0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Onderhoud en reparatie van TW Steel horloges
Altijd op tijd, altijd in topconditie!

 

TW Steel horloges zijn niet alleen elegante en stijlvolle accessoires, ze zijn ook van hoge kwaliteit en zullen lang meegaan als ze goed worden onderhouden. Om ervoor te zorgen dat uw horloge altijd in perfecte staat verkeert en goed blijft lopen, is het belangrijk om uw horloge regelmatig te laten controleren en te onderhouden door een professionele uurwerkmaker. 

In dit artikel geven we enkele suggesties voor onderhoud en reparatie van uw TW Steel horloge, zodat u er lang van kunt genieten. TW Steel geeft als advies aan om eens per jaar uw horloge te laten controleren en onderhouden. Zeker als u uw horloge veel en regelmatig draagt. 

Onze uurwerkmaker zal de conditie van uw horloge beoordelen en zal onderdelen verwijderen, reinigen, oliën of vervangen. Daarna wordt de werking en de loop van het horloge gecontroleerd. Indien nodig wordt de loop van het horloge opnieuw ingesteld zodat het verder weer de juiste tijd aangeeft.

Als uw horloge afgemonteerd is, wordt het getest op waterdichtheid (deze test is afhankelijk van het model). Pas als alles perfect is, zal de uurwerkmaker de kast polijsten en geeft hij het horloge vrij voor teruggave. 

Horloge reparaties bij Juwelier Jos. Gereedschap om horloge reparaties mee uit te voeren
Batterij vervangen in horloge met pincet. Kom langs voor horloge reparatie bij Juwelier Jos.

Het onderhoud en reparatie van TW Steel horloges – welke stappen volgen we?

Over het algemeen volgen onze uurwerkmakers de volgende stappen bij een onderhoudsbeurt: Deze stappen worden vastgelegd door het merk. 

 • Demontage:
  De horlogemaker begint met het volledig demonteren van het horloge om het uurwerk bloot te leggen.
 • Reiniging:
  De verschillende onderdelen van het horloge worden gereinigd met een speciale oplossing om vuil en oude smeerolie zorgvuldig te verwijderen. Vaak wordt hier gebruikgemaakt van ultrasone reiniging.
 • Controle en reparatie:
  Nadat elk onderdeel grondig is schoongemaakt, wordt het nauwkeurig gecontroleerd om te zien of er sprake is van slijtage, beschadiging of vervorming. Als het nodig is, zullen onderdelen gerepareerd of vervangen worden.
 • Smering en montage:
  De horlogemaker brengt nauwkeurig een gepaste hoeveelheid smeermiddel aan op elk onderdeel en monteert ze weer in de juiste volgorde.
 • Afstelling:
  Het horloge wordt op de juiste tijd en datum ingesteld en op nauwkeurigheid getest. De test op nauwkeurigheid kan soms wel enkele dagen duren.
 • Schoonmaken en afwerking:
  Het horloge wordt weer gemonteerd en grondig schoongemaakt om vingerafdrukken of krassen te verwijderen.
 • Afsluiting:
  Na een laatste controle wordt het horloge weer in elkaar gezet. Het uurwerk krijgt de voor elk model nodige waterdichtheidstest en kan door de eigenaar opgehaald worden.

Door een professionele onderhoudsbeurt zorgt u ervoor dat uw TW Steel horloge goed blijft functioneren. U kunt het zien als de apk-keuring van uw horloge. 

Wat zijn de kosten voor onderhoud van TW Steel horloges?

De kosten voor een onderhoudsbeurt voor TW Steel horloges zijn vanaf € 39 voor een mechanisch uurwerk. Dit geldt voor dames- en heren horloges. In het geval dat er onderdelen vervangen moeten worden, worden de kosten bij de standaardprijs opgeteld. 

Echter, voordat er een reparatie uitgevoerd wordt, zullen we u eerst een prijsopgave sturen. Pas na akkoord van u zal met de reparatie begonnen worden.

Het merk TW Steel

Het Nederlandse horlogemerk TW Steel is een horlogemerk met een innovatief design en ongeëvenaard in zijn stijl. Een merk dat net weer iets anders is dan andere merken. TW Steel ziet hun horloges niet alleen als een nuttig en mooi accessoire maar vooral als een statement. 

Er is een brede collectie aan modellen in roestvrij staal met of zonder chronograaf, met of zonder datumaanduiding, met een leren of siliconen band en in diverse kleuren zoals goud, zilver, grijs en blauw. De kast van de TW Steel horloges is meestal uitgevoerd in roestvrij staal.

Het is een horloge in een robuuste stijl die veel door heren wordt gedragen.

Wie zit er achter TW Steel?

Vader en zoon Cobelens zijn de drijfveren achter TW Steel en dragen hun visie uit. Zoon Jordy Cobelens is het commerciële brein achter het merk en vader Ton Cobelens neemt de creatieve kant van de horlogeontwerpen op zich. 

In 2011 won Jordy de titel van Ernst & Young Emerging Award voor zijn missie: bijzondere horloges verkopen in een aparte stijl die iets toevoegen en de drager complimenteren. 

Inmiddels is het Nederlandse horlogemerk wereldwijd bekend en ze gaan continu door met het ontwikkelen van nieuwe ontwerpen en designs. TW Steel is officieel partner bij rallysport, racing, motorsport en is verbonden aan het Pink Ribben project voor aandacht en werving van fondsen voor borstkanker.

Horloge reparaties, zoals het plaatsen van een horlogeband door de pushpin te vervangen

De vervanging van de batterij in TW Steel horloges

Een TW Steel horloge bevat een batterij die twee tot drie jaar meegaat voordat deze moet worden vervangen. 

