0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Ring laten maken met eigen goud –

Ontwerp uw droomring met uw eigen goudd

Heeft u oud goud en vraagt u zich af wat u hiermee kunt doen? Bij Juwelier Jos begrijpen we dat sentimentele waarde enorm belangrijk kan zijn. Daarom combineren we onze 40+ jaar ervaring in het vak van sieraden maken met uw persoonlijke wensen, om zo een unieke ring te laten maken met uw eigen goud. Laten we van uw waardevolle herinneringen iets nog mooiers maken.

Geef uw kostbare goud een tweede leven!

Het fascinerende proces van het omzetten van uw eigen goud in een ring

Wist u dat u uw eigen kostbare goud kunt omzetten in een op maat gemaakte ring? Bij Juwelier Jos transformeren we uw oude sieraden in een nieuw kunstwerk, met behoud van de sentimentele waarde van het originele goud.

Zo gaat het in zijn werk

Het begint allemaal met het idee dat u uw oude goud wilt laten veranderen naar een ring. Dit idee kunt u bespreken met onze goudsmid die uw idee, wensen en voorkeuren in een eerste ontwerp zal weergeven. 

 • Ontwerp: Na het eerste gesprek met onze goudsmid zal hij een schets maken waarin uw wensen zijn verwerkt. Hoe meer details u kunt aangeven, hoe beter het is voor onze goudsmid om uw idee uit te werken. Het is natuurlijk de bedoeling dat de toekomstige ring perfect bij u gaat passen.
 • Smelten: Nadat de eerste schets is verwerkt in de computer tot een 3D-beeld wordt er een mal gemaakt voor het gieten van uw ring.
 • Verfijning: Als uw ring uit de vorm komt, wordt hij allereerst gecontroleerd op grotere oneffenheden. Daarna wordt de verdere verfijning uitgevoerd met behulp van vijl en schuurpapier.
 • Polijsten: Tot slot wordt de ring met de hand gepolijst om ervoor te zorgen dat deze straalt en glanst. 
Goudsmid Jessy soldeert een gouden ring achter haar werkbank
asbedel roségoud

De goudsmid aan het werk

Het zetten van edelstenen

Afwerking – polijsten

Waarom kiezen voor Juwelier Jos?

Elk stukje “oud” goud dat u inlevert, heeft een verhaal gehad. Onze goudsmeden zullen proberen dit verhaal in stand te houden of het nieuwe verhaal achter de ring adequaat weer te geven. Zo blijft de oorspronkelijke waarde behouden. 

 • Onze goudsmeden zijn ervaren vakmensen met jarenlange ervaring en liefde voor hun ambacht.
 • Onze service biedt een volledig op maat gemaakte ring. Uw ring zal uniek zijn en volledig aan uw ideeën en wensen zijn aangepast.
 • Omdat een sieraad altijd een persoonlijke weergave is van een gelegenheid, persoon of verhaal, zorgen we ervoor dat het nieuwe sieraad dit zo goed mogelijk weergeeft.

Uw “oude” goud hoeft niet in de la te blijven liggen. U kunt het nieuw leven inblazen door een nieuw sieraad als een gouden ring te laten maken. We helpen u graag uw visie, idee en stijl weer te geven. 

Heeft u nog goud liggen en heeft u een idee? Aarzelt u niet en neem contact met ons op. 

Berg geelgouden sieraden dat ingeleverd is als oud goud bij Juwelier Jos.
Uw goud is nu 20% meer waard bij de aankoop van een nieuw sieraad in de winkel van Juwelier Jos op ballon naast foto van goudsmid Jos met logo ernaast en website eronder vermeld.

oud goud verandert in….

…. een prachtige ring met bijzonder ontwerp

Wat zijn de voordelen als u uw eigen goud gebruikt?

Een unieke ring die niemand in de wereld zal hebben. Spreekt dit u aan? 

Het laten maken van een ring van eigen goud maakt het nog specialer. U weet namelijk dat het goud al jaren, zo niet generaties, lang in uw familie is. U kent de verhalen achter de sieraden en het verhaal wordt zo met uw eigen verhaal uitgebreid. 

Bij Juwelier Jos, bieden we deze service graag aan. Maar wat zijn de voordelen van het gebruik van uw eigen goud voor een op maat gemaakte ring?

Persoonlijke waarde

Wanneer u ervoor kiest om uw eigen goud te gebruiken, voegt u een extra laag van betekenis toe aan uw sieraad op maat. Misschien is het goud afkomstig van een familiestuk, of wellicht heeft het andere speciale betekenissen. Dit maakt uw op maat gemaakte ring veel persoonlijker dan een stuk dat is gemaakt met willekeurig goud.

Duurzaamheid en hergebruik

Gevleugelde woorden tegenwoordig maar waar. Door het recyclen van uw eigen “oude” goud vermindert u op uw eigen manier de impact op de aarde. Uw ring zal niet alleen mooi zijn, maar ook ecologisch verantwoord.

Kosteneffectief

Goud is erg mooi en heeft een bijzondere uitstraling, maar het is duur. Als uw ring helemaal of gedeeltelijk van eigen goud gemaakt kan worden, scheelt dit enorm in de kosten. 

Juwelier Jos berekent de waarde van uw oude goud op een goudeerlijke manier, en zal u een aantrekkelijk aanbod doen. 

