0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Reparatie en onderhoud

van uw Herbelin horloge

Om ervoor te zorgen dat uw horloge in goede staat blijft en u lange tijd kan begeleiden, zullen we in dit artikel uitgebreid informatie geven over reparatie en onderhoud van uw Herbelin horloge.

Een Herbelin horloge is een tijdloos horloge dat feilloos bij vele van uw outfits zal passen. 

Revisie, onderhoud en reparatie is regelmatig nodig, aangezien een horloge vaak dag in, dag uit wordt gedragen. Slijtage is dan op den duur mogelijk. 

Het is ten zeerste aan te raden de revisie en reparatie te laten doen door een erkend Service Center zoals Juwelier Jos.

Als u uw Herbelin horloge koopt, valt het horloge onder garantie. De duur hiervan is 3 jaar voor mechanische en automatische horloges en 2 jaar voor kwartshorloges. Om de garantie te valideren, is het noodzakelijk dat de garantiekaart volledig is ingevuld. 

Tag Heuer horloge voor heren met witte wijzerplaat en roségouden horlogeband.
Max Verstappen horloge met zwarte wijzerplaat en roségouden band laat u repareren bij Juwelier Jos.

Reparatie en onderhoud van uw Herbelin horloge

Zoals alle horloges hebben ook de Herbelins elke 2 tot 3 jaar een onderhoudsbeurt nodig.

Basis Onderhoud:

Omdat een horloge vaak dagelijks gedragen wordt, zijn het vervangen van batterijen en horlogebanden, het testen van de waterbestendigheid en het aanpassen van de armbandlengte de punten die vaker aandacht nodig hebben.

Onderhoud voor het uurwerk:

Het onderhoud van uw horloge wordt gedaan naar de specificaties en voorwaarden van Michel Herbelin.

 • Demontage
 • Inspectie van alle onderdelen
 • Vervanging van versleten onderdelen
 • Reiniging van onderdelen
 • Montage
 • Smering met de juiste olie voor de juiste onderdelen
 • Kalibratie en aanpassing van wijzerplaat en wijzers
 • Eindcontrole en tests

Volledig onderhoud voor de kast (en armband): 

 • reiniging, vervanging van alle kastafdichtingen, waterbestendigheidstest in lucht en onder water (indien van toepassing). 
 • Als u merkt dat er veel krassen zijn op een metalen horlogeband, bezel of glas, kunt u aan onze uurwerkmaker vragen of deze krassen te polijsten zijn. 

De onderhouds- en reparatieprocedures zijn door Herbelin vastgelegd en zullen door onze uurwerkmakers toegepast worden.

Waterbestendigheid:

Aangezien de waterbestendigheid niet permanent gegarandeerd kan worden, is het noodzakelijk dit regelmatig te laten controleren (ideaal gezien eenmaal per twee jaar).
Dit is zeker het geval als u een model heeft waarmee u regelmatig zwemt of doucht. 

Ook als de batterij is vervangen en uw horloge open is geweest, is het van belang om opnieuw de waterbestendigheid te testen. Dit is tevens een voorwaarde om binnen de regels van de garantie te blijven. 

Sommige waterdichte Michel Herbelin modellen hebben een geschroefde kroon. Het is alleen perfect waterdicht als de kroon volledig tegen de kast is aangedraaid. 

Wat zijn de kosten voor onderhoud van Michel Herbelin horloges?

De kosten voor een onderhoudsbeurt van uw Herbelin zijn vanaf € 465 voor een mechanisch uurwerk en vanaf € 149 voor een kwarts uurwerk.

Het is mogelijk dat de kosten hoger uitvallen omdat er onderdelen vervangen moeten worden. Dit wordt pas zichtbaar als het geopend is. Als dit het geval is, zullen we u eerst een nieuwe prijsopgave sturen. Pas na akkoord zullen we de reparatie uitvoeren.

Het merk Herbelin

In de wieg van de Franse horlogemakerij, in Charquemont in de Franse Jura, begon in 1947 het verhaal van Michel Herbelin. Hij gaat tegen de wil van zijn ouders in en in plaats van de zaak van zijn vader over te nemen, stapt hij in de wereld van de horlogemakerij.

