0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Ringmaat tabel –
Vind gemakkelijk uw perfecte ringgrootte

Vraagt u zich af hoe u de perfecte ring kunt vinden die precies past? 

Laat uw zorgen wegnemen met onze handige ring maat tabel. We zullen uw zoektocht naar de juiste ringmaat en zo naar de perfecte ring vergemakkelijken. Kijkt u mee naar onze tips voor de perfecte pasvorm.

Het belang van het kennen van uw ringmaat

Als toonaangevend juwelier en expert in het sieraad op maat maken, begrijpt Juwelier Jos hoe belangrijk het is om uw juiste ringmaat te kennen. Met de juiste ringmaat zult u uw ring comfortabel en met stijl en elegantie dragen. 

In deze blog laten we u zien hoe u op een eenvoudige manier uw ringmaat kunt bepalen. 

Stijl en comfort

 • Het kiezen van de juiste ringmaat is belangrijk voor het draagcomfort. Als u een ring draagt die te groot of te klein is, is dat heel ongemakkelijk en kan bovendien irritatie veroorzaken. 
 • Bij de juiste ringmaat worden uw handen geaccentueerd en het zal zeker een meer elegantie uitstralen.
 • Als u een ring probeert met de juiste ringmaat, zult u beter in staat zijn om te beoordelen welke stijl of welk ontwerp het beste bij u past.

Nauwkeurige bestelling en minder gedoe

 • Het kennen van uw ringmaat kan veel tijd en moeite besparen bij het online bestellen van ringen. 
 • U hoeft zich geen zorgen te maken over het retourneren van een ring die niet past of over de bijkomende kosten voor het laten aanpassen van de ring.
 • Het elimineert ook de onzekerheid en het giswerk bij het bestellen van een ring voor een speciaal iemand.

Zelfvertrouwen en tevredenheid

 • Het zelfvertrouwen dat ontstaat door het dragen van een perfect passende ring, valt niet te ontkennen. 
 • Het kennen van uw ringmaat zorgt voor een naadloze shopping ervaring en verhoogt de algehele tevredenheid.

Ons winkelpersoneel zal u helpen bij het bepalen van de juiste ringmaat. We kunnen dit direct in onze winkel in Gouda doen of we kunnen u gedetailleerde instructies toesturen. Zo bent u er zeker van dat de ring die u kiest de perfecte pasvorm heeft. 

 

Verenigde StatenVerenigd KoninkrijkFrankrijkDuitslandNederland
5J 1/24915.715.7
6L 1/25216.516.5
7N 1/25417.317.3
8P 1/25718.118.1
9R 1/25919.019.0
10T 1/26219.819.8
11V 1/26520.620.6
12X 1/26721.421.4

De verschillende beschikbare methoden om uw ringmaat te meten

De juiste ringmaat voor uw ring is net zo belangrijk als het edelmetaal en de edelsteen. 

Maar hoe meet u nu precies uw ringmaat? Bij Juwelier Jos, bieden we een verscheidenheid aan methoden om u te helpen dit te doen.

Gebruikmaken van een ringmaat schuifmaat

Een methode die u kunt toepassen is het gebruik van een speciale ringmaat schuifmaat.

 • Deze schuifmaat wordt over de vinger geschoven en afgesteld tot de perfecte pasvorm.
 • Zodra de schuifmaat comfortabel aanvoelt en goed om uw vinger gaat, kunt u de maat aflezen op de schuifmaat.
 • Deze methode is eenvoudig en accuraat. 

Het gebruik van een bestaande ring

Als u al een ring hebt die goed past, kunt u deze ook gebruiken om uw ringmaat te bepalen.

 • Leg de ring op een liniaal en meet de binnendiameter van de ring.
 • De gemeten diameter kunt u vervolgens omzetten naar een Europese ringmaat met behulp van een ringmaat conversietabel.

