0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Uw horlogeband verstellen?
Uw horlogeband inkorten of verlengen

Als u een nieuw horloge heeft gekocht of gekregen kan het zijn dat het horloge niet goed past.

We kunnen elke horlogeband verstellen, of deze nu groter of kleiner gemaakt moet worden, ongeacht het materiaal. Zo kunt u uw favoriete horloge weer prettig dragen.

Ook voor een andere horloge reparatie bent u bij ons aan het juiste adres. Onze gecertificeerde horlogemaker heeft meer dan 25 jaar ervaring in het repareren, verstellen en restaureren van verschillende merken horloges.

Horlogeband inkorten

Horlogeband te groot? Als de schakelband van uw horloge te ruim is, kunnen we uw horlogeband inkorten. Dit doen we door schakels te verwijderen.

Er zijn schakelbanden van staal, titanium, zilver of goud die met pushpinnen worden vastgehouden. Zilveren en gouden schakelbanden kunnen alleen door de goudsmid ingekort worden. Hiervoor moet u het horloge achterlaten. Ook zijn er schakelbanden waarbij de pinnen op hun plaats worden gehouden door een klein draaischroefje. We zullen de maat van uw pols opnemen en de benodigde schakels verwijderen om uw horlogeband kleiner te maken. Deze schakels krijgt u mee en dient u goed te bewaren voor het geval de schakelband ooit weer verlengd zou moeten worden.

Leren horlogebanden kunnen helaas niet versteld worden. Deze kunt u zelf op de juiste maat om uw pols bevestigen.

Verlengen van een schakelband

Horlogeband te klein? Het verlengen van een stalen, titanium, gouden of zilveren schakelband van uw horloge is niet gecompliceerd. Als u de schakels nog heeft van uw horloge is de reparatie snel uitgevoerd. We maken de pushpinnen los en zullen zowel aan de boven- als de onderkant van het uurwerk extra schakels plaatsen. Op die manier blijft het horloge in balans en zal uw sluiting netjes aan de onderkant van uw pols blijven zitten.

Indien u de schakels niet meer heeft, zullen deze eerst besteld moeten worden bij de desbetreffende leverancier. Houdt u er rekening mee dat er in dit geval extra kosten aan de reparatie verbonden zijn. We adviseren daarom altijd de schakels van elk horloge goed te bewaren mocht u ze in de toekomst nog nodig hebben. In het uiterste geval kan er een replica gemaakt worden van een schakel. Dit kan alleen in goud of zilver, niet in andere materialen. We informeren u graag over de duur en kosten hiervan als u langskomt met uw horloge  om uw horlogeband te laten verstellen.

Verlengen van een schakelarmband van dit stalen met rosegouden Edifice horloge.
3 horloges met Milanese band in zilverkleur, goudkleur en zwart die wij kunnen verstellen, zoals korter als langer maken.

Verschillende typen horlogebanden

Er zijn verschillende typen horlogebanden die elk op hun eigen manier versteld kunnen worden. Indien u niet zeker weet van welk type of welke materialen uw horlogeband is gemaakt, kunt u natuurlijk altijd bij ons langskomen. De meeste horloges werken met schakels, maar er zijn ook een aantal andere typen horlogebanden die vaak voorkomen. We lichten ze kort toe.

Milanese of Mesh horlogeband verstellen

Het inkorten van een Milanese horlogeband wordt gedaan door het openklappen van de sluiting. Dan kan de sluiting dichter bij de horlogekast geschoven worden en weer dicht geklikt worden. Belangrijk hierbij is dat de sluiting opengemaakt wordt met een klein gereedschap en alleen aan de kant waar het palletje zich niet bevindt. Zo kan het palletje, waar de sluiting in valt, nooit beschadigen. Een Milanese of Mesh horlogeband kunt u ook heel makkelijk zelf thuis aanpassen qua maat. We leggen u graag uit hoe u dit het beste kunt doen als u bij ons langskomt met uw horloge.

Het is ook mogelijk een Milanese of Mesh horlogeband te verlengen. Het verlengen van een Milanese of Mesh horlogeband wordt gedaan door het openklappen van de sluiting. In plaats van de sluiting richting de horlogekast te schuiven voor het kleiner maken wordt deze nu naar het uiteinde geschoven om de band groter te maken. Dit proces wordt herhaald totdat de band goed zit.

Horloge rekband verstellen

Het inkorten van een horloge rekband heeft hetzelfde principe als de schakelband. De schakels van de rekbanden worden met pinnetjes op hun plaats gehouden. Bij het inkorten worden er 1 of meer schakels verwijderd en de uiteinden weer aan elkaar verbonden.

Het verlengen van een horloge rekband heeft hetzelfde principe als de schakelband. De schakels van de rekbanden worden met pinnetjes op hun plaats gehouden. Bij het verlengen worden er 1 of meer schakels tussengevoegd en de uiteinden weer aan elkaar verbonden. Het kan zijn dat de schakels eerst besteld moeten worden, mocht u deze niet meer in uw bezit hebben.

Keramieken horlogeband verstellen

Het inkorten van een keramiek horloge band is een delicaat proces dat alleen door onze gecertificeerde horlogemaker gedaan kan worden. De schakels kunnen met het uitdrukken van de pennen namelijk breken, ondanks dat dit heel voorzichtig wordt gedaan.

Keramiek is een delicaat materiaal en heeft een grote kans op breuken. Daarom wordt het inkorten of verlengen van een keramieken horlogeband alleen op eigen risico van de klant gedaan en alleen door onze horlogemaker uitgevoerd. Als de horlogemaker niet aanwezig is of geen tijd heeft, bestaat dus de kans dat u uw horloge achter moet laten voor het herstellen van uw horlogeband.

1 Citizen horloge met leren band en 1 citizen met metalen, milanese band. Een milanese band kunnen wij voor u verstellen.
M&M Horloe met stalen kast en leren band.

Tijdsduur horlogeband verstellen

Het herstellen van uw horloge doen we direct voor een schakelband en een Milanese band. Uiteraard mits er schakels aanwezig zijn en de reparatie direct uitgevoerd kan worden. Horloges met een keramieken horlogeband moet u achterlaten en worden door onze gecertificeerde horlogemaker gedaan.

U kunt uw horloge meestal de volgende dag of binnen 2 werkdagen weer ophalen. Mochten er schakels besteld moeten worden, zult u uw horloge achter moeten laten en kunt u rekenen op een reparatietijd van gemiddeld 3 à 4 weken. De daadwerkelijke tijd die het gaat kosten is afhankelijk van de voorraad en levertijd van de leverancier.

Kosten horlogeband verstellen

Voor het herstellen van een horlogeband zonder bijzonderheden, zowel inkorten als verlengen, rekenen wij gemiddeld tussen de €12 en €40 per horloge, op het moment van schrijven. De exacte prijs is afhankelijk van het horlogemerk en type band. Hier kunt u een prijsindicatie per horlogemerk vinden.

Maak een afspraak en kom langs in ons atelier

Laat uw horlogeband verstellen of breng uw horloge langs ter reparatie in ons atelier in Gouda. Onze uurwerkmaker Peter zal vervolgens uw horloge op vakkundige wijze repareren.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.