0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Reparatie en onderhoud

van uw Oris horloge

Oris horloges zijn robuuste, stijlvolle en praktische accessoires van een zeer hoge kwaliteit en een tijdloze uitstraling, die, net zoals de auto’s van hun zakenpartner, regelmatig een onderhoudsbeurt nodig hebben. 

Een Oris horloge kopen is een goede beslissing en we geven u in deze blog een aantal tips over reparatie en onderhoud van uw nieuwe aanschaf. 

Oris geeft als advies om uw horloge elke 4 tot 6 jaar te laten onderhouden. Dit is een volledige revisie en schoonmaakbeurt van het uurwerk. Reparaties en vervanging van onderdelen worden uitgevoerd en de afdichtringen worden gecontroleerd en vervangen.

Het is belangrijk om uw Oris voor reparaties alleen naar een erkende Oris dealer te brengen of naar de officiële Oris reparatieservice. Dit om er zeker van te zijn dat uw horloge behandeld wordt door professionele horlogemakers die gebruikmaken van originele Oris onderdelen.

Juwelier Jos is officieel erkend als servicepunt van Oris. 

Tag Heuer horloge voor heren met witte wijzerplaat en roségouden horlogeband.
Max Verstappen horloge met zwarte wijzerplaat en roségouden band laat u repareren bij Juwelier Jos.

Het onderhoud en reparatie van Oris horloges – welke stappen volgen we?

Reparatie en onderhoud wordt door elk merk voorgeschreven. Het is een precisie karwei dat door onze ervaren uurwerkmakers wordt uitgevoerd volgens het protocol van Oris. De volgende stappen zullen worden doorlopen:

 • Demontage:
  Uw horloge wordt uit elkaar gehaald en de onderdelen gecontroleerd. Eventuele gebreken/onderdelen worden gerepareerd of vervangen.
 • Smering en montage:
  Na stap 1 zal elk onderdeel naar behoren gesmeerd of geolied worden, waarna het horloge weer in elkaar wordt gezet.
 • Afstelling:
  Daarna wordt het horloge opnieuw ingesteld (tijd, datum en andere functies) en zal gedurende enige tijd (soms dagen) op nauwkeurigheid getest worden.
 • Waterdichtheidstest:
  Met behulp van een speciale drukkamer zal het horloge getest worden op waterdichtheid volgens de voorschriften van elk model.
 • Polijsten en afwerking:
  Als laatste zal uw horloge gepolijst en afgewerkt worden. 

Wat zijn de kosten voor onderhoud van Oris horloges?

De kosten voor een onderhoudsbeurt voor uw Oris zijn vanaf € 364 voor een mechanisch uurwerk en vanaf € 99 voor een kwarts uurwerk. Dit geldt voor dames- en heren horloges. In het geval dat er onderdelen vervangen moeten worden, worden de kosten bij de standaardprijs opgeteld. 

Bij ontvangst van uw horloge zullen we u een prijsindicatie geven. In het geval dat de kosten hoger uitvallen, bijvoorbeeld door onderdelen die vervangen moeten worden, zullen we u eerst een prijsopgave sturen. Pas na akkoord zullen we de reparatie uitvoeren.

Het merk Oris

In 1904 werd in het Zwitserse Hölstein een recent gesloten horloge fabriek overgenomen door Paul Cattin en Georges Christian. Ze noemden hun nieuwe bedrijf “Oris” – genaamd naar een klein riviertje in de buurt. 

In eerste instantie maakten ze zakhorloges en het eerste armbandhorloge vond zijn weg naar de markt in 1925.

Als in 1927 een van de oprichters sterft, wordt Jacques-David LeCoultre president van Oris. Oscar Herzog, de zwager van Christian, neemt de dagelijkse leiding over en leidt de firma door de 20e eeuw van 1928 tot 1971.
De firma breidt verder uit en is tevens een van de eerste bedrijven die gelijke kansen geeft aan vrouwen en mannen.

Oris onderscheiden zich in 1938 als er een nieuwe lijn geboren wordt: “the Big Crown” lijn. Het heeft een grote kroon, zo gemaakt, zodat piloten, zelfs met handschoenen aan, de kroon konden gebruiken. 

Gedurende en na de Tweede Wereldoorlog, lukte het Oris om drijvende te blijven door het produceren van wekkers. 

In 1952 werd het eerste automatische model gelanceerd. In de 60 er jaren werden nieuwe modellen zoals een duikershorloge en een model met chronometer geïntroduceerd. De laatste was mogelijk omdat de Zwitserse Watch Statute, die de firma gedurende 30 jaar verbood nieuwe technologie te introduceren, eindelijk werd teruggedraaid. 

