0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Reparatie en onderhoud van uw

Piaget horloge

Het kopen of krijgen van een Piaget horloge is een bijzondere gelegenheid. Een Piaget horloge is meer dan alleen een horloge. Het is een sieraad dat behalve de tijd aangeeft, een tijdloos accessoire is en zonder problemen bij vele van uw outfits zal passen. 

Als u een investering doet in een Piaget horloge gaat u ervan uit dat het horloge uw leven lang of zelfs langer mee zal gaan. En dit zal zeker het geval zijn. Zoals elk mechanisch voorwerp, heeft een horloge onderhoud nodig. Het bestaat per slot van rekening uit vele tientallen onderdeeltjes die 24/7 voor u in beweging zijn. 

In onze blog zullen we u veel informatie geven over het merk Piaget en het onderhoud van uw horloge

Of uw horloge nu gereviseerd, gerepareerd of gerestaureerd moet worden, regelmatig onderhoud is onmisbaar voor een lange levensduur. De revisie en reparatie moet gedaan worden door een erkend Service Center zoals Juwelier Jos. Alleen ervaren uurwerkmakers beschikken over de juiste apparatuur, gereedschappen en kennis om deze prachtige horloges te onderhouden. 

Horlogemaker bekijkt uurwerk van Piaget horloge met loep.
Uurwerk van Piaget horloge wordt afgesteld door horlogemaker met handschoenen aan met rode details op achtergrond.

Het onderhoud en reparatie van uw Piaget horloge

Uw horloge binnenbrengen voor onderhoud

De dagelijkse verzorging die u thuis kunt uitvoeren garandeert de nauwkeurigheid en goede werking van uw horloge. Een horloge blijft een precisie-instrument en het heeft af en toe technische zorg nodig. Piaget raadt aan elke drie tot vijf jaar een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Dit is afhankelijk van hoe vaak u uw luxe horloge draagt, het model en de omgeving waarin u het draagt.

Een volledige service

Bij een volledige service zal de uurwerkmaker uw horloge grondig inspecteren door elk onderdeel afzonderlijk te controleren. Daarvoor wordt uw horloge volledig gedemonteerd, gerepareerd en opnieuw gemonteerd volgens de hoge normen van het huis Piaget.

Het polijsten van uw horloge geeft de glans weer die het op de eerste dag had. Onze horlogemakers halen uw horloge zorgvuldig uit elkaar zodat elk onderdeel afzonderlijk kan worden gepolijst. Dit is een delicaat proces waarbij een uiterst fijn laagje metaal wordt verwijderd, dus het mag alleen worden uitgevoerd als het noodzakelijk is.

Een vintage Piaget horloge restaureren

Achter elk sieraad en elk horloge is er een verhaal, herinneringen of een speciaal moment. Het kan zijn dat het vintage-horloge dat u in uw bezit heeft al meerdere generaties in de familie is. Piaget heeft de mogelijkheid om horloges tot 140 jaar oud te restaureren. 

Dit proces wordt alleen uitgevoerd door Piaget zelf. Voordat de restauratie begint, krijgt u een persoonlijke diagnose en een gedetailleerde kostenraming, waarbij rekening wordt gehouden met al uw wensen.

De restauratie wordt vervolgens uitgevoerd door de meester-uurwerkmakers in de Piaget-werkplaats in Zwitserland. Ze demonteren uw horloge, herstellen defecte onderdelen, vervangen onderdelen of vervaardigen zelfs het onderdeel als het niet meer te vinden is.

Waterbestendigheid:

De waterbestendigheid van Piaget horloges varieert afhankelijk van het specifieke model. Over het algemeen bieden Piaget horloges echter een zekere mate van waterbestendigheid, variërend van ongeveer 30 meter tot 100 meter diep. U moet altijd de limieten van de waterbestendigheid kennen van uw specifieke Piaget horloge en voorzichtig zijn bij het blootstellen aan water om eventuele schade te voorkomen.

Ondanks dat vele modellen waterbestendig zijn, is de waterbestendigheid van uw horloge niet permanent gegarandeerd. Het is belangrijk dit regelmatig te laten controleren (ideaal gezien eenmaal per jaar). 

De pakkingen kunnen namelijk door het veelvuldig gebruik van het horloge en de kroon slijten. Ook door schokken of andere factoren zoals zweet, parfum en sterke verschillen in temperatuur kunnen de pakkingen slijten. 

Wat zijn de kosten voor onderhoud van mijn Piaget horloge?

De kosten voor een onderhoudsbeurt voor uw Piaget horloge zijn vanaf € 465 voor een mechanisch uurwerk en vanaf € 149 voor een kwarts uurwerk.

Het is mogelijk dat de kosten hoger uitvallen omdat er onderdelen vervangen moeten worden. Dit wordt pas zichtbaar als het horloge open is. Als dit het geval is, zullen we u eerst een nieuwe prijsopgave sturen. Pas na akkoord zullen we de reparatie uitvoeren.

Het merk Piaget

“Always do better than necessary” is het motto van Piaget. Een motto dat het maison Piaget al begeleid sinds 1874. 

