0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Onderhoud sieraden

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van je favoriete sieraad genieten. Juwelier Jos weet uit ervaring dat sieraden speciale zorg nodig hebben. Niet alleen tijdens het dragen, maar ook tijdens het bewaren en reinigen. Hieronder geven je een aantal tips om de levensduur van uw favoriete sieraad te verlengen.

Dragen

Draagt u uw sieraden elke dag of bewaart u uw mooiste sieraden voor speciale gelegenheden? Sieraden mogen gezien worden en kunnen dagelijks gedragen worden. Doe uw sieraden echter altijd af tijdens het sporten, zwemmen of bijvoorbeeld tijdens vieze of zware klusjes, uw sieraden kunnen krassen en andere beschadigingen oplopen. Doe uw sieraden ook af bij het schoonmaken en douchen, (agressieve) schoonmaakmiddelen, chemische stoffen en zeepresten kunnen uw sieraden aantasten, verkleuren en beschadigen. Niet alleen schoonmaakmiddelen en zeep, maar ook parfum, haarlak en cosmetica kunnen stoffen bevatten die uw sieraden kunnen laten verkleuren of aantasten. Het is daarom aan te bevelen om cosmetica en parfum tenminste 10 minuten aan te brengen, voordat u uw sieraden om doet. Zelfs tijdens het slapen kunnen uw sieraden slijten en beschadigen, doe uw sieraden daarom altijd af voor het slapen gaan, zodat u ook de volgende dag weer van uw sieraden kunt genieten!

Bewaren

Bewaar uw sieraden zorgvuldig, zo voorkomt u dat u sieraden kwijt raakt en dat deze ongewenst beschadigd worden. Bewaar uw sieraden daarom niet los in een laatje of op een kastje, maar bij voorkeur in een sieradendoos of juwelenkistje. Juwelenkistjes zijn speciaal ontworpen voor het opbergen van sieraden, zo zijn ze aan de binnenzijde afgewerkt met zacht velours en hebben diverse vakjes, zodat de sieraden niet kunnen krassen. Door elk sieraad in een eigen vakje op te bergen, houdt u uw sieraden collectie bovendien overzichtelijk en kunt u snel uw favoriete sieraad voor dat leuke feestje terug vinden.

Reinigen

Om uw zilveren sieraden schoon te behouden dienen deze regelmatig gereinigd te worden. U kunt uw sieraden eenvoudig reinigen in een lauw/warm sopje met een milde zeep. Eventueel kunt u een zacht borsteltje (bijvoorbeeld een oude zachte tandenborstel) gebruiken om het vuil beter te kunnen verwijderen. Hierna kunt u uw sieraad afspoelen en afdrogen met een zachte doek.

Leren armbanden kunnen niet gereinigd worden met water, maar dienen behandeld worden met een reinigingsmiddel welke speciaal bestemd is voor lederwaren.

Voor uw sieraden hebben wij een ruim assortiment reinigings- en onderhoudsproducten van Hagerty. De poetsdoeken van Hagerty zijn speciaal behandelde flanellen doeken die aanslag verwijderen en die de prachtige glans aan het sierraad teruggeeft. Voor een zwaardere aanslag adviseren wij de dompelbadjes van Hagerty voor een snelle reiniging van uw sieraden. Gebruik het handige zeefje om de sieraden onder te dompelen in het badje, om deze vervolgens af te spoelen met water. Voor het perfecte resulaat adviseren wij de dompelbadjes te gebruiken in combinatie met de poetsdoeken en uw sieraden glinsteren weer als nieuw!

Hagerty onderhoudsproducten:

Hagerty SILVER – voor reiniging van verzilverde en zilveren sieraden

Hagerty GOLD – voor reiniging van vergulde, geel gouden, rosé gouden & wit gouden sieraden

Hagerty JEWEL – milde reiniging van uw sieraden, geschikt voor o.a. goud, platina, diamanten, saffieren & robijnen

Hagerty FINE STONES – voor reiniging van fijne en organische stenen, halfedelsteen, parel, koraal, smaragd, opaal & turkoois

Hagerty FASHION – voor reiniging van uw fashion sieraden met zirkonia, swarovkski, kristal & glas

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.