Na een aantal jaren in een lokale horlogefabriek gewerkt te hebben, begint hij zijn horlogemerk op de bovenste verdieping van zijn ouders’ huis. 

Zijn eerste horlogelijn heette “Impec”- kort voor “impeccable” (perfect in de Franse taal). Hij wilde een perfect werkend horloge creëren gebaseerd op Franse en Zwitserse leveranciers. Pas in 1965 verandert de naam naar Herbelin.

Sinds 1947 is Herbelin in beweging en is trouw gebleven aan de oorspronkelijke waarden van de oprichter. Alle horloges worden met de hand ontworpen, geassembleerd en gecontroleerd in de Franse ateliers. 

De filosofie van Herbelin: Uurwerken gemaakt met respect voor het ambacht met een vleugje Franse elegantie.

Zijn passie voor de horlogemakerij draagt hij over naar zijn twee zonen, en tegenwoordig werken ook twee van zijn kleinkinderen voor Herbelin. Hun creativiteit en expertise geven het merk steeds weer een nieuwe impuls.

Tag Heuer horloge met witte wijzerplaat en roségouden band laat u maken bij Juwelier Jos in Gouda.

De vervanging van de batterij in een Michel Herbelin horloge

Als u merkt dat het langzamer loopt of stilstaat, is het waarschijnlijk dat de batterij leeg is. 

Het is belangrijk dat u de vervanging van de batterij laat doen door een door Herbelin erkende juwelier. Onze uurwerkmakers hebben ervaring en de juiste apparatuur om de batterij deskundig te vervangen en het weer volgens de specificaties waterdicht te maken. Bovendien zal na vervanging door een professional de garantie gewoon doorlopen. 

De kosten van vervanging van de batterij zijn vanaf € 75.

De vervanging van het glas van een Michel Herbelin horloge

Als het glas van uw Herbelin beschadigd, gebarsten of bekrast is, kan het gelukkig worden vervangen om het weer in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. De meeste modellen hebben saffierglas. 

Meestal kunnen lichte krassen verwijderd worden door polijsten, maar als het glas gebroken is, moet het vervangen worden in de werkplaats van een erkende uurwerkmaker die beschikt over de nodige precisie, ervaring en de juiste vaardigheden. 

Na vervanging van het glas zal, afhankelijk van het model, uw horloge ook onderworpen worden aan een waterdichtheidstest.

Tag Heuer horloge met witte wijzerplaat
Horloge reparaties, zoals het plaatsen van een horlogeband door de pushpin te vervangen

Hoe verzorg ik een Michel Herbelin het best en wat moet ik vermijden?

Om het functioneren op lange termijn te beschermen, raadt Herbelin u aan:

 • U dient op te passen met chemicaliën zoals parfum. Ze kunnen de band en de kast laten verkleuren of beschadigen
 • Gebruik de kroon niet als het nat is
 • Als u met uw horloge in een zwembad of de zee bent geweest is het aan te raden het met zoet water af te spoelen.
 • Wees erg voorzichtig met grote temperatuurverschillen en vocht (bijv. Sauna)
 • Vermijd u stoten en schokken. 

Kom langs voor reparatie of onderhoud van uw Herbelin horloge

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Juwelier Jos – wat kunnen we voor u doen?

Juwelier Jos heeft meer dan 40 jaar ervaring en vakmanschap achter zich. Gedurende deze jaren zijn persoonlijke begeleiding, directe service en kwaliteit steeds meer op de voorgrond gekomen. Onze uurwerkmakers hebben de grootste zorg voor uw horloge en we bieden verschillende reparatiediensten aan. 

Als u nog vragen heeft of meer informatie wilt, nodigen we u van harte uit om onze winkel te bezoeken. Onze gastvrije medewerkers ontvangen u graag met een heerlijk kopje koffie of thee en geven antwoord op al uw vragen.

Als u er zeker van wilt zijn dat u genoeg tijd hebt met onze uurwerkmaker is het aan te raden online een afspraak te maken.