Online ringmaat hulpmiddelen

Verschillende online hulpmiddelen kunnen u ook helpen bij het bepalen van uw ringmaat. 

 • U kunt bijvoorbeeld een printbare ringmaatgids downloaden. Hiermee kunt u eenvoudig uw ringmaat vinden door uw vinger te meten met behulp van een stukje papier.
 • Een andere online optie is het gebruik van een digitale ringmaat. Dit maakt het mogelijk om de maat van uw ring definiëren door deze te vergelijken met verschillende ringmaat afbeeldingen op uw scherm.

Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat uw ringmaat correct is, zodat uw ring perfect zal passen. Bij Juwelier Jos staan we klaar om u te helpen bij elke stap van dit proces. Onthoudt, meten is weten. 

er zijn verschillende manieren om uw ringmaat te meten

Hoe de ringmaat tabel u kan helpen de perfecte pasvorm te vinden 

In het streven naar de perfecte pasvorm van je ring, kan een ringmaat tabel een onmisbaar hulpmiddel zijn. Bij Juwelier Jos, begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste maat van de ring te kennen om comfort en stijl te waarborgen. Daarom bieden we u graag een uitgebreide gids over hoe u de ringmaat tabel kunt gebruiken om de perfecte pasvorm voor uw sieraden te vinden.

Wat is een ringmaat tabel?

De tabel kunt u gebruiken om de juiste ringmaat te bepalen voor uw nieuwe ring. De tabel is vaak weergegeven in verschillende maten en de gangbare maat van de regio waarin u woont. 

Hoe de ringmaat tabel te gebruiken

Het gebruik van de ringmaat tabel is vrij eenvoudig en vereist slechts een paar eenvoudige stappen:

 • Meet de omtrek van uw vinger met een stuk draad of een meetlint.
 • Noteer de meting in millimeters.
 • Vergelijk uw meting met de maten op de ringmaat tabel om de beoogde ringmaat te ontdekken.

Voordelen van het gebruiken van de ringmaat tabel

Het gebruiken van de ringmaat tabel biedt verschillende voordelen:

 • De ringmaat tabel zorgt ervoor dat u altijd de juiste ringmaat heeft. Dit is weer belangrijk voor de draagbaarheid en het comfort van uw ring. 
 • Als u de juiste ringmaat weet, bespaart dit wat tijd want u hoeft niet te raden. 
 • Bij de juiste ringmaat zult u niet merken dat u een ring draagt. 
Goudsmid Jessy soldeert een gouden ring achter haar werkbank

Welke problemen kunt u tegenkomen bij het meten van de ringmaat?

Bij Juwelier Jos begrijpen we dat het vinden van de perfecte ringgrootte een uitdaging kan zijn. Er zijn verschillende problemen die u tegen kunt komen bij ringmaat metingen. 

We zullen de problemen en hun oplossingen voor u op een rijtje zetten:

Probleem 1: De ring zit te strak of te los

Een regelmatig probleem is dat een ring niet goed past. Het kan zijn dat hij te strak zit of juist te los. Zit hij te strak, dan is dat ongemakkelijk en kan zelfs de bloedcirculatie beperken. Zit uw ring te los, loopt u het gevaar hem te verliezen. 

Oplossing: Meet uw ringmaat op op verschillende momenten van de dag. Als alternatief kunt u ook een goed zittende ring gebruiken als voorbeeld om uw perfect maat te meten.

Probleem 2: De ringmaat varieert tussen verschillende landen en merken

Een ander probleem dat u wellicht tegenkomt, is dat de ringmaat kan variëren tussen verschillende landen en merken. Bijvoorbeeld, de ringmaat die u gewend bent in Nederland, zou niet dezelfde maat zijn als in de Verenigde Staten.

Oplossing: Raadpleeg een ringmaat conversietabel voordat u een ring koopt van een merk dat afkomstig is uit een ander land. Deze tabellen zijn online beschikbaar en geven u een idee van hoe de maten zich tot elkaar verhouden.