Hoe meer functies de horloges heeft en hoe vaker u die functies gebruikt, hoe sneller uw batterij leeg zal zijn. Het is daarom aan te raden om uw horloge regelmatig te laten controleren en ervoor te zorgen dat uw batterij niet leeg raakt. Een lege batterij kan gaan lekken en hierdoor schade aan het uurwerk kunnen veroorzaken. 

Ondanks dat de vervanging van een batterij relatief eenvoudig is, is het aan te raden dit te laten doen door een erkende uurwerkmaker. Hij beschikt over het juiste gereedschap om uw horloge te openen en zal uiterst zorgvuldig omgaan met uw horloge. 

Het vervangen van de batterij bevat de volgende stappen:

 • De achterkant van de kast wordt met een speciaal gereedschap geopend,
 • Er worden verschillende controles uitgevoerd en de oude batterij wordt verwijderd,
 • De batterij wordt vervangen,
 • De pakkingen worden gecontroleerd en waar nodig vervangen,
 • De kast wordt gesloten
 • Als uw horloge waterdicht is, zal er ook een waterdichtheidstest uitgevoerd worden. 

De vervanging van de batterij is vanaf € 15.

Let wel: 

Dit zijn alleen de kosten voor het vervangen van de batterij. Alle andere onderdelen die vervangen moeten worden, zullen apart worden berekend en pas na uw goedkeuring vervangen. 

De vervanging van het glas van een TW Steel horloge

Als het glas van TW Steel horloges is beschadigd door een val, stoot of ongeluk, zou dit de prestaties van het horloge kunnen beïnvloeden. Brengt u dan het horloge bij uw uurwerkmaker zodat hij kan beoordelen of vervanging nodig is. 

De uurwerkmaker heeft de juiste gereedschappen en ervaring om een glas deskundig te vervangen en kan bij een breuk eventuele glasresten uit het uurwerk verwijderen. Het nieuwe glas wordt daarna geplaatst en bevestigd en nadat uw horloge gemonteerd is, zal, afhankelijk van het model, een waterdichtheidstest uitgevoerd worden. 

Tag Heuer horloge met witte wijzerplaat
Details van Tag Heuer horloge met zwarte wijzerplaat

Hoe verzorg ik TW Steel horloges het best en wat moet ik vermijden?

We zullen u enkele tips geven om uw TW Steel horloge in topconditie te houden:

Dagelijks gebruik

 • Vermijdt u het dragen van uw horloge tijdens zware activiteiten of sporten die kunnen leiden tot krassen of beschadigingen van uw horloge.
 • Zorg ervoor dat het horloge goed om uw pols sluit. Dit voorkomt eventuele schade door wrijving.
 • Maakt u uw horloge regelmatig schoon met een zachte, droge doek om vuil en vingerafdrukken te verwijderen.

  Waterbestendigheid

  • Controleert u de waterbestendigheidsclassificatie op de achterkant van uw horloge. Dit is aangegeven in bar. Vermijdt u het onderdompelen van het horloge in water, tenzij het horloge speciaal is ontworpen om onder water te worden gebruikt.
  • Als er toch water in uw horloge terechtkomt, brengt u uw horloge dan meteen naar een horlogemaker om te voorkomen dat het uurwerk wordt beschadigd.

  Bewaren van uw horloge

  • Bewaart u uw horloge op een droge en koele plaats om vochtigheid en warmte te vermijden.
  • Bewaart u uw horloge niet in direct zonlicht of in de buurt van magnetische velden, omdat dit de prestaties van het horloge kan beïnvloeden.

  Onderhoud

  • Laat u uw horloge jaarlijks nakijken en onderhouden door een professionele uurwerkmaker om ervoor te zorgen dat uw horloge goed blijft functioneren.
  • Zorgt u ervoor dat de horlogeband van uw TW Steel regelmatig gereinigd wordt. 
  Stalen horlogeband in 2 versies, bicolor horlogeband en een zwarte leren horlogeband verkrijgbaar bij Juwelier Jos

  De horlogeband

  Afhankelijk van het materiaal waarvan de horlogeband gemaakt is, kunt u de reiniging aanpassen.
  Is de horlogeband van uw TW Steel kapot, wilt u een andere look of heeft u meer informatie nodig over de verschillende horlogebanden, komt u dan langs bij ons. Ons winkelpersoneel zal u uitgebreid informeren.
  We hebben een uitgebreide collectie in modellen van horlogebanden in rubber, siliconen en leer met de traditionele gespsluiting of een vouwsluiting.

  Kom langs voor reparatie of onderhoud van uw TW Steel horloge

  Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

  Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

  Juwelier Jos – waar staan we voor?

  Bij Juwelier Jos hechten we grote waarde aan “Directe Service”, “Persoonlijke Begeleiding” en “Kwaliteit”. Met meer dan 40 jaar ervaring staan we bekend om ambachtelijk vakmanschap, ervaring en precisie bij het repareren en onderhouden van horloges. Onze uurwerkmakers hebben een vaste hand en beschikken over de juiste kennis en vaardigheden om uw horloge in topconditie te houden. Of het nu gaat om het vervangen van de batterij of het repareren van uw horloge, wij staan graag voor u klaar.

  Kunnen we verder nog iets voor u doen? 
  U bent van harte welkom in onze winkel. Heeft u wat meer tijd nodig met onze uurwerkmaker? Aarzelt u niet om een afspraak te maken. Een kopje koffie of thee staat voor u klaar.