0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Rozenkwarts steen

De Rozenkwarts staat voor onvoorwaardelijke liefde. Een steen om te geven en om te krijgen. Het is een steen met een zacht roze kleur (vandaar ook de naam Rozenkwarts) en het helpt om onszelf en anderen lief te hebben en te accepteren. Bovendien beschermt de Rozenkwarts het kwetsbare in ons, het maakt ons weerbaar en we kunnen de wereld vrolijker tegemoet treden. 

Heeft u ook liefde te vergeven? Laat u een mooie Rozenkwarts door Juwelier Jos in een bijzondere hanger plaatsen. Aan de juiste ketting zal deze liefdessteen zijn zachte werking kunnen doen op het hart chakra. 

Wilt u meer weten over hoe wij een bijzonder sieraad met Rozenkwarts  vervaardigen? Opent u onze website over unieke sieraden en laat u zich verrassen.

Algemene informatie

De zachtroze kleur van de Rozenkwarts wordt veroorzaakt door het titanium dat in de steen zit. De naam Rozenkwarts wordt al sinds 1800 in boeken en correspondentie gevonden. 

De Klassieke Grieken en Oude Romeinen waren ervan overtuigd dat het Rozenkwarts door Aphrodite op aarde was gebracht. Zij was de godin van de schoonheid en liefde. De steen zou seksuele problemen verminderen en de mannelijke en vrouwelijk geslachtsdelen beschermen.

Het Rozenkwarts is uit dezelfde familie als de bergkristal en de amethist. Het Rozenkwarts onderscheidt zich van deze stenen doordat het ijzer, titaan en mangaan bevat. Deze mineralen zorgen ervoor dat de steen deze mooie zachtroze kleur heeft. 

Legt u Rozenkwarts, Amethist en Bergkristal samen dan wordt er gesproken over de Gouden Driehoek. Met zijn drieën zorgen ze voor een optimale positieve energiestroom.

Het Rozenkwarts wordt in de wereld gevonden in Brazilië, Madagaskar, India, Mozambique, Namibië, Zuid-Afrika, Sri Lanka en de Verenigde Staten. 

De werking 

Rozenkwarts staat symbool voor het hart en de romantische liefde. Het heeft een zachte werking en kalmeert bij verdriet en trauma’s. Wij hebben ook in dit artikel weer enkele van deze werkingen voor u verzameld. Zoals vermeld in onze andere artikelen: deze lijst is niet compleet. 

Spirituele eigenschappen: 

 • De spirituele werking van deze zachtroze steen opent het hartchakra en het hart en laat de schoonheid om u heen zien.
 • Het leert eigenliefde en liefde voor anderen en bevordert vriendschappen. Het Rozenkwarts bevordert vergeving.

Mentale eigenschappen:

 • Rozenkwarts leert zelfacceptatie en geeft energie om uzelf de verbeteren.
 • Het is een goede steen als u lijdt aan fobieën.
 • Het stimuleert en bevordert empathie, bevordert vriendschappelijke relaties en de steen trekt harmonieuze liefde aan. 

Emotionele eigenschappen

 • Rozenkwarts helpt positief bij depressie en zorgt voor emotionele genezing.
 • Het maakt onbevangen, onbevreesd en werkt kalmerend.

Fysieke eigenschappen:

 • Omdat de Rozenkwarts werkt op het hart chakra, heeft het een helende werking bij kwalen die met het hart te maken hebben. 
 • Het is goed voor de huid. Door het drinken van rozenkwartswater zal de huid verbeteren. 
 • Het werkt goed voor de nachtrust, bevordert het liefdesleven en vermindert seksuele problemen. 

Verzorging, reiniging en opladen

 • Een Rozenkwarts dat dagelijks gedragen wordt moet ´s avonds met lauwwarm water afgespoeld worden. Dit is om de statische lading weg te nemen. Een alternatief is om de steen bij afnemende maan in het maanlicht te leggen.
 • Wees voorzichtig met fel zonlicht. De kleur van de steen kan lichter worden en daarmee vermindert de kracht van de steen.
 • U kunt de Rozenkwarts opladen door hem naast Bergkristal of op Bergkristal te leggen. Beter nog is om de Rozenkwarts op een Amethist te leggen. Na zo’n twee uur is de steen gereinigd.  

Chakra’s en de Rozenkwarts

De chakra die het meest profijt heeft van de Rozenkwarts is het vierde chakra. Het hart chakra.

Bij welk sterrenbeeld hoort de Rozenkwarts?

Deze zachtroze steen hoort bij het sterrenbeeld Stier en Weegschaal. 

Wat kan Juwelier Jos voor u betekenen?

Volgens de legenden is de Rozenkwarts een kristal van de aartsengel Chamuël. Rozenkwarts brengt harmonie in de liefde en relaties en het geeft vertrouwen.

Bent u toe aan deze mooie roze liefdessteen? Of wilt u deze liever schenken aan een geliefd persoon in uw omgeving? Wat denkt u ervan om deze liefdesbetuiging een extra uitstraling mee te geven door de steen te laten zetten in een prachtige hanger of ring? U kunt Rozenkwarts kopen in onze winkel, op internet of in speciale winkels.

De passie van Juwelier Jos is juist dit soort gedachten en verhalen te vatten in een sieraad. Laat ook u zich verleiden en maakt u een afspraak met een van onze goudsmeden. In samenwerking met u zullen wij dat bijzondere sieraad vervaardigen. 

 U bent van harte welkom en de koffie staat al klaar!

Laat u zich verleiden?

Maak een afspraak voor een uniek sieraad met Rozenkwarts.

 

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.