Een jonge (pas 19 jaar) Georges-Édouard Piaget zette zijn passie voor de horlogerie om in zijn eerste atelier dat op de familieboerderij werd opgezet. In de eerste jaren werkte de hele Piaget familie mee en in 1910 was Piaget een florerend bedrijf. 

In 1943 nam Timothée Piaget, de zoon van Georges-Édouard, het bedrijf aan de hand en hij veranderde het bedrijf van een fabrikant van uurwerken in een maker van luxe polshorloges en zakhorloges.

De volgende generaties Piaget gingen met het merk verder en in 1960 werd door Piaget het dunste automatische uurwerk in de wereld uitgebracht. 

In 1959 voegde Maison Piaget juwelen toe aan de horlogelijn.  Inmiddels was de vierde generatie van de Piaget aan het hoofd. Hij gaf de opdracht om “do what has never been done before”. Deze uitdaging leidde tot een serie horloges met een edelstenen wijzerplaat in levendige kleuren en werd het kenmerk van Piaget. 

De Piaget Polo watch werd het symbool van de verbintenis tussen Piaget en de polo sport. 

Limelight Gala Precious watch horloge roségoud met briljanten in lunette wordt vastgehouden door hand op beige achtergrond.<br />

De vervanging van de batterij in uw Piaget horloge

Het kan zijn dat de batterij van uw horloge leeg is, maar dat een servicebeurt nog niet nodig is. Over het algemeen zal de batterij elke 2-3 jaar vervangen moeten worden. Hoe lang de batterij meegaat is weer afhankelijk van het aantal functies dat uw horloge heeft en hoe vaak u deze functies gebruikt. 

De kosten van vervanging van de batterij zijn vanaf €75.

De vervanging van het glas van uw Piaget horloge

Als het glas van uw Piaget horloge krassen, barsten of andere beschadigingen vertoont, kan het worden vervangen om het horloge weer in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. 

Hoewel kleine krassen vaak weggepolijst kunnen worden, is het in het geval van een gebroken glas noodzakelijk om dit door een erkende uurwerkmaker te laten vervangen. Het vervangen van een gebroken glas vereist een hoge mate van precisie, ervaring en het juiste gereedschap.

Nadat het glas is vervangen, zal, afhankelijk van het model, uw horloge ook een waterdichtheidstest ondergaan.

Tag Heuer horloge met witte wijzerplaat
Details van Tag Heuer horloge met zwarte wijzerplaat

Hoe verzorg ik mijn Piaget het beste en wat moet ik vermijden?

Tips voor dagelijkse verzorging

 • Automatische horloges:
  – Uw mechanische horloge wordt graag elke dag opgewonden om het uurwerk in beweging te houden.
  – Voor een horloge met handmatige opwinding draait u de kroon tot hij tegenwerkt, zonder hem te forceren.
  – Voor een automatisch horloge raden we aan de kroon minstens twintig slagen te draaien.
 • Magnetische velden:
  Door uw horloge uit de buurt van magnetische velden te houden, behoudt het zijn precisie. Een magnetisch veld kan namelijk de precieze loop van het horloge beïnvloeden.
 • Reiniging:
  Doe uw horloge af voordat u in zeewater zwemt of cosmetica gebruikt. Om uw horlogekast en metalen armband schoon te maken, veegt u ze gewoon af met een beetje zeepwater (alleen bij waterdichte horloges) en droogt u ze af met een zachte doek. 
 • Bescherming:
  Bescherm uw horloge door het af te doen bij activiteiten die sterke trillingen of schokken kunnen veroorzaken.
 • De kalender:
  Als u de datum wilt verzetten is het beter dit overdag te doen.
 • Bewaren en/of meenemen:
  Wanneer u het horloge niet om uw pols draagt, moet het op een veilige en droge plaats blijven, beschermd tegen licht.
 • De horlogeband:
  Houdt het bandje van uw horloge als nieuw door enkele onderhoudstips op te volgen:

  Voor leren bandjes vermijdt het volgende:
  – Veelvuldig contact met water
  – Blootstelling aan overmatige vochtigheid
  – Langdurige blootstelling aan zonlicht
  – Contact met cosmetica en olieachtige materialen

  Voor rubberen banden, vermijd:
  – Nagellak
  – Langdurige blootstelling aan zonlicht

Kom langs voor reparatie en/of onderhoud van uw Piaget horloge

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Juwelier Jos – waar staan we voor?

Bij Juwelier Jos hechten we veel waarde aan persoonlijke begeleiding, directe service, vakmanschap en kwaliteit. 

Onze ervaren uurwerkmakers behandelen uw horloge met de grootste zorg en bieden verschillende reparatiediensten aan om ervoor te zorgen dat uw horloge weer in topconditie is. 

Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen, dan nodigen wij u van harte uit om onze winkel te bezoeken. Onze gastvrije medewerkers ontvangen u graag met een heerlijk kopje koffie of thee en staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Als u er zeker van wilt zijn dat u genoeg tijd hebt met onze uurwerkmaker is het aan te raden online een afspraak te maken met behulp van de link op deze pagina.