0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Meistersinger horloge laten repareren?

 

Een Meistersinger horloge is een ingewikkeld mechanisch instrument. Het loopt dag na dag en vaak jarenlang zonder ooit stil te staan. Net zoals een auto geen 200.000 km onderhoudsvrij rijdt, heeft ook uw horloge regelmatig onderhoud nodig. MeisterSinger adviseert een revisie om de 4-5 jaar.

Dit hangt af of u uw Meistersinger horloge intensief draagt en de verschillende functies, voor zover aanwezig, vaak gebruikt. Van beoordeling tot eindcontrole zijn handenarbeid, veel ervaring, een vaste hand en veel tact vereist. Eerst opent de uurwerkmaker uw horloge en komt tot een beoordeling van de toestand van het horloge of een defect in het horloge. Soms is het probleem duidelijk; in bijzondere gevallen kan het opsporen van de fout lastig zijn. Als het defect is vastgesteld en we weten wat nodig is om uw horloge te repareren, maken we voor u een prijsopgave. Pas als u uw akkoord heeft gegeven, begint de daadwerkelijke reparatie.

Afhankelijk van de situatie moeten onderdelen worden verwijderd, gereinigd, geolied of vervangen. Daarna controleren we de werking en de loop van het horloge, indien nodig stellen we de loop van het horloge opnieuw in. Als uw horloge weer dicht is, wordt het getest op waterdichtheid. Daarna wordt uw Meistersinger horloge op een horlogewinder gezet om te zien of de automaat opwindt en de volledige gangreserve is bereikt. Pas als alles perfect is, zal de uurwerkmaker de kast polijsten en geeft hij het horloge vrij voor teruggave. 

Meister Singer horloge met bruin leren band, stalen kast en blauwe wijzerplaat met veel details.
Stalen Meister Singer horloge met fel oranje wijzerplaat en fel oranje leren band.

Uit welke stappen bestaat het onderhoud / reparatie van uw Meistersinger horloge?

Over het algemeen volgen onze uurwerkmakers de volgende stappen bij een onderhoudsbeurt. Tijdens een revisie worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd: 

 1. Volledige demontage, 
 2. Standaard demagnetiseren van het uurwerk, 
 3. Ultrasone reiniging van alle uurwerkonderdelen in speciale reinigingsbaden,
 4. Vervanging van versleten uurwerkonderdelen, 
 5. Montage van het uurwerk, 
 6. Smering van alle lagerpunten met de juiste smeermiddelen, 
 7. Controle van alle functies, 
 8. Fijnafstelling, reiniging van de kast, 
 9. Vervanging van de kroon, stift en afdichtingen, 
 10. Indien nodig ook vervanging van de loop, 
 11. Herstel van de waterdichtheid, eindcontrole die meerdere dagen duurt.

Al met al zorgt een professionele onderhoudsbeurt door een ervaren uurwerkmaker ervoor dat uw Meistersinger horloge weer als nieuw functioneert en dat u nog vele jaren optimaal kunt genieten.

Wat zijn de kosten voor een onderhoud van mijn Meistersinger horloge?

De kosten voor een volledige servicebeurt voor Meistersinger zijn vanaf €. 425,-. Dit geldt voor dames- en heren horloges. Zouden er onderdelen vervangen moeten worden, dan wordt dit bij de standaardprijs opgeteld. U zult eerst van ons een prijsopgave voor akkoord ontvangen voordat we reparaties uitvoeren.

Het merk Meistersinger

Het merk MeisterSinger is een jong horlogemerk dat in 2001 is opgericht door Manfred Brassler die zijn visie om terug te gaan naar de oorsprong van het horlogeambacht vorm gaf door een lijn met eenwijzerhorloges te ontwerpen. De gedachte erachter was om meer te genieten van het moment en wat nonchalanter om te gaan met de tijd. Zo heeft de wijzerplaat 144 kleine streepjes en elk streepje geeft 5 minuten aan. Het is even wennen, maar als u het eenmaal doorhebt, is het erg intuïtief, bijna kinderspel.

In vroegere tijden hadden kerktorens, stadhuizen en klokken meestal maar een wijzer. Pas later in onze moderne tijd en met de voortschrijdende modernisering werden minuut- en secondewijzers geïntroduceerd. De MeisterSinger horloges hebben de hoogste kwaliteit en als bijzonder kenmerk hebben sommige modellen een belletje dat op het hele uur klinkt. Deze Bell Hora lijn is voor zijn hele concept bekroond met de “Red Dot Design Award”.

Achterkant van een automatisch Meister Singer horloge.

De vervanging van de batterij in uw Meistersinger horloge

Een MeisterSinger horloge bevat meestal een batterij die twee tot drie jaar meegaat voordat deze moet worden vervangen. De batterij zal wat minder lang meegaan als u een horloge heeft met meerdere functies die u regelmatig gebruikt. 