Steen voor trouwring wordt gecontroleerd met loep achter werkbank

Bewaar uw ring in een sieradendoos

controle van de zetting door een goudsmid

Enkele tips om uw gouden ring het best te verzorgen.

Bij Juwelier Jos geloven we dat uw gouden ring meer is dan alleen een sieraad. En omdat het waarschijnlijk is dat uw ring uw hele leven mee zal gaan en zelfs doorgegeven gaat worden aan volgende generaties, geven we u enkele tips voor de verzorging van uw ring.

Voorkom krassen

Gouden ringen zijn uiterst gevoelig voor krassen. Hier is wat u kunt doen om ze te voorkomen:

 • Draag uw ring niet bij zwaar handmatig werk of sporten.
 • Bewaar uw gouden ringen apart van andere sieraden om krassen te voorkomen.
 • Als u uw ring niet draagt, bewaart u hem in een sieradendoos.

Reinig uw gouden ring regelmatig

Bouw een gewoonte op om uw gouden ring te reinigen met zachte zeep en een zachte doek. Hier zijn enkele stappen:

 • Vul een kom met warm water en voeg wat milde zeep toe.
 • Laat uw gouden ring tussen 15 en 20 minuten in het sopje liggen.
 • Gebruik daarna een zachte doek of tandenborstel om vuil te verwijderen.
 • Spoel uw ring af met water en droog hem grondig.

Jaarlijkse controle van uw ring

Laat uw gouden ring minstens een keer per jaar door een professional inspecteren. Bij Juwelier Jos kunnen we eventuele problemen vroegtijdig opsporen en verhelpen, zoals losse stenen of slijtage.

Vermijd blootstelling aan chemicaliën

Het is beter om uw ring af te doen voordat u in contact komt met huishoudelijke chemicaliën. Deze kunnen vlekken of verkleuringen veroorzaken op uw kostbare sieraad.

Verzeker uw gouden ring

Ook de verzekering van uw ring is een onderdeel van de verzorging. Zeker als u een gouden ring heeft laten maken met dure edelstenen. Zo kunt u uw ring op zijn minst voor de financiële waarde verzekeren. De emotionele waarde is uiteraard onbetaalbaar.  

Enkele tips bij het ontwerp van uw op maat gemaakte gouden ring

Elk nieuw ontwerp van een sieraad, en dus ook van een gouden ring, is iedere keer weer een uitdaging. Het ontwerp moet een weerspiegeling zijn van het verhaal erachter en de persoon die hem gaat dragen. 

Bij Juwelier Jos, helpen we u graag aan een uniek ontwerp dat het beste bij u past.

Kies de juiste goudkleur

Ook de keuze van de kleur goud die u kiest voor uw ring is erg persoonlijk. Draagt u meestal zilver of witgoud? Dan is witgoud een logische keuze. Wilt u uw gouden ring aan een outfit aanpassen? Dan kan roségoud of geelgoud misschien beter passen.

 • Geelgoud zorgt voor een klassieke uitstraling en past bij elke huidtint en outfit.
 • Witgoud geeft een moderne uitstraling en past goed bij een koele huidtint.
 • Roségoud is warm en romantisch en past goed bij de meeste huidtinten.

Selecteer de juiste bandstijl

Er zijn verschillende bandstijlen waaruit u kunt kiezen bij het ontwerpen van uw gouden ring.

 • Pipe Cut Band – deze band is buisvormig. De binnen- en buitenrand van de ring is plat
 • Concave Band – de middensectie van deze band is ingekerfd voor een uniek uiterlijk.
 • Tapered Band – deze band wordt smaller naar de edelstenen toe.
 • Personaliseer uw gouden ring – voegt u een naam, datum of vingerafdruk toe

Het toevoegen van gepersonaliseerde elementen aan uw op maat gemaakte gouden ring kan extra betekenis toevoegen. Denk aan het graveren van namen, data, of zelfs een persoonlijke boodschap.

Kies de juiste edelsteen

De keuze van de edelsteen kan uw op maat gemaakte gouden ring nog specialer maken. Elk type steen heeft zijn eigen unieke kwaliteiten en betekenissen. Zo staat diamant bijvoorbeeld voor eeuwigheid en robijn voor passie.

Ring laten maken met eigen goud – in het kort

We hopen dat u na het lezen van deze blog ook deze ervaring met ons wilt delen. We zijn experts in het creëren van unieke sieraden die de persoon en het verhaal achter het sieraad weergeven. 

We hebben u laten zien hoe boeiend dit proces kan zijn. Het maken van een ring met eigen goud is iets bijzonders – u verlengt de geschiedenis van het goud en van het sieraad. Een mooie manier voor een tweede leven van uw goud. 

U kunt het goud in zijn geheel gebruiken voor een nieuwe gouden ring of een gedeelte van een oude ring laten verwerken in een nieuwere en moderne zetting. Laat uw fantasie de vrije loop en laat onze goudsmeden u adviseren. 

Heeft u vragen of bent u klaar om uw eigen unieke ring te laten maken? Neem dan contact met ons op.

 of liever een klassiek model?
Solitair Crown, geelgoud

Wilt u graag een gouden ring met eigen goud laten maken?

Maak een afspraak in onze winkel.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.