Aan het eind van de 60er jaren is Oris een van de grootste horlogemerken ter wereld met een productie van 1.2 miljoen horloges per jaar, eigen gereedschappen en machines en een trainingsprogramma dat zo’n 40 ingenieurs en uurwerkmakers per jaar bracht.

Door de Quartz crisis werd de beslissing genomen om geen Quartz horloges meer te produceren en zich volledig op de productie van mechanische horloges te concentreren. Dit resulteerde in de karakteristieke Pointer Calendar horlogelijn.

Gedurende de volgende jaren worden er vele innovatieve horloges ontworpen en gelanceerd. Van duik- tot pilotenhorloges. De Oris horloges zijn nauw verbonden met de jazz scene en met de motorsport van de Formule I.

Tag Heuer horloge met witte wijzerplaat en roségouden band laat u maken bij Juwelier Jos in Gouda.

De vervanging van de batterij in Oris horloges

Een Oris bevat een batterij die drie tot vijf jaar meegaat voordat deze moet worden vervangen. Dit hangt af van hoe vaak u uw horloge draagt en hoe vaak u de verschillende functies gebruikt. 

Zelfs als uw horloge goed functioneert, is de aanbeveling van Oris dat u eens in de 3 jaar de batterij laat vervangen. Zo zal een optimale werking gegarandeerd blijven. 

Welke stappen omvat de vervanging van de batterij:

Het vervangen van de batterij bevat de volgende stappen:

 • De achterkant van de kast wordt met een speciaal gereedschap geopend,
 • De oude batterij wordt verwijderd,
 • De contactpunten worden zorgvuldig schoongemaakt en de nieuwe batterij wordt geplaatst,
 • De pakkingen worden gecontroleerd en waar nodig vervangen,
 • De kast wordt gesloten en er wordt gecontroleerd of alle functies werken,
 • Als uw horloge een waterdicht model is, zal er ook een waterdichtheidstest uitgevoerd worden. 

De vervanging van de batterij is vanaf € 50.

Let wel:
Dit zijn alleen de kosten voor het vervangen van de batterij. Alle andere onderdelen die vervangen moeten worden, zullen apart worden berekend en pas na uw goedkeuring vervangen. 

De vervanging van het glas van Oris horloges

Als het glas bekrast is of zelfs gebroken, is het belangrijk om uw horloge naar een uurwerkmaker te brengen. Een lichte kras kan misschien gepolijst worden, maar een gebroken glas kan intern schade veroorzaken. 

Onze uurwerkmaker zal ervoor zorgen dat het glas vervangen wordt en uw horloge weer in perfecte staat bij u terug komt. 

Tag Heuer horloge met witte wijzerplaat
Horloge reparaties, zoals het plaatsen van een horlogeband door de pushpin te vervangen

Hoe verzorg ik mijn Oris het best en wat moet ik vermijden?

We zullen u enkele tips geven om uw Oris horloge in topconditie te houden:

Dagelijks gebruik

 • Maak het regelmatig schoon met een zachte, droge doek om vuil en vingerafdrukken te verwijderen en past u op met parfum, chemicaliën of andere scherpe middelen. 

Waterbestendigheid

 • Zorgt u ervoor dat de kroon en drukknoppen volledig zijn ingedrukt en laat u dit regelmatig testen. Gebruik de kroon en de drukknopen niet als u zich in het water bevindt. 

Bewaren van uw horloge

 • Als u uw horloge niet draagt, is het aan te raden het op te bergen in een droge en donkere ruimte. 
 • Laat u uw horloge niet in direct zonlicht of in de buurt van magnetische velden. Dit zou de werking van uw horloge kunnen beïnvloeden.

Onderhoud

 • Laat u uw horloge regelmatig nakijken en onderhouden.
  U kunt hiervoor de aanbevelingen van Oris volgen.

Kom langs voor reparatie of onderhoud van uw Oris horloge

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Juwelier Jos – waar staan we voor?

Passie voor het vak, veel geduld, directe service, persoonlijke begeleiding, kwaliteit, en ruim 40 jaar ervaring zijn de basis van Juwelier Jos. We staan bekend om ons vakmanschap en precisie bij het onderhoud en de reparatie van horloges. Onze uurwerkmakers zorgen ervoor dat uw horloge optimaal blijft functioneren. 

Kunnen we verder nog iets voor u doen? 
U bent van harte welkom in onze winkel. Heeft u toch wat meer tijd nodig met een van onze uurwerkmakers? Aarzelt u dan niet om een afspraak te maken. Een kopje koffie of thee staat voor u klaar.