Het is zeker raadzaam om uw high-end horloge naar een erkend reparatiecentrum te brengen zodra de batterij bijna leeg is, om te voorkomen dat de batterij lekt en schade aan het horloge zou veroorzaken. De vervanging van de batterij wordt gedaan volgens een protocol dat door MeisterSinger is voorgeschreven en bestaat uit de volgende onderdelen:

 • De achterkant van de kast wordt geopend
 • Er worden verschillende controles uitgevoerd
 • De batterij wordt vervangen
 • De pakkingen worden gecontroleerd en waar nodig vervangen
 • De kast wordt gesloten

De vervanging van de batterij is vanaf € 15. Let wel: Dit zijn alleen de kosten voor het vervangen van de batterij. Alle andere onderdelen die vervangen moeten worden, worden pas na uw goedkeuring vervangen. 

 

De vervanging van het glas van uw Meistersinger horloge

Het glas van een MeisterSinger horloge is meestal gemaakt van saffierkristal, een synthetisch materiaal dat zeer krasbestendig is. Dit betekent dat het glas zeer helder en doorzichtig is, wat zorgt voor een duidelijke aflezing van de wijzerplaat, bovendien vermindert het schittering en reflecties. Saffierglas is ook bestand tegen thermische schokken, wat betekent dat het minder snel barst bij extreme temperatuurschommelingen.

Helaas komt het wel eens voor dat door een stoot, val of ongeluk het glas breekt of beschadigd wordt. Het is raadzaam het glas door een professionele uurwerkmaker te laten vervangen. Hij zal niet alleen het glas en alle scherfjes uit het uurwerk verwijderen, maar zal ook kijken of er inwendig geen beschadigingen zijn. Na vervanging wordt het glas weer volgens de normen van MeisterSinger weer vastgezet. 

Stalen MeisterSinger horloge met zwarte wijzerplaat en bruin leren band.
Horlogemaker repareert uurwerk van Meister Singer horloge.

Hoe verzorg ik mijn Meistersinger het best en wat moet ik vermijden?

Waterbestendigheid

Water is de grootste vijand van elk horloge- en helaas is de waterbestendigheid geen permanente toestand. Externe invloeden kunnen de waterbestendigheid van uw horloge negatief beïnvloeden, zoals afdichtingen die door ouderdom poreus zijn geworden, sterke temperatuurschommelingen of vaak contact met alledaagse chemicaliën. Het is raadzaam om de waterbestendigheid van een mechanisch horloge regelmatig te laten controleren door uw uurwerkmaker.

De waterbestendigheidsklasse van uw horloge is gegraveerd op de achterkant van de kast.

 • 3 bar – Uw horloge is spatwaterdicht, maar blijft verder liever droog.
 • 5 bar – Uw horloge kan onder de douche worden gedragen.
 • > 20 bar – uw horloge kan u begeleiden bij het duiken.

Belangrijk:

Trek nooit aan de kroon als u zich onder water bevindt. Bij modellen met een schroefkroon moet u erop letten dat u deze na elk gebruik weer goed vastdraait.

Magnetische velden

Magnetische velden – bijvoorbeeld van inductiekookplaten, mobiele telefoons, koelkastmagneten of luidsprekers – kunnen uw mechanische horloge beïnvloeden. Als u plotseling een sterke afwijking in het lopen van uw horloge opmerkt, kan dit het gevolg zijn van magnetisering van uw horloge. Een horlogemaker kan dit snel verhelpen.

Horlogebanden

Leren banden: Zoals elk leren product moet ook een leren band zorgvuldig worden behandeld. Bescherm uw leren bandje daarom tegen water en vocht, vet, cosmetica en chemicaliën, en stel het niet te veel bloot aan de zon.

Metalen armbanden : Ook metalen armbanden moeten regelmatig worden schoongemaakt. Gebruik een microvezeldoekje voor de oppervlakkige reiniging en een zachte tandenborstel of wattenstaafje voor de tussenruimtes.

Kom langs voor reparatie van uw Meistersinger horloge

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Ambacht, vakmanschap en een zeer vaste hand zijn de eigenschappen van onze ervaren uurwerkmakers. Juwelier Jos biedt zijn klanten al ruim 40 jaar directe service, persoonlijke begeleiding en kwaliteit.

Wilt u een Meistersinger horloge kopen maar weet u niet welk model te kiezen? Onze uurwerkmaker geeft u graag advies. Meistersinger is een tevens een horlogemerk waar we onderhoud en reparatie voor kunnen verzorgen.

Heeft u vragen? Aarzelt u niet eens bij ons binnen te lopen, een afspraak te maken of bezoekt u onze website juwelierjos.nl. U bent van harte welkom en een kopje koffie staat voor u klaar.