekende Buddha to Buddha armbanden bevatten vaak deze schakels. Een grove brede, zilveren armband voor dames wordt vaak van deze schakel gemaakt. 

Geelgouden gourmet schakelarmband.

De jasseron schakel

Dit is een ronde of ovale schakel met een wat grovere uitstraling. Deze wordt meestal gebruikt als een statement schakelarmband in goud of zilver of voor wat steviger gebouwde personen. 

Zilveren Jasseron schakelarmband.

De gevlochten schakel

De naam van de schakel maakt het al duidelijk, het is een schakel die bestaat uit 3 gevlochten strengen. Deze schakel nodigt uit tot het combineren van verschillende kleuren goud en is in diverse versies verkrijgbaar.

Zilveren gevlochten schakelarmband geoxideerd.

De Vossenstaart schakel

De vossenstaart schakel is een schakel in de vorm van een V. Samen vormen zij een V-vormige staart, vandaar de naam Vossenstaart. Een moderne, chique schakel die u goed kunt combineren met een strak sieraad, zoals een slavenband of een horloge.

 

Geelgouden vossenstaart schakelarmband.

De Anker schakel

Dit is een klassieke schakel met simpele ovale of ronde schakels. Een anker schakel ziet u vaak in bijou sieraden. In edele sieraden, zoals zilver en goud, komt deze schakel iets minder vaak voor.

Hoe draagt u uw schakelarmband? 

Een gouden schakelarmband voor dames is heel goed aan te passen aan een kledingstuk of aan een stijl. Uiteraard kan een enkele armband gecombineerd worden met andere armbanden gemaakt van zilver of andere materialen zoals leer, hout of koord. De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos. Een schakelarmband van zilver voor dames is dus een mooi sieraad om te combineren met andere sieraden.

Zilveren schakelarmband met plaat en gravure in eigen handschrift
Geelgouden schakelarmband gemaakt van oude trouwringen.

Wat is de juiste lengte voor een schakelarmband?

De juiste lengte voor een dames schakelarmband hangt in eerste instantie af van persoonlijke smaak. De ene persoon draagt een armband graag wat losser dan de andere. Over het algemeen kan men ervan uitgaan dat u 1 a 2 vingers tussen uw armband en uw pols moet kunnen leggen voor comfortabel dragen. Zo ligt de schakelarmband dicht genoeg bij uw pols zodat u niet blijft hangen en los genoeg om uw pols om niet te strak te zitten. De armband zit daarnaast het mooiste als deze niet te ver over de hand valt met dragen. 

Komt u er niet helemaal zelf uit? Laat u zich adviseren door ons winkelpersoneel. Wij helpen u graag.

Een schakelarmband voor dames aanschaffen

Wilt u een schakelarmband voor dames aanschaffen? U kunt bij ons terecht voor alle soorten schakelarmbanden. Van brede, zilveren armbanden voor dames tot fijne, gouden schakelarmbanden. Kies voor één van bovenstaande schakels. In onze winkel kunt u terecht voor het aanschaffen van een schakelarmband voor dames of voor andere vragen omtrent uw schakelarmband. Wij helpen u graag.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.