Probleem 3: Het meten van de ringmaat met een lint of touwtje

Als u een lintje of een touwtje gebruikt om uw ringmaat op te meten kan dit onnauwkeurig zijn. Het kan zijn dat het lint of touwtje wat rek heeft. U krijgt dan een grotere maat dan uw werkelijke ringmaat. 

Oplossing: Als u geen toegang heeft tot een ringmaatmeter, kunt u in plaats daarvan een strook papier gebruiken. Zorg er bij het meten altijd voor dat u het losjes om uw vinger wikkelt. Wanneer u het merkteken heeft dat aangeeft waar het papier rond uw vinger samenkomt, meet dan dat deel van het papier met een liniaal.

We hopen dat onze tips u helpen bij het oplossen van een probleem met het meten van uw ringmaat. Wilt u dit liever niet of vindt u het te moeilijk dan zal ons winkelpersoneel de meting voor u doen.

Aanvullende tips voor een nauwkeurige ringmaat meting

Elk sieraad moet perfect passen, vooral als het gaat om ringen. Een nauwkeurige ringmaat meting zorgt voor ultiem comfort en een perfecte pasvorm bij het dragen van een ring. Bij Juwelier Jos begrijpen we het belang van precisie in deze kwestie. Daarom geven we u enkele aanvullende tips voor een nauwkeurige ringmaatmeting.

Voorkom giswerk

Het gokken van uw ringmaat kan leiden tot een oncomfortabele pasvorm. Probeert u de ringmaat op verschillende momenten te meten. 

 • Gebruik een meetmiddel om de ringmaat te meten: dit is veruit de gemakkelijkste manier om thuis de juiste ringmaat vast te stellen.
 • Laat uw juwelier uw ringmaat meten: om nauwkeurigheid te garanderen kunt u de ringmaatmeting door uw juwelier laten doen. Ze doen dit praktisch dagelijks en hebben ook de juiste gereedschappen hiervoor.

Kies de juiste maat voor het juiste moment

Bedenk dat uw vingers enigszins zwellen bij warm weer en krimpen bij koud weer. Zorg dat de ringmaat die u kiest comfortabel zit onder alle omstandigheden.

Neem meerdere metingen gedurende de dag: onze vingers hebben de neiging om op te zwellen later op de dag en na inspanning. Probeer daarom uw ringmaat meerdere keren op verschillende momenten van de dag te meten.

Hoe breder de ring, hoe strakker: bredere banden hebben lijken strakker te zitten dan dunnere banden. Houdt u van een brede band, dan is het beter de ringmaat iets groter te nemen.

Het is belangrijk dat uw sieraden perfect passen en comfortabel zijn gedurende de hele dag. Door nauwkeurig uw ringmaat te meten, of door het te laten doen bij een professional, draagt u uw ring met het ultieme comfort en volop genot. Bij Juwelier Jos helpen we u graag met het vinden van de perfecte ringmaat voor uw unieke sieraad.

Ringmaat tabel – in het kort

We hopen dat deze ringmaat tabel u heeft geholpen een beter begrip te krijgen van hoe ringmaten werken en dat het uw keuze voor uw volgende ringaankoop zal vergemakkelijken. 

Bij Juwelier Jos begrijpen we dat het vinden van de juiste ringmaat soms verwarrend kan zijn. Maar maakt u zich geen zorgen, onthoudt dat ons team altijd klaar staat om uw te helpen om de perfecte pasvorm te vinden.

Heeft u na het lezen van deze gids nog steeds vragen over ringmaten? Geen probleem! We zijn op meerdere manieren (zoals telefoon, mail en winkelbezoek) voor u bereikbaar. 

Bedankt voor het lezen en we hopen u snel te zien bij Juwelier Jos.

Heeft u hulp nodig bij het meten van uw ringmaat?

Maak een afspraak in onze winkel of komt u langs.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.